Αυτό το αγαπημένο εφηβικό αξεσουάρ επιστρέφει το φθινόπωρο

Θα σου θυμίσει τα σχολικά σου χρόνια

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Τη δεκαετία του '90 ήταν το αγαπημένο αξεσουάρ της Carolyn Bessette Kennedy, η οποία το φορούσε στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Εκείνη την εποχή ήταν επίσης σήμα-κατατεθέν των top models. Μινιμαλιστικό και κομψό, είναι μέρος της γκαρνταρόμπας κάθε preppy girl που σέβεται τον εαυτό του.

Το 2019 η Miuccia Prada το επανέφερε στο προσκήνιο και από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζει να συναρπάζει τις fashionistas. Φέτος, αυτό το αγαπημένο αξεσουάρ της εφηβείας μας ξεχωρίζει ανάμεσα στις βασικές τάσεις για το φθινόπωρο-χειμώνας 2024-2025.


Αυτό το αγαπημένο εφηβικό αξεσουάρ επιστρέφει το φθινόπωρο

Μετά από έναν χρόνο που τα φιόγκια ήταν στο επίκεντρο όσον αφορά στα αξεσουάρ των μαλλιών, είναι η σειρά της κορδέλας να κάνει δυναμικό comeback. Ένα στυλ συγκεκριμένα φαίνεται να ξεχωρίζει: η κλασική κορδέλα της δεκαετίας του '90 με τη μορφή μαύρου ελαστικού.


Μέσα από μια νοσταλγική διάθεση για τα hair- trends της εποχής, οι κορδέλες έρχονται αυτό το φθινόπωρο για να φέρουν έναν αέρα ανανέωσης στα μαλλιά σου, δημιουργώντας ευφάνταστα και συνάμα φινετσάτα χτενίσματα, που κλέβουν τις εντυπώσεις!

Κάπως έτσι η minimal φαρδιά μαύρη ελαστική κορδέλα ξεπηδά από τις πασαρέλες της σεζόν και γίνεται το απόλυτο αξεσουάρ των influencers, οι οποίες το τιμούν στις street style εμφανίσεις τους μέσα από στυλάτα hair-looks, βάζοντας παράλληλα μια μοντέρνα πινελιά στα looks τους.


Τους τελευταίους μήνες, έχει φορεθεί από πολλές διασημότητες όπως η Rosalía και η Bella Hadid, ενώ θα την βρεις σε πληθώρα επιλογών, χρωμάτων, σχημάτων και πάχους, για να ταιριάζει σε όλα τα στυλ.

Λεπτή, ελαστική, με φιόγκους και στρας ή με λεοπάρ στάμπα, θα τη συνδυάσεις τόσο με σπορ σύνολα όσο και με πιο σοφιστικέ εμφανίσεις. Μέρα ή νύχτα, στις βόλτες σου στους δρόμους της πόλης ή στο γραφείο, η ευελιξία της κορδέλας σου επιτρέπει να την ταιριάξεις σχεδόν με κάθε στυλ.

Shop the trend

μαύρη κορδέλα μαλλιών

Μαύρη, €4,50, aromania.gr

λευκή κορδέλα μαλλιών

Λευκή, €1, beautymark.gr

πλεκτή μπεζ κορδέλα μαλλιών

Πλεκτή, €34, Tommy Hilfiger

πουά κορδέλα μαλλιών

Με πουά, €3, isaia.gr