Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία: Πασίγνωστος Έλληνας δικηγόρος κατηγορείται από τη σύντροφό του

Λίγο μετά την υπόθεση Λύτρα & Πολυζωγοπούλου

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
unsplash+
unsplash+

Το βράδυ της Κυριακής 23/6 το Mega έφερε αποκλειστικά στο φως της δημοσιότητας ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας μετά από αυτό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα.

Πιο αναλυτικά, κατηγορείται πασίγνωστος Έλληνας δικηγόρος από τη σύντροφό του για επεισόδιο ενδοοικογενειακής, που συνέβη πριν από 1,5 μήνα. Η γυναίκα που είναι και εκείνη δικηγόρος κατέθεσε στην αστυνομία και κατηγορεί τον σύντροφό της για τα αδικήματα βίας και απειλής.

Δείτε επίσης: Απόστολος Λύτρας μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού: «Είμαι συντετριμμένος για αυτό που προκάλεσα στη Σοφία»

Η νέα καταγγελία γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία από πολύ γνωστό Έλληνα δικηγόρο

Η υπόθεση έχει φτάσει στον εισαγγελέα και γίνεται προκαταρκτική εξέταση. Από τη μεριά του ο κατηγορούμενος δικηγόρος αρνείται όσα του αποδίδονται και μάλιστα έκανε μήνυση κατά της συντρόφου του για ψευδείς κατηγορίες.

Η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση φαινομένων Βίας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά (Σωματική, Σεξουαλική & Ψυχολογική Κακοποίηση, Παραμέληση, Bullying, Παράνομη διακίνηση & εμπορία).

Επίσης, η Γραμμή SOS 15900 είναι µια υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 µέρες το χρόνο.