Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Θα είχα πολύ άσχημο τέλος...» - Η μάχη με την ψυχική του υγεία, τα κιλά και τα δύσκολα παιδικά χρόνια

«Τον εαυτό μου προσπαθώ να τον αγαπήσω. Με μια εμπειρία μου στο Άγιο όρος μάλλον δεν με αγαπάω»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Θα είχα πολύ άσχημο τέλος...» - Η μάχη με την ψυχική του υγεία, τα κιλά και τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Αλήθειες με την Ζήνα στο STAR, σήμερα Πέμπτη 26/9. Ο παρουσιαστής που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 με τρία προγράμματα, άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για τα κιλά του και τα χάπια που έπαιρνε, για την σύντροφό του Νάνσυ Αντωνίου, το γιο του Αναστάση και τους γονείς του.

Η συνέντευξη του Γρηγόρη Αρναούτογλου

Αρχικά με το που μπήκε στο πλατό όμως, θέλησε να στείλει περαστικά στην Μαρινέλλα, η οποία νοσηλεύεται στο Υγεία έπειτα από αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση (δείτε το ιατρικό ανακοινωθέν).

«Να πω περαστικά στην Μαρινέλλα. Από το πρωί συζητάμε όλοι για αυτό. Μέσα από την καρδιά μου... Γνωριζόμαστε και λόγω του Αντώνη Ρέμου, πάρα πολλές φορές έχουμε έρθει έτσι κοντά. Εύχομαι γρήγορα να γίνει καλά και να την δούμε ξανά όρθια και να πάμε όλοι μαζί σε μια συναυλία. Είναι ωραίος μάγκας. Όταν σε βλέπει σε πιάνει από το χέρι και σου αρχίζει τις κουβέντες και αν έχεις κάνει και κανένα λάθος φοβάσαι να την κοιτάξεις στα μάτια. Δεν της είχα κάνει ποτέ πρόταση λόγω του Αντώνη. Δεν ήθελα να νιώσει ότι πήγαινα να εκμεταλλευτώ αυτή τη σχέση», είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Η μάχη που έδωσε ψυχική του υγεία και τα κιλά του

Στην συνέχεια ξεκίνησε να μιλάει για την δύσκολη μάχη που έδωσε με την ψυχική του υγεία η οποία άρχισε από την περίοδο που εργαζόταν στο MEGA. Ο παρουσιαστής την περίοδο που η καριέρα του βρισκόταν στο πικ πήρε την απόφαση να αποσυρθεί και να ακολουθήσει ψυχοθεραπεία.

«Έχουν περάσει 3-4 χρόνια από τότε και έχω κάνει έναν αγώνα αθόρυβα. Μέχρι τα 35 ήμουν ένας πολύ αδύνατος άνθρωπος, δεν ήξερα τι πάει να πει να παίρνεις κιλά. Εμένα η ζωή μου άλλαξε δραματικά. Είναι πάρα πολύ δύσκολο...Όλο αυτό που μου συμβαίνει, γιατί εγώ άφησα τον εαυτό μου με διάφορα ψυχολογικά προβλήματα που είχα. Το 2007 είχε συμβεί να αποχωρώ από το MEGA γιατί ένιωθα ότι δεν μπορούσα να κάνω άλλο εκπομπή, δεν ένιωθα καλά. Είχα πάει στο Μπούτο και του λέω τελείωσα, πρέπει να πάω σε ψυχίατρο, ίσως χρειαστώ φάρμακα δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι. Προς τιμήν του μου είπε εμείς είμαστε εδώ σε στηρίζουμε.

Ήμουν ένα χρόνο κάνοντας ψυχοθεραπεία και παίρνοντας φάρμακα. Γύρισα με φόβους αν με θέλει ο κόσμος να γυρίσω. Κάτι τέτοιο πήγε να μου συμβεί - χωρίς αυτή την υπερβολή όμως - πριν από καμία πενταετία πάλι που ένιωσα ότι είχε αρχίσει να κλείνει ένας κύκλος και το μόνο που έχει σημασία είναι ο γιος μου και η σχέση του, η Νάνσυ. Αλλά αυτά είναι δικά του ψυχολογικά πράγματα. Προσπαθώ να πω στον κόσμο πως αφήνω τον εαυτό μου πια και δεν με ενδιαφέρει παρακάτω τι έχει να γίνει και έτσι αφήνομαι και αρχίζω να τρώω λες και μου λέγανε έμειναν τέσσερις μέρες σε αυτό τον πλανήτη, φάε όσο είναι να φας. Που εμένα αυτές οι τέσσερις ημέρες έγιναν 5-6 χρόνια. Όταν κατάφερα να γίνω καλά ψυχολογικά ήταν πλέον αργά σε ότι αφορούσε το σώμα μου. Η ψυχή μου είχε θεραπευτεί αλλά το σώμα μου ήταν πονεμένο. Μπαίνω σε έναν μαγικό κόσμο παχυσαρκίας - συγγνώμη μπορεί να δακρύσω - τι τραβάνε οι άνθρωποι με τα κιλά....

