''Ναυάγησε'' το 2ο debate - Ο λόγος που δε θα πραγματοποιηθεί

Θα υπάρξει νέα ημερομηνία;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής έγινε γνωστή την Πέμπτη (15/6) αναφορικά με το δεύτερο debate, που είχε προγραμματιστεί να γίνει λίγο πριν από τη δεύτερη προεκλογική αναμέτρηση.

Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με το τριήμερο εθνικό πένθος, που λήγει το βράδυ της Παρασκευής 16/6 με το Γιώργο Κουβαρά να ανακοινώνει στο Στούντιο 4, πως η άτυπη πολιτική συζήτηση πηγαίνει προς ναυάγιο.

Η ακύρωση δεν είναι επιβεβαιωμένη, ωστόσο όπως όλα δείχνουν είναι πολύ δύσκολο να έρθουν όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων σε συμφωνία για νέα ημερομηνία.

Δείτε επίσης: Debate: Του έκοψε το πλάνο όσο έκανε δηλώσεις - Ασύλληπτο περιστατικό ανάμεσα σε Παπαδάκη & Μητσοτάκη

Η ανακοίνωση του Γιώργου Κουβαρά για το δεύτερο debate

«Δε θα γίνει καθόλου debate νομίζω, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία για να βρεθεί η ημέρα για το πότε θα γίνει. Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε να γίνει το Σάββατο, αλλά κάποια κόμματα δεν μπορούσαν το Σάββατο, κάποια άλλα κόμματα ζήτησαν να γίνει την Κυριακή αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί την Κυριακή, γιατί έχει την διακαναλική ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επομένως δεν κατάφεραν να τα βρουν γιατί ο καθένας έχει τις δικές του υποχρεώσεις.

Ήταν δύσκολο να τα βρουν για μια άλλη ημέρα, για να είμαστε ειλικρινείς, από Δευτέρα θεωρητικά είναι ανοιχτό ακόμα το πεδίο αλλά νομίζω ότι πάρα πολύ δύσκολα θα βρεθεί η μέρα, διότι έχουν όλοι πάρα πολύ έντονο πρόγραμμα.

Από ότι καταλαβαίνω η εικόνα είναι ότι μάλλον δεν θα γίνει debate. Μάλλον, δεν υπάρχει το σίγουρο, αλλά πάει προς ναυάγιο. Κρίμα, να πω γιατί όλοι το περίμεναν και οι ίδιοι νομίζω», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κουβαράς.