Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί από τη Δευτέρα 5/4 η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε προφυλακιστέα για τη δολοφονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, μετά τη μαραθώνια απολογία της στον ανακριτή. Το πρωί της Τρίτης 5/4 η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για τους ισχυρισμούς της Ρούλας, περί ιατρικού λάθους, αλλά και την υπερασπιστική γραμμή που έχει υιοθετήσει.
Η υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου
«Η υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι αντιπερισπασμός, προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες για το άτομό της στους γιατρούς, προκειμένου να βγει από το κάδρο των ερευνών. Η μοναδική οδός για να ξεπεράσει τον σκόπελο της κατηγορίας είναι να επιρρίψει την ευθύνη σε κάποιον άλλο. Είναι δυνατόν να ξεσκεπάσουν οι γιατροί την υπόθεση, έχοντας τον κίνδυνο να εκτεθούν οι ίδιοι και να μπουν εκείνοι στο κάδρο;
Ήταν δύσκολο, από τη στιγμή που βρέθηκε η κεταμίνη, κάτι έπρεπε να πει και να ισχυριστεί, έπρεπε να δώσει τη δική της εκδοχή αλήθειας ή να αυτοενοχοποιηθεί. Στην επόμενη φάση μπορεί να αμφισβητήσει και τα πορίσματα των γιατρών. Υπάρχει χρόνος που κρίνεται για το πότε θα κληθούν οι μάρτυρες. Το γεγονός ότι ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας, δείχνει ότι η στρατηγική που χαράσσεται είναι αυτή. Μάλιστα, είχε αποκαλέσει την σύζυγό του «κατηγορούμενη».
Στο ποινικό δίκαιο γνωρίζουμε ότι όταν υπάρχουν αντιπαλότητες μεταξύ δυνάμει κατηγορουμένων, τότε αποδυναμώνεται το πεδίο της δράσης, διότι θα εκτοξεύονται κατηγορίες και ενδεχομένως, να ανοίξουν και άλλα θέματα που να αφορούν και στους θανάτους των άλλων παιδιών. Κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει εγκληματική ενέργεια, όπως είχε επισημάνει ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων», κατέληξε λέγοντας η κ. Βαρελά για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η πρώτη αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη μετά την προφυλάκιση της Ρούλας – Θα την στηρίξει;
Για 5 ολόκληρες ώρες κατέθετε ενώπιων ανακριτή και εισαγγελέα την Δευτέρα 4/4 η Ρούλα Πισπιρίγκου, για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας και τελικά αποφασίστηκε η προφυλάκιση της. Μετά όμως, από έντονες αντιδράσεις των φυλακισμένων γυναικών, τελικά η Ρούλα οδηγείται σήμερα 5/4 στις φυλακές Κορυδαλλού.
Θυμίζουμε πως κακά τη μαραθώνια απολογία της, η 33χρονη μητέρα από την Πάτρα επέμεινε ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας οφείλεται πιθανότατα σε ιατρικό λάθος, επιρρίπτοντας ευθύνη για την θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στους γιατρούς που έκαναν ανάνηψη στο παιδί το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022, οπότε και κατέληξε.
Ωστόσο, οι δηλώσεις της 33χρονης φέρεται πως δεν έπεισαν, ενώ στη συνέχεια φέρεται πως ρωτήθηκε και για τη σχέση της με τον σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη, χωρίς να αφήσει αιχμές εναντίον του.
Μετά την απολογία και την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως είπε η Κέλλυ Χεινωπόρου στο «Πρωινό», ο Μάνος συζητά με τον δικηγόρο του και όλα δείχνουν πως όταν κληθεί να καταθέσει θα στηρίξει αυτό που υποστηρίζουν οι Αρχές. Ότι δηλαδή η Ρούλα σκότωσε με κεταμίνη την κόρη τους, Τζωρτζίνα.


">
">
">
">
">
">
">