Είναι τόσο στενάχωρο αυτό το πράγμα. Να συμπεριφέρονται τόσο άσχημα στους ανθρώπους με κιλά. Πρέπει να έχει μεγάλη δύναμη για να αντέξεις αυτά που σου λένε από το δρόμο μέχρι οι κοντινοί σου που νομίζουν ότι δεν σε πειράζει. Από το πως έγινες έτσι σαν ελέφαντας... Από το πως θα κάνεις μπάνιο μέχρι το πως θα σκουπιστείς. Ξέρουν οι άνθρωποι με πολλά κιλά τι λέω. Και λες πως παίζεις εσύ με αυτό το πράγμα, με εμένα. Τις γυναίκες πρέπει όταν τις βλέπουν να τις αγκαλιάζουν. Μιλάω για τις γυναίκες που δεν τα έχουν καλά με τα κιλά τους.

Εγώ πλέον είχα πρόβλημα, δεν το απολάμβανα, Με όλη αυτή την διαδρομή φτάνω σε ένα σημείο που λέω θέλω να χάσω κιλά. Ότι θέλετε κάντε μου. Απλά ήθελα να αποφύγω μέχρι και τώρα το χειρουργείο. Μπορεί να κάνω και λάθος μπορεί να ήταν πιο εύκολο από όλα αυτά που μου συνέβησαν. Την μοναδική φορά που πήγα σε άνθρωπο για να του ζητήσω να κάνουμε λιποαναρόφηση εκεί ξεκινάει η δική μου περιπέτεια...»

Τα συγκλονιστικά λόγια για τις παρενέργειες από τα χάπια για την απώλεια βάρους

Στην συνέχεια αποκάλυψε πως άρχισε να παίρνει τα χάπια για την απώλεια βάρους και τις παρενέργειες που είχε με αποτέλεσμα να γίνει νευρικός. Η σύντροφος του, Νάνσυ Αντωνίου, ήταν εκείνη που τον "έσωσε".

«Μου λέει έχετε πάρα πολύ σπλαχνικό λίπος. Πρέπει να χάσετε κιλά για να κάνετε την επέμβαση. Του είπα ότι είμαι πολύ κουρασμένος δεν έχω κουράγιο ψυχολογικά. Μου λέει θα σας δώσω ένα χάπι αλλά δεν θα πείτε ότι είναι από εμένα. Θα χάσετε κιλά. Η ιστορία ξεκινάει ότι πάω στο φαρμακείο... Μου λέει είστε σίγουρος; Είδα ότι υπήρχε παράξενη ατμόσφαιρα. Έφτασα στην ευρωπαϊκή ένωση για αυτή την ιστορία γιατί οι γιατροί λένε το έχουν πάρει χίλια άτομα, δεν είναι αυτό που νομίζεις. Σε έναν θα συμβεί. Το δικό μου λάθος είναι ότι δεν είδα ποτέ τις παρενέργειες. Στην αρχή δεν το πήρα, τελικά ξεκίνησα να το παίρνω.

Στην αρχή έχασα κιλά, έφυγε η πείνα και ήμουν χαρούμενος που συνέβαινε. Έχασα πολύ πράγμα. Αλλά δεν είχα καταλάβει ότι γινόμουν νευρικός. Η Νάνσυ μου έλεγε κάτι δεν πάει καλά. Είχε αρχίζει να επηρεάζει τον εγκέφαλο μου. Μέχρι το βράδυ το μοιραίο... Νομίζω ότι μαλώνω με έναν αγαπημένο άνθρωπο, έναν γιατρό που ακόμα παίζουμε μπιρίμπα και το συζητάμε... Έρχεται ένα βράδυ που θέλω να σπάω ένα τραπεζάκι, παίρνω τα γυαλιά από το τραπέζι και προσπαθώ να του επιτεθώ, μαλώνω στο δρόμο με άνθρωπο. Να κατέβω από το αυτοκίνητο να τον σκοτώσω αν μπορώ και φτάνω το πρωί στο ραδιόφωνο, συναντάω την Νάνσυ και γίνομαι τόσο επιθετικός που η Νάνσυ μου λέει ώπα, ώπα, ώπα δεν είσαι εσύ. Εδώ σταματάμε να δούμε τι γίνεται και αμέσως μου λέει κόβουμε το φάρμακο.

Πιστεύω αν το έπαιρνα άλλη μια εβδομάδα θα είχα πολύ άσχημο τέλος. Το έπαιρνε ένα μήνα και είχα χάσει πολλά κιλά. Δεν θέλω να κάνω μήνυση γιατί οι άνθρωποι γράφουν τις παρενέργειες. Ότι θα έχεις αυτοκτονικές τάσεις, ότι ανοίγουν νευρώνες στον εγκέφαλο σου που μπορεί να ήταν κλειστοί. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ένα κάρο πράγματα επιστημονικά που δικαιολογεί. Δεν ξέρω τι μου έχει αφήσει όλο αυτό», ανέφερε αρχικά.

