Ραγδαίες παραμένουν οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό, καθώς όλο και αυξάνονται τα κρούσματα παγκοσμίως μέρα με την μέρα. Τελευταίο “θύμα” της πανδημίας είναι ο οίκος της Chanel, που ανακοίνωσε ότι κλείνει τα εργοστάσιά του.
Συγκεκριμένα ανέφεραν πως θα κλείσουν τα εργοστάσιά τους σε Γαλλία, Ιταλία και Ελβετία. Ο όμιλος τόνισε πως τα εργοστάσια τους θα βάλουν λουκέτο για τις επόμενες δύο εβδομάδες και περιμένει οδηγίες για το μέλλον.
Ο γαλλικός οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι ακυρώνεται η επίδειξη μόδας της συλλογής cruise που είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Κάπρι, εξαιτίας της πανδημίας.
Δείτε το μήνυμα που ανέφερε ο οίκος της Chanel για το κλείσιμο της εταιρίας λόγω κορωνοϊού
Χαρακτηριστικά ανέφεραν, «Ο οίκος Chanel έλαβε την απόφαση, σε συμφωνία με τις πιο πρόσφατες οδηγίες της κυβέρνησης, να κλείσει το σύνολο των παραγωγικών της εγκαταστάσεων στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία [ωρολογοποιία] καθώς και τα τμήματα υψηλής ραπτικής, έτοιμων ενδυμάτων, métiers d’art και κοσμημάτων».
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει δηλώσει πως οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους για τουλάχιστον 15 μέρες. Για αυτό το λόγο αποφασίστηκε να κλείσει και ο οίκος της Chanel, όπου συμπλήρωσαν στην αναφορά τους, ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν αμοιβές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κανονικά, παρά το γεγονός ότι δεν θα βρίσκονται στα εργοστάσια.
Παράλληλα ακόμη ένας μεγάλος οίκος, ανέφερε πως ήδη έκλεισε τα εργοστάσιά του. Συγκεκριμένα ο ιταλικός οίκος πολυτελούς ένδυσης και αξεσουάρ, Gucci ανέφερε πως κρατάει κλειστά τα εργοστάσια σε Τοσκάνη και Μάρκε μέχρι τις 20 Μαρτίου.
Από την στιγμή που η κατάσταση στην Ιταλία χειροτερεύει ωστόσο, όπως είναι αναμενόμενο μπορεί αυτή η ημερομηνία να παραταθεί, από την στιγμή που όλοι βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα. Πίσω στα δικά μας ωστόσο, αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μέχρι πότε μένουν κλειστά τα σχολεία;


">
">
">
">
">
">
">