Οι δύσκολες στιγμές στο Survivor All Star και το διαζύγιο express: Η Σταυρούλα Χρυσαειδή ανοίγει την καρδιά της στο YOU

«Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω ίσως να μην έκανα τον γάμο μου», «Μια χαρά παιδί είναι ο Κωνσταντίνος Βασάλος αλλά...»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor

Δύο σερί χρονιές ξεχώρισε για την αγωνιστικότητά της και για τις υψηλές θέσεις που κατέκτησε στο Survivor, μία εξ αυτών στον All Star κύκλο. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το τσαγανό της; Η Σταυρούλα Χρυσαειδή ανοίγει την καρδιά της στο YOU και απαντάει σε όσα ακούστηκαν τους τελευταίους μήνες για εκείνη, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς και για το διαζύγιό της μετά από μόλις τρεις μήνες γάμου.

Ανοίγει την αγκαλιά της για να υποδεχτεί το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής, όπως λέει -ήδη έχει ξεκινήσει διακοπές σε όλα τα νησιά του Ιονίου, και μέσα στον Αύγουστο θα μετακομίσει στο Αιγαίο. Μέχρι τον Σεπτέμβριο πολλά μπορούν να αλλάξουν, με την Σταυρούλα να είναι έτοιμη να δεχτεί κάθε ευχάριστη αλλαγή που θα έρθει στη ζωή της, επαγγελματική και προσωπική. Ήδη δηλώνει τις σκέψεις της να αφήσει πίσω τον αθλητισμό, στον οποίο διέπρεψε, και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία. Ας δούμε όμως, τι έχει να πει και η ίδια.

Η εξομολόγηση της Σταυρούλα Χρυσαειδή στο YOU

Οι δύσκολες στιγμές στο Survivor All Star και το διαζύγιο express: Η Σταυρούλα Χρυσαειδή ανοίγει την καρδιά της στο YOU
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Για ποιο λόγο είπες «ναι» για δεύτερη φορά στο Survivor;

Γιατί πρώτα απ' όλα θεωρώ μεγάλη τιμή να σε καλεί η παραγωγή στον All Star κύκλο του Survivor και ήθελα να συναγωνιστώ παίκτες και παίκτριες που ξεχώρισαν στις δικές τους χρονιές. Σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο και το χρηματικό ποσό.

Ήταν γνώριμο το περιβάλλον;

Ήταν τόσο γνώριμο που ένιωθα ότι δεν έχω φύγει ποτέ. (γελάει) Την πρώτη εβδομάδα με έπιασε μια άρνηση και ήθελα να φύγω, γιατί ουσιαστικά ήταν σαν να κέρδισα ένα έπαθλο-ταξίδι στην Ελλάδα για έξι μήνες και μετά έπρεπε να επιστρέψω στο παιχνίδι. Ευτυχώς, μετά το πρώτο διάστημα, εγκλιματίστηκα σχετικά γρήγορα.

Υπήρχαν νέες προκλήσεις που δεν αντιμετώπισες πέρσι;

Η νέα μεγάλη πρόκληση ήταν ότι μπήκα από την αρχή, κάτι που ήθελα κι εγώ πολύ, γιατί πέρσι μπήκα τον Φεβρουάριο. Τον πρώτο καιρό είναι πιο δύσκολα γιατί έχεις μόνο δύο κουβέρτες, πρέπει να φτιάξεις την καλύβα από την αρχή, και δεν υπάρχει πολύ φαγητό, γιατί πρέπει να το μοιραστούμε πολλοί παίκτες. Ήθελα επίσης να δω κι εγώ πώς είναι όταν μπαίνουν νέοι παίκτες, και χαίρομαι γιατί έκανα αρκετούς νέους φίλους. Γνώρισα ανθρώπους που αλλιώς φαίνονταν και αλλιώς ήταν τελικά, όπως και ανθρώπους που πίστευα ότι είναι κοντά μου, αλλά αυτό μου γύρισε μπούμερανγκ.