«Λέει ότι αν καταλάβετε ότι έχετε αλλαγές συμπεριφοράς, τότε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Λέω ότι δεν έχω γιατρό, το παίρνω χωρίς συνταγή. Πως να τον συμβουλευτώ. Αν εκείνη την περίοδο ήμουν μόνο μου ποιος θα μου έλεγε ότι άλλαξε η συμπεριφορά μου; Αν αυτό συνέβαινε στην εργένικη ζωή μου...

Με τον γιατρό έχουμε μιλήσει δυο φορές αλλά δεν του έχω πει για το θέμα. Δεν φταίει και σε τίποτα, εγώ φταίω. Μπορεί ο άνθρωπος να σου πει για καλό το κάνω. Μπορεί να είχε 50 περιστατικά που δεν είχαν πάθει τίποτα. Έχω συναντήσει πολύ γνωστό γιατρό που πήρε τα χάπια και δεν έχει συνέβη κάτι», αποκάλυψε.

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν μπορείτε όταν βλέπετε έναν παχουλό ή παχουλή κυρία μην τους πείτε πως πάχυνες έτσι. Και άνετος να το παίξει μέσα του είναι σαν να του καρφώνεται ένα μικρό καρφάκι. Είναι μεγάλος ο κόσμος σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Είναι πολύ δύσκολο», είπε προς τους τηλεθεατές.

Η εξομολόγηση για την σύντροφό του Νάνσυ και το γιο του

Στην συνέχεια μίλησε για την προσωπική του ζωή και πως δεν ήξερε πως να αγαπάει κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από πρώην συντρόφους του. Πρώτη φορά έμαθε τι σημαίνει αγάπη από την σύντροφό του και το γιο του.

«Είναι 50 στα 51. Θα πρέπει να μιλήσω πολύ για τους γονείς μου για τα βιώματα μου και όλη αυτή η ιστορία με έχει φέρει σε αυτό. Όλα από κάπου προέρχονται. Δεν ήξερα να αγαπάω. Τώρα κάνω τα πρώτα βήματα, δεν ήξερα να ακούω. Δεν ήξερα πάρα πολλά πράγματα. Νόμιζα. Έχω ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από κάποιες σχέσεις στη ζωή μου που ήμουν τόσο βλάκας. Ξεκινούσα μια σχέση με την προυπόθεση να χωρίσω, ότι δεν υπάρχει αγάπη. Αλλά ήταν δικό μου το πρόβλημα. Δεν μπορούσα να δώσω και να καταλάβω. Έχω αδικήσει με την συμπεριφορά μου. Είναι μεγάλο πράγμα να μην σου μαθαίνουν να αγαπάς», εξομολογήθηκε συγκινημένος.

«Είμαι σε αυτή τη φάση να πιστεύω ότι υπάρχει πραγματική αγάπη. Αυτό που βιώνω με την Νάνσυ ένιωθα ότι μπορώ να υπάρχει ανταπόκριση. Αλλά αποφεύγω την υπερβολή, αν αγαπάς δεν το δείχνεις με την έννοια της υπερβολής. Ο Αναστάσης μου είναι κάτι... Θέλω να του δώσω όλη αυτή την αγάπη! Κάνω τεράστιο αγώνα να μπορώ να είμαι ο καλύτερος πατέρας. Είναι πολύ δύσκολο. Υποκλίνομαι στους γονείς να είναι εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ να προσπαθούν να μην τους λείψει τίποτα. Ήμασταν στην παραλία στην Ελαφόνησο και του λέω πόσο καλός μπαμπάς είσαι έτρεχε με τα παιδιά του. Θαυμάζω αυτό το πράγμα», συμπλήρωσε.

Οι γονείς του

Στο τέλος της συνέντευξη της αναφέρθηκε στους γονείς του και τα δύσκολα χρόνια που πέρασε. Βέβαια, μπορεί να του έχουν μείνει πολλά άσχημα πράγματα, όμως δεν μπορεί να μην πει ότι χάρης σε εκείνους βρίσκεται τώρα σε αυτή τη θέση....

«Εγώ πέρασα δύσκολα σαν παιδί. Έχω πει κάποια πράγματα κατά καιρούς. Εγώ παρακαλώ τον Αναστάση να γίνει χορευτής γιατί του αρέσει χορός. Εμεί αν δεν κάναμε αυτό που ήθελε ο πατέρας, είχαμε επιπτώσεις. Μέχρι τα 27 μου έψαξα να βρω πεθερικά που θα άρεσαν στους γονείς μου και θα περνούσαν καλοί αυτοί. Η λατρεία και η παράνοια τους πως μεγαλώναμε... Μου έχουν δώσει και πολύ καλά στοιχεία αλλά και πράγματα που δεν τα θέλω να τα έχω μέσα μου, να τα ξεριζώσω. Οι γονείς μας αφήνουν αποτυπώματα. Θα μου πεις λάθος τους; Έτσι είχαν μεγαλώσει. Δεν με νοιάζει. Δεν τους συχγωρώ σε κάποια πράγματα, ας πήγαιναν να τα αλλάξουν», εξομολογήθηκε επίσης συγκινημένος.

«Τον εαυτό μου προσπαθώ να τον αγαπήσω. Με μια εμπειρία μου στο Άγιο όρος μάλλον δεν με αγαπάω»