Αλέξανδρος Λογοθέτης: Ο λόγος που δεν αναφέρει τον Ηλία Λογοθέτη ως πατέρα

Όσα του άφησε μετά την απώλειά του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης μίλησε ανοιχτά σε συνέντευξή του στο Reader, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τη σχέση του με τον αείμνηστο Ηλία Λογοθέτη και τον λόγο που αποφεύγει να τον αποκαλεί "πατέρα". Η σχέση τους ήταν βαθιά και πολυεπίπεδη, ωστόσο, ο Αλέξανδρος φαίνεται να έχει μια ιδιαίτερη προσέγγιση στο θέμα της οικογενειακής σχέσης και της έννοιας του πατέρα.

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης μοιράστηκε τα συναισθήματά του μετά την πρόσφατη απώλεια του Ηλία Λογοθέτη, αναφέροντας ότι ακόμα προσπαθεί να κατανοήσει τι του άφησε ο πατέρας του. «Νομίζω ότι όσα μου έχει εμφυσήσει, δεν μπορώ να τα εκφράσω με λόγια. Είναι αισθήσεις, είναι πράγματα υποσυνείδητα. Όπως, ας πούμε, μου λείπει πολύ το ότι είχαμε αρχίσει τα τελευταία χρόνια να επικοινωνούμε σε ένα επίπεδο αρκετά ισότιμο και υψηλό, αν και τον Ηλία δύσκολα μπορούσες να τον πιάσεις στο επίπεδο της σκέψης του», σημείωσε σχετικά.

Δείτε επίσης: Κηδεία Ηλία Λογοθέτη: Τραγικές φιγούρες ο γιος του Αλέξανδρος και η σύζυγός του - Πλήθος ηθοποιών στο τελευταίο αντίο

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης για τον πατέρα του Ηλία Λογοθέτη

«Ήταν ένας από τους ανθρώπους, που σπάνια περνάνε από τη ζωή του καθενός. Μπορεί και να μην περάσεις ποτέ δίπλα σε ένα τέτοιον άνθρωπο, ώστε να σου φυσήξει το μαγικό του φίλτρο. Όπως κάνουν οι ιθαγενείς στον Αμαζόνιο, που φυσάνε τη σκόνη στο πρόσωπό σου κι αρχίζεις να έχεις παραισθήσεις. Ο Ηλίας δημιουργούσε παραισθήσεις τέτοιου τύπου. Σου πέταγε αυτή τη “σκόνη” μέσα από τη μαγεία των λέξεων του, τη μαγεία της σκέψης του και σε άφηνε. Αν εσύ την άκουγες, είχες κερδίσει, αν δεν την άκουγες και πέρναγε χωρίς να σε ακουμπήσει, δεν έγινε τίποτα. Έδινε απλόχερα την σκέψη του, έδινε απλόχερα τον προβληματισμό του, τον μοιραζόταν και όποιος καταλάβαινε», συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Λογοθέτης.

Αλέξανδρος Λογοθέτης: Ο λόγος που δεν αναφέρει τον Ηλία Λογοθέτη ως πατέρα
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Σε διαφορετικό σημείο ανέφερε ότι δεν βλέπει τους ανθρώπους με βάση τις εξ αίματος ιδιότητές τους, γι' αυτό και ο Ηλίας Λογοθέτης δεν ήταν απλά ο «πατέρας» του. Για τον Αλέξανδρο Λογοθέτη, η ιδιότητα του «πατέρα» ή «μητέρας» οφείλει να συνοδεύεται από την υγιή συμπεριφορά και την παρουσία στη ζωή του παιδιού.

«Οι άνθρωποι για μένα δεν είναι οι ιδιότητες τους, οι εξ αίματος ιδιότητες τους. Δεν λέω η μάνα είναι ιερή, ο πατέρας είναι ιερός. Τίποτα δεν είναι ιερό, εάν δεν είναι υγιές και όλα είναι υπό αναίρεση, αν δεν είναι αυτό που πρέπει να είναι. Αν για παράδειγμα ένας γονιός είναι κακοποιητικός, δεν με νοιάζει τίποτα άλλο εμένα, ως παιδί του. Τι θα λέω, “ο μπαμπάς μου που πέθανε”; Ευτυχώς, θα λέω. Τι θα λέω; “Η μάνα που πέθανε και δεν ήταν ποτέ εκεί για μένα; Η μανούλα μου πέθανε, τι κρίμα;”. Δυστυχώς ή ευτυχώς για μένα, εγώ δεν μεγάλωσα έτσι και δεν νιώθω καθόλου έτσι ούτε ως γονιός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Λογοθέτης.