Ο Κέβιν Σπέισι «σπάει» τη σιωπή του: «Άπλωνα πολύ τα χέρια μου, δεν ήξερα ότι δεν ήθελαν...»

Η πτώχευση και οι κατηγορίες για κακοποίηση

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ο Κέβιν Σπέισι «σπάει» τη σιωπή του: «Άπλωνα πολύ τα χέρια μου, δεν ήξερα ότι δεν ήθελαν...»

Μετά από 7 χρόνια, όταν κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, ο Κέβιν Σπέισι «έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε για όλα στον Πιρς Μόργκαν. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει πλέον, εξετάζοντας ακόμα και το σενάριο να κηρύξει πτώχευση, καθώς και στις καταγγελίες που ακούγονταν γύρω από το όνομά του -για δύο έχει αθωωθεί, άλλες δύο εκκρεμούν.

«Υπήρχαν πολλές φορές που τα πράγματα ήταν σκοτεινά και που βρέθηκα στον πάτο. Το πιο δύσκολο ήταν λίγες μέρες αφού ξεκίνησαν όλα, στα τέλη Οκτωβρίου 2017. Προσπαθούσα να είμαι καλός άνθρωπος, αλλά υπήρχαν περίοδοι αλαζονείας και εγωισμού, κοιτώντας πίσω σκέφτομαι ότι δεν ήμουν όσο ευγενικός και γενναιόδωρος, όσο θα μπορούσα. Ο στόχος μου δεν είναι πια να γίνω ο καλύτερος ηθοποιός, αλλά να αποδείξω ότι είμαι άνθρωπος με καλό χαρακτήρα», δήλωσε αρχικά ο Κέβιν Σπέισι.

Σε διαφορετικό σημείο ο Κέβιν Σπέισι ανέφερε πως: «Το πρώτο email που έλαβα μετά το σκάνδαλο ήταν από τον Έλτον Τζον και τον σύζυγό του Ντέιβιντ Φέρνις. Μου έγραψαν ότι με αγαπούν και πως ό,τι και αν χρειαστώ να είναι κοντά μου. Νιώθω ευγνώμων και ευλογημένος που έχω τέτοιους φίλους».

Η οικονομική κατάρρευση του Κέβιν Σπέισι

Όσον αφορά τα οικονομικά του σήμερα, τονίζει πως πλέον βρίσκεται σε δεινή κατάσταση. «Αυτή την εβδομάδα ζω στη Βαλτιμόρη -στο σπίτι που όπως γράφτηκε αγόρασα το 2012 και ήταν κοντά στο μέρος που γυρίζαμε το House of Cards. Πωλείται όμως, σε δημοπρασία. Αν σκέφτηκα την πτώχευση; Ναι. Μια-δυο φορές, αλλά το αποφύγαμε. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Χρωστάω ακόμα πολλούς νομικούς λογαριασμούς που δεν μπόρεσα να πληρώσω. Θα ανέβω πάλι στο ποδήλατο. Δεν έχω άλλη επιλογή», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Κέβιν Σπέισι.

Μιλώντας για τις επίμαχες υποθέσεις, ανέλαβε μέρος της ευθύνης και έχει επικοινωνήσει με ορισμένους που τον κατηγόρησαν. «Άπλωνα πολύ τα χέρια μου σεξουαλικά, με τρόπο που δεν ήξερα τότε ότι δεν ήθελαν. Ανέκαθεν ήμουν ευγενικός με τους ανθρώπους. Δεν θα χρησιμοποιούσα λοιπόν, τον όρο grope (χουφτώνω) για να περιγράψω την συμπεριφορά μου. Ήθελα να δω πώς θα αντιδράσουν. Αν θα ήταν θετικοί. Αν δεν τους άρεσε, θα έπρεπε να μου το πουν ώστε να καταλάβω πως ήταν μη συναινετικό και να σταματήσω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κέβιν Σπέισι.

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου, για την κακή συμπεριφορά μου. Ωστόσο, είναι πολλοί εκείνοι που έχουν κάνει ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον μου».