Σε εξέπληξε θετικά κάποιος συμπαίκτης σου, που δεν γνώριζες;

Γενικά στη ζωή μου έχω μάθει πρώτα να γνωρίζω τον άλλον προσωπικά, και μετά να σχηματίζω τη δική μου άποψη. Είχαν ακουστεί άσχημα λόγια για τον Στέλιο Χανταμπάκη, αλλά αυτό δεν με φόβισε, ίσα-ίσα μου βγήκε σε καλό γιατί γνώρισα έναν υπέροχο άνθρωπο. Έτυχε να ταξιδέψουμε και μαζί, και από την αρχή μου φάνηκε γλυκύτατος, ένας οικογενειάρχης που για χάρη των παιδιών του έκανε ένα τόσο μακρινό ταξίδι... Ταιριάξαμε κατευθείαν, κι εκείνος ένιωσε άνετα μαζί μου, χαίρομαι που τον έχω στη ζωή μου πλέον.

Πότε άρχισες να δυσκολεύεσαι;

Από την αρχή. Ένιωθα περίεργα, δεν είχα διάθεση να παίξω. Κοντά στο τρίμηνο ήμουν τόσο χάλια ψυχολογικά που, για πρώτη φορά στη ζωή μου, έκλαιγα κάτω απ' τα σκεπάσματα. Σηκωνόμουν και έφευγα για να μην με δει κανείς, γιατί με έπιαναν τα κλάματα κατευθείαν, και ήθελα να φύγω, δεν άντεχα άλλο. Μέχρι που είπα στον εαυτό μου: «Δέξου το, ήρθες εδώ από επιλογή σου», και σιγά-σιγά πήρα τα πάνω μου. Φυσικά με βοήθησαν ψυχολογικά και οι φίλοι μου.

Πέρσι έλεγες ότι ήσουν αποφασισμένη, και δεν σκόπευες να τα παρατήσεις. Τι άλλαξε;

Σταυρούλα Χρυσαειδή χωρισμός youweekly.gr
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Πολλοί πιστεύουν πως όταν έχεις ξαναπάει σε ένα παιχνίδι, μετά θα είναι πιο εύκολο -δεν ισχύει. Μετά το πρώτο Survivor έγινα και πιο συναισθηματική, ενώ ήμουν σκληρή και δεν με ένοιαζε τίποτα -ούτε αν καθόμουν μόνη μου στην καλύβα. Εκτός από δυσκολίες, αυτό βέβαια έχει και τα θετικά του, μαλάκωσα κάπως απέναντι στους δικούς μου και στους φίλους μου.

Συγχώρεσες ανθρώπους από το Survivor;

Γενικά συγχωρώ, επειδή πιστεύω πως έτσι κάνουμε καλό στον εαυτό μας πρώτα, και μετά στον άλλον. Απλά δεν ξεχνάω πώς με έχει κάνει να νιώσω κάποιος όταν δεν είμαι καλά ή όταν προσπαθεί να με μειώσει για ένα παιχνίδι και για τα λεφτά. Καταλαβαίνω ότι πήγαμε σε ένα παιχνίδι και όλοι θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά προσωπικά δεν προσποιήθηκα -και ποτέ δεν θα το κάνω. Κρατάω την απόσταση μου, να είναι καλά και να περνάει όμορφα, απλά όχι μαζί μου.

Φέτος συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι παραβιάσεις των κανονισμών. Έπεσε κάτι στη δική σου αντίληψη;

Κάποιοι παίκτες ήταν από την μπλε ομάδα, άρα δεν γινόταν να δω κάτι. Στους Κόκκινους είχα προσέξει ορισμένα πράγματα που μου φαίνονταν περίεργα, συγκεκριμένες κινήσεις και βλέμματα, κάποιοι σηκώνονταν σε «κουλές» ώρες... Αλλά τα γεγονότα βγήκαν πολύ γρήγορα στη φορά και δεν χρειάστηκε να πω κάτι.

