Νίκος Παππάς: Ποιος είναι - Το παρελθόν του και οι γυναίκες που πέρασαν από την ζωή του

Όσα δεν ξέρετε για τον ευρωβουλευτή που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τα τελευταία 24ωρα

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram
Instagram

Με αφορμή τον σάλο που προκλήθηκα τα τελευταία 24ωρα με τον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά και τα ακραία υβριστικά μηνύματά του σε αστυνομικό (δείτε εδώ τι του έστελνε!) πάμε να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν του, να θυμηθούμε ή ακόμα και να μάθουμε για πρώτη φορά, διάφορε πτυχές της ζωής του.

Ποιος είναι ο Νίκος Παππάς

Το παρελθόν του και η ιστορία του


Ο Νίκος Παππάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Ιουλίου του 1990 και είναι Έλληνας πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την περίοδο 2024-2029. Έχει ύψος 1,95 μέτρα, βάρος 98 κιλά και αγωνιζόταν στη θέση του πλέι μέικερ και του σούτινγκ γκαρντ.

Ο Νίκος Παππάς ξεκίνησε το μπάσκετ από τo Σύλλα Αιδηψού, τόπο καταγωγής του. Έπειτα συνέχισε την καριέρα του στο Λοκρό Αταλάντης και στη συνέχεια στον Πανελλήνιο το 2006, παίζοντας στο EuroCup. Οι εμφανίσεις του με την εθνική ομάδα τον έφεραν στο προσκήνιο του Ελληνικού μπάσκετ. Το 2008 μετακόμισε στην Ισπανία για χάριν της Μπιλμπάο. Την πρώτη χρονιά δόθηκε δανεικός στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ και την επόμενη χρονιά δόθηκε δανεικός στον Κολοσσό για δύο χρόνια. Την πρώτη του χρονιά ψηφίστηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος ενώ αποδεσμεύτηκε από την Ισπανική ομάδα και το Φεβρουάριο του 2012 υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ.


Στις 18 Φεβρουαρίου 2017, κατέκτησε το τέταρτο Κύπελλο Ελλάδας της καριέρας του, κερδίζοντας τον Άρη στον τελικό 68-59 ενώ στις 11 Ιουνίου πανηγύρισε το δεύτερο πρωτάθλημα Ελλάδας, αφού ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό στη σειρά των τελικών με 2-3 νίκες, με τον ίδιο να πραγματοποιεί καλούς αγώνες. Στη σεζόν 2017-18 είχε σπουδαία εμφάνιση με τη Φενέρ στο ΟΑΚΑ με 24 πόντους και το νικητήριο τρίποντο για το 70-68. Στις 14 Φεβρουαρίου 2018, ξεπέρασε τους 2.000 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα.Τον Ιούνιο του 2018, κατάκτησε το τρίτο του πρωτάθλημα Ελλάδας, με τον ίδιο να είναι κομβικός τον τελευταίο τελικό της σειράς, σκοράροντας 13 πόντους, με 4/4 σουτ.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, ανακοινώθηκε επίσημα από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, με σκοπό να την ενισχύσει για το Final Eight του Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα. Αγωνίστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στον αγώνα κόντρα στην Μπούργος, όπου η Χάποελ ηττήθηκε με 92-65 και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά. Ο Παππάς είχε στα 23'36'' που έμεινε στο παρκέ 13 πόντους (4/10 σουτ), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη. Μετά τον αγώνα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα.

Στις 23 Φεβρουαρίου 2021, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην πολωνική Ζιελόνα Γκόρα της VTB Λίγκα. Στον πρώτο του αγώνα με την ομάδα για το πρωτάθλημα Πολωνίας, είχε 22 πόντους και 7 ασίστ. Στις 5 Μαρτίου στην αναμέτρηση της Ζιέλονα Γκόρα με την Άνβιλ, υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και έχασε το υπόλοιπο της σεζόν. Αυτός ήταν ο τρίτος πολύ σοβαρός τραυματισμός στην καριέρα του αθλητή.

