Τάσος Χαλκιάς: «Δεν της έδωσα την φροντίδα που της έπρεπε» - "Λύγισε" ο ηθοποιός στον πλατό του EQ

Η εξομολόγηση για τη ζωή του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τάσος Χαλκιάς: «Δεν της έδωσα την φροντίδα που της έπρεπε» -

Ο Τάσος Χαλκιάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή EQ στο Action24 με παρουσιάστρια την Έλενα Παπαβασιλείου. Ο αγαπημένος ηθοποιός σε μια συνέντευξη εφόλης της ύλης, μίλησε για τις σχέσεις, για την πορεία του στην υποκριτική αλλά και στην απώλεια που τον έχει σημαδέψει.

Η συνέντευξη του Τάσου Χαλκιά

Το κεφάλαιο θέατρο

«Το θέατρο σημαίνει για μένα έναν τρόπο ζωής. Μέχρι τα 19 μου χρόνια, γιατί πήγα και λίγο αργότερα από το σύνηθες στη σχολή, ήμουν ένας άνθρωπος χωρίς ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Έξω από την καθημερινότητα και το κυνήγι των κοριτσιών γιατί ήταν και μια εποχή που σχετικά το κυνήγι αυτό ήταν ελαφρώς απαγορευμένο, όσο να ναι βέβαια το απαγορευμένο σού δίνει ένα ενδιαφέρον παραπάνω. Σαν νεαρά πιτσιρίκια τη δεκαετία του '60 και του '70 δεν ήταν εύκολο πράγμα να μην ασχοληθούμε με αυτό που μας διατάρασσε την ψυχή ιδιαιτέρως», είπε χαρακτηριστικά ο Τάσος Χαλκιάς.

«Το θέατρο μου επέβαλε να αποκτήσω έναν τρόπο ζωής. Έπρεπε να διαβάσω, έπρεπε να πάω κοντά του και να μην περιμένω το θέατρο να έρθει σε μένα. Το αγρίμι είναι πολύ ήπια λέξη, για να με περιγράψω πριν το θέατρο, εγκληματική φυσιογνωμία ήμουν. Το λέω με την έννοια ότι τότε η έννοια της δικαιοσύνης, του απαγορευμένου, του τίμιου και του ανέντιμου είχαν κάποια ιδιαίτερη σημασία. Ήμασταν χαρακτηρισμένοι όλοι. Καλός, καλύτερος, άριστος, κακός, κάκιστος, χείριστος. Υπήρχαν αυτές οι διαφορές και και έτσι λοιπόν ένιωθα ότι ήμουν σε μια εφηβεία άγαρμπη και πέρναγα σε μια άλλη μορφή πιο μεστή με τον ίδιο τρόπο», συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ένα παιδί να μεγαλώνει χωρίς τη μάνα του...» - Η τοποθέτηση του Τάσου Χαλκιά για το νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Η δήλωση για τις σχέσεις

«Τις γυναίκες έχω μάθει να τις ξεχωρίζω από την ψυχούλα τους. Δεν θα έλεγα ότι ωριμάζετε νωρίτερα αλλά ότι ολοκληρώνεστε. Μια κοπέλα στα 13 μπορεί να τεκνοποιήσει σύμφωνα με τη Βιολογία. Κάτι που μπορεί να γίνει βιολογικά δεν σε κάνει συνετό. Βιολογικά βγαίνατε πιο μπροστά από τον άντρα. Ο άντρας είθισται να ωριμάζει μετά τα 18. Για μένα η διαφορά είναι στον τρόπο που ο εσωτερικός μας κόσμος οργανώνεται και υπάρχει στην κοινωνία. Οι γυναίκες είστε πιο ρομαντικά πλάσματα αλλά θα μου επιτρέψεις να πω ότι οι άντρες αγαπούνε πιο δυνατά», σχολίασε ο Σπύρος Χαλκιάς.

Η στιγμή που ο Τάσος Χαλκιάς "λύγισε"

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο Τάσος Χαλκιάς "λύγισε" στο πλατό μιλώντας για την μητέρα του η οποία έφυγε από την ζωή.

Ο ηθοποιός εξομολογήθηκε πως ο πατέρας του δεν ήθελε να γίνει ηθοποιός, ωστόσο, επειδή από τα 13 του ήταν αυτόνομος δεν ζήτησε τη γνώμη του. Όπως αποκάλυψε στα 13 του σταμάτησε το δημόσιο σχολείο και πήρε να δουλέψει.

Όσον αφορά όμως τη μητέρα του είπε συγκινημένος «Η μάνα μου όμως μου έφερε την άλλη ημέρα μια ασημένια καδένα και μου λέει "με την ευχή μου αγόρι μου". Τι άλλο να θέλω; Έτσι προχώρησα! Από την μάνα μου. Δεν της έδωσα όσο ζούσε αυτά που έπρεπε να της δώσω σαν παιδί της... Δύσκολη εποχή. Πολύ δύσκολη. 19 χρονών που μπήκα στη δραματική σχολή γύρισε το δέρμα του και έγινα άλλος άνθρωπος».