Πανεύκολη κολοκυθόπιτα του 10λεπτου χωρίς φύλλο - Την τρως κατευθείαν από το ταψί

Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Πανεύκολη κολοκυθόπιτα του 10λεπτου χωρίς φύλλο - Την τρως κατευθείαν από το ταψί

Κατά καιρούς σας έχουμε δείξει διάφορες συνταγές με κολοκύθι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, όμως διάσημη σεφ δημιούργησε άλλη μία, ακόμη πιο εύκολη! Πώς σας ακούγεται η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο; Είναι το πιο ωραίο σνακ για όλες τις ώρες και άκρως απολαυστικό!

Η συνταγή για την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

Για τη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

  • 1.200 γρ. κολοκυθάκια (τρυφερά)
  • 5 αυγά (χτυπημένα)
  • 300 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 300 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • 160 γρ. καλαμποκάλευρο ή 1 φακελάκι φρυγανιά
  • 2 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα)
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για το ταψί

Λίγο ελαιόλαδο

Δείτε επίσης: Κολοκυθοκεφτέδες του 25λεπτου - Το μυστικό της Αργυρώς στο τηγάνισμα για να μην ρουφήξουν λάδι

Εκτέλεση

  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα μικρό ταψί 24×32 εκ. και το πασπαλίζουμε µε το μισό καλαμποκάλευρο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC, στις αντιστάσεις.
  • Καθαρίζουμε τους ανθούς από τους στήμονες.
  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
  • Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε λίγο και τα αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά.
  • Τα στύβουμε µε τα χέρια και τα μεταφέρουμε σε µπολ.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αβγά, τα τυριά, το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, τον άνηθο, το δυόσμο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αλατίζουμε το μείγμα, αφού πρώτα το δοκιμάσουμε.
  • Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.
  • Μπήγουμε τους ανθούς στην επιφάνεια και ραντίζουμε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (επιμένουμε στους ανθούς με το λάδι γιατί καίγονται εύκολα).
  • Ψήνουμε την πίτα στην κάτω σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 40-45 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά της.
  • Εναλλακτικά, την ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 160ºC, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Μελιτζανόπιτα με φέτα της Αργυρώς - Τα δύο tips για να πετύχει το φύλλο

ΠΗΓΗ argiro.gr