Στις 16 Αυγούστου 2021, ανακοινώθηκε από την Α.Ε.Κ, για τη σεζόν 2021-22. Μάλιστα η ομάδα ανακοίνωσε, πως ο Παππάς, αποτελεί έναν από τους δυο αρχηγούς για τη σεζόν. Στις 7 Οκτωβρίου, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ομάδα, στην ήττα με 81-78 από τη Φάλκο για το Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας 20 πόντους (8/20 σουτ, 7/12 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 3/3 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος σε 26:24 λεπτά συμμετοχής. Στις 16 Ιανουαρίου 2022, με τους 16 πόντους που σημείωσε κόντρα στο Περιστέρι, έγινε ο 47ος παίκτης στην ιστορία του Πρωταθλήματος Ελλάδας που έφτασε τους 2.500 πόντους. Παράλληλα έφτασε τα 500 εύστοχα δίποντα.

Τον Νοέμβριο του 2022 και ενώ συμμετείχε στις προπονήσεις της ομάδας από το καλοκαίρι, επέστρεψε επίσημα στον Παναθηναϊκό μετά από δύο χρόνια για να κλείσει τη καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του. Έκανε το ντεμπούτο του στις 11 Δεκεμβρίου του 2022 σε ένα αγώνα εναντίον της ΑΕΚ. Στο τέλος της σεζόν 2022-23, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, με τον Παναθηναϊκό μέσω ανακοίνωσης να αποχαιρετά τον αθλητή.


Ο Νίκος Παππάς αναδείχθηκε στο Ελληνικό μπάσκετ κυρίως μέσα από τις εμφανίσεις του με την Εθνική ομάδα. Το 2007 βρέθηκε με την Εθνική εφήβων, στη δεύτερη θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων (ήττα στον τελικό από τη Σερβία με 92-89), ενώ το 2008 στην αντίστοιχη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις πόλεις Πύργο και Αμαλιάδα, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, νικώντας στον τελικό τη Λιθουανία με 57-50. Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων ενώ ψηφίστηκε μέσα στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Ο Νίκος Παππάς έχει απασχολήσει, για τη στάση του εντός κι εκτός γηπέδων, πολλές φορές τα ΜΜΕ καθώς συμμετέχει ενεργά σε φιλανθρωπικές κι όχι μόνο, ενέργειες.

Πολιτική

Κατά την διάρκεια συνέντευξής του, ο Νίκος Παππάς, δημοσιοποίησε την σκέψη του να διεκδικήσει την θέση του δημάρχου Αθηναίων κατά τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβριο 2023. Λίγες μέρες μετά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε την υποστήριξη του κόμματος στην υποψηφιότητά του.Τελικά, στις 3 Αυγούστου 2023 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην στηρίξει τον καλαθοσφαιριστή (απορρίφθηκε η υποψηφιότητά του με 25 ψήφους κατά, 14 υπέρ και 1 λευκό) και έτσι δεν ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Έθεσε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές του 2024 με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εξελέγη ευρωβουλευτής με 127.637 σταυρούς.

Οι γυναίκες που πέρασαν από την ζωή του

Για αρκετά χρόνια ο Νίκος Παππάς διατηρούσε σχέση με την Μαρία Λαθούρη. Το ζευγάρι έμενε μαζί στο σπίτι του μπασκετμπολίστα αλλά το 2020 οι δυο τους πήραν την απόφαση να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους στη ζωή.

Μαρία Λαθούρη-Νίκος Παππάς
03-07-2019 T5-Κεντρική προεκλογική εκδήλωση Μαρίας Λαθούρη .Μαρία Λαθούρη-Νίκος Παππάς

Λίγο αργότερα μπήκε στη ζωή του η μελαχρινή Τατιάνα Κωρονιά. Η σχέση όμως, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τότε δεν άντεξε παρά μόνο λίγους μήνες. Ο Νίκος Παππάς μόλις είχε βγει και από τον πολυετή δεσμό του με την επίσης δικηγόρο Μαρία Λαθούρη και ίσως το timing για ένα καινούργιο ειδύλλιο δεν ήταν το κατάλληλο.

Τέλος, πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας η σχέση του με την Βάλια Χατζηθεοδώρου μια σχέση που φαίνεται να δοκιμάζετε συνεχώς αφού δημοσιεύματα χωρισμού και επανασύνδεσης κάνουν συνέχεια την εμφάνισή τους με εκείνους να τηρούν σιγή ιχθύος για το τι συμβαίνει τελικά στην προσωπική τους ζωή.

 Βάλια Χατζηθεοδώρου-Νίκος Παππάς
Βάλια Χατζηθεοδώρου-Νίκος Παππάς