Αν υπάρχει ένα πρόσωπο της ελληνικής τηλεόρασης που έχει γυρίσει τον κόσμο, με το κοντέρ να γράφει χιλιάδες χιλιόμετρα, αυτός είναι ο Τάσος Δούσης. Με την εκπομπή Εικόνες να μετρά πάνω από δύο δεκαετίες στον αέρα, ο ίδιος έχει δει τα πάντα. Και όμως, υπάρχουν δύο χώρες που, όπως λέει, δεν θα επισκεπτόταν ποτέ ξανά.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής βρέθηκε στο Happy Day την Παρασκευή 27 Μαρτίου, όπου η Σταματίνα Τσιμτσιλή τον ρώτησε ευθέως αν υπήρξε προορισμός που τον έκανε να νιώσει πραγματικά άβολα ή ακόμη και να κινδυνεύσει.

Τάσος Δούσης

Τάσος Δούσης – «Και να με πληρώσεις δεν πάω!»

Εκεί ο Τάσος Δούσης δεν δίστασε να απαντήσει: «Εγώ και να με πληρώσεις δεν πάω Ινδία», δήλωσε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι η εμπειρία του εκεί ήταν από τις πιο δύσκολες που έχει ζήσει σε ταξίδι. Στην ίδια κατηγορία έβαλε και το Μπαγκλαντές, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για θέμα εγκληματικότητας, αλλά για συνθήκες υγιεινής.

Όπως ανέφερε, το βασικό πρόβλημα σε αυτές τις χώρες είναι η έλλειψη υποδομών σε συνδυασμό με τον τεράστιο πληθυσμό, κάτι που επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα, το φαγητό και την ποιότητα του νερού.

Τάσος Δούσης

«Εγώ και να με πληρώσεις δεν πάω Ινδία. Δηλαδή είναι προβληματική χώρα για εμένα η Ινδία. Έχω περάσει πάρα πολύ άσχημα. Έχω ταξιδέψει πριν από πάρα πολλά χρόνια, βέβαια, αλλά η Ινδία είναι από τους προορισμούς, που μπορείς να πάθεις πάρα πολύ μεγάλη ζημιά. Ινδία, Μπαγκλαντές είναι από τις χώρες εκείνες, που αν κολλήσεις μικρόβιο, μπορεί να σε ακολουθεί για όλη σου τη ζωή. Να έχεις πρόβλημα δέκα χρόνια ολόκληρα μέχρι να ξεφύγεις. Είναι πραγματικά πρόβλημα η βρώμα, τα φαγητά, το νερό», ανέφερε.

Ο Τάσος Δούσης δεν δίστασε να μοιραστεί και συγκεκριμένα περιστατικά που, όπως φαίνεται, του έχουν μείνει χαραγμένα: «Είχα πάει στην Ινδία πριν πάρα πολλά χρόνια. Παίρνω τον κουμπάρο μου τηλέφωνο και τα λοιπά, του λέω “Γεια σου, τι κάνεις;”, μου λέει “Πού είσαι;”, του λέω “Ινδία”. Μου λέει “Για σήκωσε το κεφάλι σου”. Του λέω “Ναι”. Μου λέει “Για δες. Μπροστά σου πόσοι κάνουν την ανάγκη τους;”. Κατάλαβες. Στη μέση του δρόμου».

@political.gr

Tάσος Δούσης: Τα δύο ταξίδια σκέτος…εφιάλτης – LINK IN BIO – epolitical.gr Ο Τάσος Δούσης βρέθηκε στον καναπέ του «Happy Day» και η κουβέντα με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή δεν άργησε να πάρει μια αποκαλυπτική τροπή. Ο άνθρωπος που έχει ταξιδέψει σε κάθε γωνιά του πλανήτη με την εκπομπή «Εικόνες», ρωτήθηκε για τα μέρη που τον δυσκόλεψαν περισσότερο και η απάντησή του ήταν σοκαριστική. Υπάρχουν δύο συγκεκριμένες χώρες στις οποίες, όπως εξομολογήθηκε, δεν θα ξαναπάταγε το πόδι του ούτε αν τον πλήρωναν, αφού ένιωσε ότι η υγεία του κινδυνεύει πραγματικά.

♬ original sound – Political.gr – Political.gr

Συγκλονιστική ήταν και η περιγραφή του από ταξίδι με τρένο: «Είχα πάρει τρένο, για να πάω από Δελχί Βαρανάσι, και έτσι όπως ταξίδευα στο τρένο, το πρωί έβλεπα σειρές ολόκληρες ανθρώπων να κάνουν την ανάγκη τους πάνω στις γραμμές του τρένου. Τους βλέπαμε».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως πρόκειται για εμπειρίες που τον έκαναν να είναι πλέον ιδιαίτερα προσεκτικός, τονίζοντας ότι: «Υπάρχει βαθμός επικινδυνότητας. Πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ στην Ινδία. Δηλαδή πάρα πάρα πολύ… Μπορεί να την πατήσεις εκεί που δεν το περιμένεις»