Με αυτά τα παπούτσια θα φορέσουμε τα wide-leg παντελόνια την άνοιξη

Τα κορίτσια της μόδας δοκίμασαν 8 ζευγάρια και κατέληξαν...

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Τα παντελόνια με φαρδιά μπατζάκια ήταν το must-have της γκαρνταρόμπας του περασμένου έτους και φυσικά δεν δείχνουν σημάδια... πτώσης από την κορυφή των τάσεων για το 2024. Είναι, μάλιστα, ο μήνας αυτό που έχει την τιμητική του στα παντελόνια, οπότε παντού βλέπεις oversized κομμάτια να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ακόμα κι αν προτιμάς την εποχή αυτή τα midi φορέματα, τα μοδάτα φαρδιά παντελόνια είναι αναντικατάστατα. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν λίγη εξοικείωση όσον αφορά στο στυλ, καθώς η loose γραμμή τους τα κάνει λίγο πιο "δύσκολα" στους συνδυασμούς τους, ειδικά όταν πρόκειται για παπούτσια.

Κι επειδή δεν είμαι η μόνη που το σκέφτομαι αυτό, μπήκα στη διαδικασία να δω με τι σχέδια παπουτσιών τα φοράνε οι fashionistas στο Instagram, έτσι ώστε να σου μεταφέρω όχι μόνο την έμπνευση αλλά και τις σιλουέτες που ταιριάζουν στα wide-leg pants.

Ποια παπούτσια ταιριάζουν με wide-leg παντελόνια

Είτε πρόκειται για ένα πολύ μακρύ παντελόνι που αγγίζει το έδαφος είτε για ένα tailored κομμάτι ή ακόμα και ένα με ρεβέρ, η επιλογή των σωστών παπουτσιών είναι που κάνει τη διαφορά στο look - για να φαίνεσαι και εσύ κομψή και τα παπούτσια να μην χάνουν τη δυναμική τους!

Με minimal flats

Ακόμα και με σαγιονάρες! Δοκίμασε λιτά παπούτσια, που θα δημιουργήσουν μια συνοχή στην εμφάνιση και θα αναδείξουν το φαρδύ παντελόνι σου. Φρόντισε τα μπατζάκια σου να μην καλύπτουν τα παπούτσια.

Με μυτερές γόβες

Οι μυτερές γόβες θα επιμηκύνουν το πόδι και θα σε κάνουν να φαίνεσαι ελαφρώς ψηλότερη (κάτι που είναι πάντα ένα μπόνους αν είσαι κοντούλα).

Με strappy πέδιλα

Είναι ο ορισμός της κομψότητας. Ένα ςσυνδυασμός που σου επιτρέπει να φορέσεις και το πιο sporty φαρδύ παντελόνι και αυτόμτα να το απογειώσεις.

Με ψηλοτάκουνα mules

Η αντίθεση που θα κάνει το φαρδύ παντελόνι με ένα ζευγάρι κομψά mules είναι ένας καλός τρόπος για να εξισορροπήσεις τις αναλογίες του συνόλου.

Με sneakers

Είναι η χρονιά τους. Τα χρωματιστά sneakers δεν λείπουν από τις ανοιξιάτικες επιλογές μας και φυσικά ταιριάζουν τέλεια με φαρδιά παντελόνια. Αν πάλι θέλεις μια πιο "ήσυχη" εικόνα προτίμησε μονόχρωμα, που δεν τραβούν το βλέμμα απευθείας στη βάση του παντελονιού.

Με loafers

Δεν θα τα αποχωριστείς ούτε την άνοιξη, αλλά προτίμησε διχρωμία, για μια πιο στοχευμένη εμφάνιση. Το λευκό και το μπορντό ή το μπεζ και μαύρο είναι σούπερ.

Με clogs

Είναι το αμφιλεγόμενο παπούτσι της σεζόν, αλλά πολύ μοδάτο και άνετο. Μέχρι να βάλεις τις σαγιονάρες σου θα κάνει όλη την (καλή) δουλειά με το φαρδύ σου παντελόνι.