Μπήκες στον πειρασμό να κλέψεις φαγητό ή να πάρεις κινητό;

Κινητό δεν θα έπαιρνα ποτέ, θα θεωρούσα ότι αδικώ τους συμπαίκτες μου. Ένας από τους λόγους που μπήκα στο παιχνίδι ήταν για να απέχω από το κινητό, και να βιώσω τη συναισθηματική φόρτιση, που έχει κάποιος όταν του λείπουν οι δικοί του άνθρωποι. Αυτό είναι το νόημα του Survivor, εκτός από την πείνα και τα αγωνίσματα, να αντέξεις και αυτό το πράγμα. Όσον αφορά το φαγητό, είχα μπει στον πειρασμό να κλέψω από τα σκουπίδια ειδικά όταν χάναμε σερί αγώνες και για τρεις εβδομάδες δεν είχαμε κερδίσει έπαθλο φαγητού. Δεν το έκανα εγώ προσωπικά, αλλά έφαγα από κάποιον παίκτη που μου έδωσε. Πραγματικά κάποιες μέρες ήταν πολύ δύσκολες.

Περνούσαν... εύκολα οι δύσκολες μέρες;

Δεν περνούσαν ποτέ. Δηλαδή τελειώναμε τα αγωνίσματα και θέλαμε να μείνουμε λίγο ακόμα. (γέλια) Νομίζω πως ειδικά οι πρώτες μέρες ήταν αρκετά δύσκολες, ήμασταν και πάρα πολλά άτομα, που έπρεπε να συνεννοηθούμε για τα πάντα. Γενικά δεν είναι κάτι τρομερό, απλώς όταν είμαστε σε 13 άτομα, προφανώς δεν γίνεται να ταιριάζουμε όλοι με όλους και πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις. Στάθηκα τυχερή και είχα ανθρώπους δίπλα μου, με τους οποίους περνούσαμε μαζί τις μέρες και αναπολούσαμε τα παλιά.

Ροχάλιζε κάποιος στην καλύβα;

Αυτό ήταν πολύ αστείο. Είχε μόλις έρθει ο Τάκης στην ομάδα, και κοιμόταν ήρεμος. Εκεί, λοιπόν, που φτιάχνω τις κουβέρτες μου για να χαλαρώσω κι εγώ, ξαφνικά ακούω ένα δυνατό ροχαλητό και πετάχτηκα όρθια! Τρόμαξα γιατί δεν το περίμενα (γέλια)

Όταν μπήκε στην τελική ευθεία το παιχνίδι, πίστεψες κάποια στιγμή ότι μπορεί και να κερδίσεις;

Φέτος είχα πολλή αυτοπεποίθηση, και πίστεψα ότι θα μπορούσα να είμαι στις δύο καρέκλες του τελικού. Όσο μειώνονταν τα άτομα, το πίστευα όλο και περισσότερο, ειδικά μετά την 24ωρη ψηφοφορία που έφυγαν δύο πολύ δυνατά ονόματα.

Ποιους είχες στο μυαλό σου, όσο βρισκόσουν στον Άγιο Δομίνικο;

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, προσπαθούσα γενικά να μην σκέφτομαι πολύ την έξω ζωή μου γιατί δεν κάνει καλό. Σίγουρα σκεφτόμουνα τους γονείς μου, τους φίλους μου, τα αδέρφια μου, τα ανίψια μου... Αυτοί μου έδιναν κουράγιο, και μου έδιναν δύναμη να συνεχίσω, επειδή πίστευαν σ' εμένα.

Πέρσι σε μία αντίστοιχη φωτογράφιση καθόταν ένας άνθρωπος δίπλα σου, ο πρώην σύζυγός σου. Για ποιο λόγο δεν είναι εδώ σήμερα;

Κάποιες φορές η ζωή στα φέρνει με τρόπο που δεν το περιμένεις, σου παίζει περίεργα παιχνίδια. Εν τέλει καταλήξαμε ότι δεν ταιριάζουμε σε κάποια πράγματα και δεν έχουμε τα ίδια «θέλω». Αυτός ήταν ο κύριος λόγος, και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά θεωρώ ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο.

