Φωτιά στην Πάρνηθα: Ο Μπρούνο Τσιρίλο εγκατέλειψε το σπίτι του στην περιοχή

Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι του Σαββάτου (29/6), όταν ξέσπασε φωτιά στην Πάρνηθα, στο Κατσιμίδι συγκεκριμένα. Ο άνεμος αλλάζει διαρκώς, με αποτέλεσμα να «σπρώχνει» τη φωτιά σε κατοικημένες περιοχές. Λίγο πριν τις 16:00 ήχησε το 112 με το μήνυμα «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κατσιμίδι Πάρνηθας», ενώ ακολούθησε άλλη μία ειδοποίηση για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Μπρούνο Τσιρίλο, που διατηρεί σπίτι κοντά στην Πάρνηθα, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το σημείο. Ο πρώην ποδοσφαιριστής ανέβασε βίντεο από την ώρα που αναχωρεί, λέγοντας πως: «Είναι δύσκολη η κατάσταση. Αναγκάζομαι να εγκαταλείψω το σπίτι μου. Ελπίζω να μην γίνει χειρότερα». Δείτε παρακάτω το βίντεο.

Δείτε επίσης: Φωτιά τώρα στο δάσος της Πάρνηθας - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν στην Πάρνηθα για να ελέγξουν τη φωτιά

Η φωτιά καίει μέσα στο δάσος και από την Τροχαία διενεργούνται εκτροπές κυκλοφορίας στα εξής σημεία: 1) στον κόμβο Μαλακάσας στο ύψος Σφενδαλη, 2) επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Ανεξαρτησίας, 3) επαρχιακή οδός Μαλακάσας και Μερκουρίου, 4) Ιπποκράτους και Λ. Τυρταιου, 5) Τατοΐου και Χλόης.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην Πάρνηθα 80 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Παράλληλα, τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Η φωτιά είναι ορατή από μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Φωτιά στην Πάρνηθα
Φωτογραφία: Διονύσης Πατεράκης/Eurokinissi

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της πυροσβεστικής πρόκειται για μια επικίνδυνη και δυνατή σε ένταση φωτιά. Αυτό που είναι επικίνδυνο και δύσκολο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με ριπές που φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ, ενώ η κίνηση της φωτιάς είναι προς κατοικημένες περιοχές. Στόχος είναι να έχει ελεγχθεί το μέτωπο μέχρι να πέσει ο ήλιος.

«Έπειτα από 2,5 ώρες η φωτιά στην Πάρνηθα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες. Η μάχη δεν τελείωσε, έχει δρόμο όλη τη νύχτα», τόνισε πάντως, πριν από λίγη ώρα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.