Κακοκαιρία Atena: Προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας - Που θα "χτυπήσουν" τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες;

Πότε θα εξασθενήσουν

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
unsplash.com
unsplash.com

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Atena σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν με τους δρόμους να γίνονται ποτάμια με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να δέχεται πολλές κλήσεις για βοήθεια.

Χαρακτηριστικά στην Ζάκυνθο κατέρρευσε τμήμα δρόμου, ενώ στην Κέρκυρα πλημμύρισε ο δρόμος προς το αεροδρόμιο. Παράλληλα, στους Παξούς νερά γέμισε ο δρόμος μπροστά από το λιμάνι, σύμφωνα με το corfutvnews.

Υπενθυμίζεται ότι μήνυμα από το 112 εστάλη σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, προειδοποιώντας έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι και σήμερα το μεσημέρι. Οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Που θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία Atena τις επόμενες ώρες;

«Όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο μεγάλος είναι ο όγκος νερού. Προς το ροζ και το βαθύ μπλε μιλάμε ότι σε διάρκεια τρίωρου ξεπερνάμε ακόμη και τους 50-60 τόνους νερού ανά στρέμμα. Είναι τιμές επικίνδυνες που μπορούν να δώσουν πλημμυρικά επεισόδια σε τοπικό επίπεδο. Θέλει μια προσοχή. Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν τις επόμενες ώρες και τουλάχιστον μέχρι και αργά το απόγευμα είναι η δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα: Από τον Κορινθιακό και πιο βόρεια. Θέλει προσοχή σε αυτές τις περιοχές», είπε ο κ. Μαρουσάκης.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι το μέτωπο κακοκαιρίας θα κινηθεί πιο ανατολικά. Οι καταιγίδες αναμένονται στο ανατολικό Αιγαίο και τη βορειοανατολική Ελλάδα, δηλαδή ανατολική Μακεδονία, Θράκη, ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα, πολύ πιθανό να δέχονται, κατά διαστήματα, μεγάλο όγκο νερού.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ασταθής την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη αναμένονται και νέες καταιγίδες.

Δείτε αναλυτικότερα τον καιρό σε όλη την Ελλάδα!