Αυτός είναι ο «Χρυσός Ταξιδιώτης» της Τελετής Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Θεωρείται από τους καλύτερους σύγχρονους χορευτές

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Αυτός είναι ο «Χρυσός Ταξιδιώτης» της Τελετής Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Ανάμεικτα σχόλια συγκέντρωσε η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι 2024, με άλλους να υποστηρίζουν ότι αντιστάθμισε την απογοήτευση από την Τελετή Έναρξης και άλλους να τη χαρακτηρίζουν ως «Τελετή... Πλήξης».

Ανεξάρτητα από τις απόψεις που γράφτηκαν τις τελευταίες ώρες, τα βλέμματα μαγνήτισε ένας άνδρας ντυμένος εκκεντρικά σε χρώματα χρυσού, ο οποίος εμφανίστηκε στο Stade de France και κράτησε την ελληνική σημαία.

Αυτή η εντυπωσιακή είσοδος οδήγησε στην ανάδυση του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης, αναδεικνύοντας την ιστορική σύνδεση της Ελλάδας με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ξεκίνησαν πριν από 2.800 χρόνια.

Δείτε επίσης: Παρίσι 2024: «Τελετή πλήξης» - Σάλος στο X/Twitter με την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Η ταυτότητα του «Χρυσού Ταξιδιώτη» των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο «χρυσός ταξιδιώτης» έγινε αντικείμενο πολλών σχολίων στα social media. Λίγοι, ωστόσο γνώριζαν την ταυτότητά του, μέχρι που ο ίδιος έκανε την αποκάλυψη. Πρόκειται για τον Arthur Cadre, έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους χορευτές και ακροβάτες.

Σε κάθε περίπτωση η φαντασμαγορική εμφάνιση του Cadre στην τελετή έμεινε αξέχαστη, δίνοντας έναν μοναδικό χαρακτήρα στο κλείσιμο των Αγώνων. Ο ίδιος δήλωσε ευγνώμων για τα όσα έζησε τις τελευταίες ώρες μετά την εμφάνισή του ως «Χρυσός Ταξιδιώτης»

Ποιος είναι ο Arthur Cadre

Ο Cadre κατέχει πτυχίο Bachelor στις Τέχνες και την Επιστήμη από το Brittany National College of Architecture, ενώ πήρε το μεταπτυχιακό του στην αρχιτεκτονική από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ το 2014. Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Cadre έχει εμφανιστεί σε σκηνές σε όλο τον κόσμο, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες και οργανισμούς. Έχει εργαστεί ως πρωταγωνιστής σε παραστάσεις με το Cirque du Soleil, και συνεργάστηκε με αξιόλογες προσωπικότητες όπως ο Scott Price, μουσικός διευθυντής της Celine Dion και ο Ινδός συνθέτης ταινιών Α. Ρ. Ραχμάν.