Μπορεί ο καιρός όλες αυτές τις ημέρες να ήταν αίθριος στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ωστόσο τις επόμενες αναμένεται να χαλάσει και ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει την χώρα και τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου (δείτε εδώ ποιοι γιορτάζουν σήμερα). Θα υπάρξουν και χαλαζοπτώσεις, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτό θα κρατήσει σίγουρα μέχρι τη Δευτέρα 2/12.

Η πρόγνωση του meteo για την κακοκαιρία

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, λοιπόν, μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Παρασκευής κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Ειδικότερα, την Παρασκευή αρχικά αναμένονται βροχές στα Επτάνησα και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα δυτικά. Σταδιακά βροχές θα εκδηλωθούν σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, φαινόμενα που από αργά το απόγευμα και κυρίως από το βράδυ θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, στη Δυτική Κρήτη και κατά τόπους στις Κυκλάδες. Στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Στον προγνωστικό χάρτη αποτυπώνονται οι εκτιμώμενες αθροιστικές βροχοπτώσεις μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής 29/11. Τη νύχτα προς Σάββατο αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, ενώ το τριήμερο Σάββατο (30/11) έως και Δευτέρα (2/12) θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία για την οποία θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Ο χάρτης για την κακοκαιρία που έρχεται
meteo.gr

Η ανακοίνωση του Θοδωρή Κολυδά

Ο Θοδωρής Κολυδάς, με την σειρά του, για να προειδοποιήσει τον κόσμο για την κακοκαιρία που έρχεται, προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση: «Από την Παρασκευή ξεκινάνε φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια και αρχίζει να αλλάζει βαθμιαία το σκηνικό του καιρού στη χώρα το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο αλλά και την Κυριακή θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας που τοπικά θα είναι ισχυρές . Αύριο θα εξεταστεί η σκοπιμότητα έκδοσης εκτάκτου δελτίου».

Έρχεται και δεύτερο κύμα

Για την κακοκαιρία μίλησε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος μίλησε συγκεκριμένα και για την Αττική, λέγοντας πως γενικά οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές, αλλά με αυξημένη υγρασία τις πρωινές ώρες, όπως και κάποιες συννεφιές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι με τοπικές και μέτριες εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον ίδιο, θα σημειωθούν ομίχλες και συννεφιές, ενώ από το απόγευμα και το βράδυ θα αρχίσουν σιγά σιγά οι βροχοπτώσεις από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα στραφούν το απόγευμα σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5-6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, όπως επισημαίνει ο ίδιος, η κακοκαιρία αυτή μπορεί να “χαλαρώσει” από τη Δευτέρα, αλλά από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, με αρκετά έντονα φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας.