Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η τελευταία επίσημη εμφάνισή της - Ντυμένη στα λευκά

Τι δήλωνε στην τελευταία τηλεοπτική της εμφάνιση

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Με μία ανάρτηση που προκάλεσε ανατριχίλα η οικογένεια της Μαριάννας Βαρδινογιάννη (δείτε την εδώ) το βράδυ της Δευτέρας 24/7 έκανε γνωστό πως η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο”, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 80 ετών.

Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο καθώς η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί...

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της

Στις 17 Ιουνίου σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η UNESCO στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έκανε την τελευταία της εμφάνιση, παρουσία της πρώτης κυρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, Μπριζίτ Μακρόν, και πολλών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, φωτογραφίες από την βραδιά είχαν δημοσιευτεί στη σελίδα του του ιδρύματος “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη” στο Instagram.

«Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου, που θα μείνει ανεξίτηλη στη σκέψη και στην καρδιά μου, ήταν η χθεσινή βραδιά που διοργάνωσε η UNESCO, στην έδρα της στο Παρίσι, και τίμησε την Ελλάδα, τίμησε τα 25 χρόνια της συμμετοχής μου στον Οργανισμό και τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Γενική Διευθύντρια κυρία Audrey Azoulay, για αυτή της την πρωτοβουλία, στην κυρία Brigitte Macron για την παρουσία και την πολύτιμη φιλία της, και την αγαπημένη μου φίλη κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη που είναι πάντοτε στο πλευρό μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιά σε όλους τους Πρέσβεις Καλής Θελήσεως της UNESCO, όλες τις σπουδαίες προσωπικότητες που συμπορευόμαστε εδώ και 25 χρόνια και είναι πια για εμένα μια δεύτερη οικογένεια! Μια οικογένεια ενωμένη με στόχο να συμβάλουμε στο χτίσιμο ενός καλύτερου αύριο για τη νέα γενιά!», έγραφε χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες μέρες νωρίτερα, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ζάππειο, η κυρία Βαρδινογιάννη παρέστη στην τιμητική βράβευση του συζύγου της, Βαρδή Βαρδινογιάννη για τα 50 χρόνια προσφοράς του στις επιχειρήσεις και τη φιλανθρωπία.

Η τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση

Επτά μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα του 2022, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» για το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Μεταξύ άλλων, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη εξομολογήθηκε πως «η Ελπίδα μετρά πια 32 χρόνια ζωής και προσφοράς στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειες τους. Μέσα σε αυτά τα χρόνια χιλιάδες παιδιά, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο, έχουν βγει νικητές. Περισσότερες από 2000 οικογένειες έχουν βρει σπιτικό στον ξενώνα μας ενώ η ογκολογική μας μονάδα συγκαταλέγεται πια ανάμεσα στις καλύτερες σε ολόκληρη την Ευρώπη

3 στα 4 παιδιά μας γίνονται εντελώς καλά και συνεχίζουμε δυναμικά τηρώντας την υπόσχεση μας πως η ζωή ενός και μόνο παιδιού αξίζει για να αγωνίζεσαι.

Τίποτα από όλα όσα πετύχαμε δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Όλων εσάς που είσαστε πάντα στο πλευρό μας και για αυτό θα ήθελα να σας απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Παρά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, το καλό συνεχίζει να υπάρχει στις καρδιές των ανθρώπων και να φωτίζει τα βήματα μας».