Ευρωεκλογές 2024: Με νυφικό στην κάλπη - Ψήφισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε αμίλητος

Βελόπουλος, Σαμαράς και Κασσελάκης στα εκλογικά κέντρα

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ευρωεκλογές 2024: Με νυφικό στην κάλπη - Ψήφισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε αμίλητος

Κυριακή 9 Ιουνίου σήμερα και οι κάλπες έχουν ανοίξει από νωρίς. Οι Έλληνες ψηφοφόροι καλούνται σήμερα από τις 07:00 έως τις 19:00, να αναδείξουν τους 21 υποψήφιους από 31 κόμματα που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μέχρι και το 2029, δείχνοντας απλώς την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι πρώτες ψήφοι στις Ευρωεκλογές 2024

Οι κάμερες βρίσκονται στα εκλογικά κέντρα εδώ και ώρα και καταγράφουν έναν έναν τους πολιτικούς που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα. Πρώτη από όλους η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ψήφισε στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής, ενώ ακολούθησαν ο Κυριάκος Βελόπουλος στη Θεσσαλονίκη και ο Αντώνης Σαμαράς στη Πύλο (δείτε εδώ όλους τους υποψήφιους των κομμάτων).

Την ψήφο του έριξε και ο Αλέξης Τσίπρας στο 27ο και 28ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών, χωρίς να επιθυμεί να κάνει κάποια δήλωση στις κάμερες που είχαν στηθεί γύρω του, ενώ λίγο αργότερα ψήφισε και ο Στέφανος Κασσελάκης, ζητώντας από τον κόσμο να αφιερώσει λίγα λεπτά από την μέρα του και να μην αφήσει το μέλλον του στα χέρια άλλων (δείτε εδώ πού διασκέδαζε χθες με τον Tyler McBeth).

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από την Singular Logic γύρω στις 21:00, ωστόσο τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματα και η επικαιροποιημένη πρόβλεψη επί της κατανομής των εδρών θα δημοσιευθούν μεταξύ 00:15-00:30, ώρα Ελλάδας, 10 Ιουνίου.

Πέρα, όμως, από τους πολιτικούς, ξεχώρισε και η νύφη που μπήκε να ψηφίσει στη Θεσσαλονίκη, στο 160ο εκλογικό τμήμα, φορώντας το νυφικό της, μακριά από τον σύζυγό της, ο οποίος ψήφισε σε άλλη πόλη.