Δημήτρης Λιγνάδης: Ξανά στο εδώλιο σήμερα για τους βιασμούς τριών ανηλίκων

Μετά από αναβολή που έλαβε τον περασμένο Νοέμβριο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα βρεθεί ξανά σήμερα Δευτέρα 9/9 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών μετά την αναβολή που πήρε τον περασμένο Νοέμβριο. Πρόκειται για τη δική για τους τρεις βιασμούς ανηλίκων αγοριών.

Να σημειώσουμε πως ο ηθοποιός - σκηνοθέτης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια για τους βιασμούς δυο 17χρονων, ωστόσο, το δικαστήριο του χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την έκδοση ετυμηγορίας από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Από την άλλη αθωώθηκε για τον βιασμό ενός ενήλικα το 2017 και για τον βιασμό ενός 16χρονου το 2011. Ωστόσο, ασκήθηκε έφεση κρίνοντας πως ο Δημήτρης Λιγνάδης πρέπει να δικαστεί εκ νέου για την υπόθεση του 16χρονου. Λόγω αυτού, δικάζεται για τρεις υποθέσεις βιασμού.

Δείτε επίσης: Η πρώτη εμφάνιση του Δημήτρη Λιγνάδη μετά από 14 μήνες

Δημήτρης Λιγνάδης βιασμοί δικααστήριο

Οι τελευταίες δηλώσεις που είχε κάνει ο Δημήτρης Λιγνάδης

«Είμαι καλά, το κατά δύναμην. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, αισθάνομαι πολύ αισιόδοξος, γιατί έχω σύμμαχο την αλήθεια, γι' αυτό δεν θα κάνω καμία δημόσια εμφάνιση πριν από το Εφετείο. Θα μιλήσω μετά, σε κάθε περίπτωση, θα έχω να πω πολλά. Η σιωπή μου ας μην εκληφθεί ως φόβος ή ενοχή, είναι για να μην γίνει κουτσομπολίστικη εκμετάλλευση πάλι, και πολιτική φυσικά».

Όσον αφορά την επιστολή που έστειλε στον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, μετά την έμμεση αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στη δική του υπόθεση, ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέφερε: «Μην παρερμηνευτεί, δεν ήταν επιστολή, ένα SMS έστειλα στον κ. Κούγια. Εκεί του ζητούσα να απαντήσει για να βάλει στη θέση τους ορισμένα πράγματα σε σχέση με τη δικαστική και τη νομική διαδικασία της υπόθεσής μου. Όταν αναδεικνύεται η πολιτική διάσταση της δίωξής μου νιώθω μία ενόχληση, αλλά και μία ικανοποίηση. Δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο, θέλω να σιωπήσω μέχρι το Εφετείο, θα σας απαντήσει ο κ. Κούγιας στα υπόλοιπα».