Η Σοφία Αλιμπέρτη, που εδώ και χρόνια έχει εγκαταλείψει την Αθήνα για να ζει μόνιμα στην Πάρο, βλέπει το αγαπημένο της νησί να δοκιμάζεται σκληρά από την κακοκαιρία και δεν μένει σιωπηλή.

Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, μοιράστηκε συγκλονιστικά βίντεο από τους πλημμυρισμένους δρόμους και ξέσπασε για την αδιαφορία που – όπως υποστηρίζει – δείχνουν οι αρμόδιοι.

Δείτε επίσης: Μάρα Ζαχαρέα: Συγκλονισμένη από τις καταστροφές στην Πάρο – «Βούλιαξαν όλα…»

Το οργισμένο μήνυμα της Σοφίας Αλιμπέρτη

Με φόντο τους ορμητικούς χειμάρρους που έχουν μετατρέψει το κέντρο της Πάρου σε ένα απέραντο ποτάμι, η ηθοποιός έγραψε: «Νησάκι μου… Κανείς δεν νοιάζεται για σένα, αρκεί να έρχεται κόσμος!»

Πολλοί κάτοικοι και χρήστες των social media συμφωνούν μαζί της, σχολιάζοντας πως το νησί μπορεί να είναι παράδεισος το καλοκαίρι, αλλά μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις που προκύπτουν τους υπόλοιπους μήνες, μένει απροστάτευτο.

Η Πάρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η Νάουσα, που αποτελεί ένα από τα πιο τουριστικά σημεία του νησιού, έχει πληγεί σοβαρά, με οχήματα να παρασύρονται και καταστήματα να πλημμυρίζουν. Οι Αρχές κάνουν λόγο για εκτεταμένες καταστροφές, με το οδικό δίκτυο να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, κατολισθήσεις και καταρρεύσεις τμημάτων.

Η κατάσταση στο νησί παραμένει κρίσιμη, με τους κατοίκους και τις Αρχές να δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις ζημιές και να διαχειριστούν τις επικίνδυνες συνθήκες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ ο Δήμος Πάρου προειδοποιεί για κατολισθήσεις, πλημμύρες και ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Μέχρι στιγμής, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, αλλά οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν μόλις κοπάσει η κακοκαιρία. Το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, που επιχείρησε να προσεγγίσει το νησί, δεν κατάφερε να προσγειωθεί λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η Πάρος, που το καλοκαίρι αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή δοκιμασία, με τις εικόνες από το νησί να σοκάρουν. Αν και όλοι ελπίζουν σε μια άμεση βελτίωση του καιρού, η οργή των κατοίκων είναι διάχυτη, αφού, όπως επισημαίνουν, οι υποδομές του νησιού δεν είναι προετοιμασμένες για τέτοιες καταστάσεις.