Αυτό δεν το περιμένατε πριν γίνει ο γάμος; Έπρεπε να περάσουν τρεις μήνες;

Αυτή την ερώτηση μου την κάνουν πολύ συχνά. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, ίσως να μην το έκανα, επειδή ξέρω ότι κι εκείνος (δείτε εδώ τον πρώην σύζυγό της) δεν ήθελε να παντρευτεί και μετά να χωρίσει. Αλλά βγαίνοντας από το Survivor ήμουν στα χαμένα -αυτό μπορούν να το καταλάβουν μόνο οι υπόλοιποι παίκτες, που το έχουν βιώσει. Από εκεί που ήμουν κλεισμένη σε ένα μέρος, και πήγα να πάρω μία ανάσα, αμέσως μετά έπεσα κατευθείαν σε προετοιμασίες και πιέστηκα ξανά με κάποια πράγματα. Δεν είχα το χρόνο ούτε να σκεφτώ τι θέλω, και αυτό φάνηκε μετά από λίγο διάστημα, όταν άρχισα να ηρεμώ και καθάρισε το μυαλό μου.

Είπες ότι ο πρώην σύζυγός σου δεν ήθελε να παντρευτεί και να χωρίσει. Εσύ ήθελες κάτι τέτοιο; Δεν σε πείραξε;

Σταυρούλα Χρυσαειδή Survivor all star youweekly.gr
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Εννοείται ότι ήταν περίεργο και για μένα, προφανώς και σκεφτόμουν στο φετινό παιχνίδι ότι στενοχώρησα έναν άνθρωπο με τον οποίο ήμουν πεντέμισι χρόνια. Το γεγονός ότι παίρνεις μια απόφαση, δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολη.

Βλέπεις ζεστά το ενδεχόμενο μιας καινούριας σχέσης;

Δεν ξέρω αν είμαι σε φάση αυτή τη στιγμή, αλλά αυτά δεν τα προγραμματίζεις κιόλας. Τώρα θέλω να κοιτάξω περισσότερο την καριέρα μου, να φτιάξω τη ζωή μου γενικά, και εννοείται πως άμα έρθει κάτι καινούριο, είναι καλοδεχούμενο.

Με τον Κωνσταντίνο Βασάλο δήλωσες ότι είστε φίλοι και δεν έγινε κάτι ερωτικό. Σου αρέσει παρ' όλα αυτά;

Μια χαρά παιδί είναι, προφανώς, και όποιος πει το αντίθετο θα είναι ψέματα. Αλλά θεωρώ ότι δεν ταιριάζουμε, είμαστε τελείως διαφορετικοί κόσμοι. Θα έπρεπε να γίνουν πολλοί συμβιβασμοί, και από τις δύο πλευρές, για να ταιριάξει εκείνος στο δικό μου κόσμο κι εγώ στον δικό του. Δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο, μια χαρά φίλοι είμαστε και νομίζω ότι είναι καλύτερα να μείνει έτσι.

Θα μπορούσες να δεις ερωτικά έναν συμπαίκτη σου;

Οι καλοί ήταν πιασμένοι. (γέλια) Δεν ξέρω αν θα μπορούσα σε τέτοιες συνθήκες, και είμαι λίγο απαιτητική από τους ανθρώπους που θέλω δίπλα μου. Για να βρω τον έρωτα μέσα σε ένα τέτοιο παιχνίδι, θα έπρεπε αυτός ο άνθρωπος να κάνει τη διαφορά. Αλλά δεν το ήθελα κιόλας, και αν συμβεί στο μέλλον θα ήθελα να μην το μάθει ο κόσμος.

Σου στέλνουν μηνύματα για να σου κάνουν καμάκι;

Σίγουρα μου στέλνουν αρκετοί, άλλοι είναι πιο ευγενικοί, άλλοι πιο... άμεσοι. (γελάει) Δεν με προσελκύει κάτι τέτοιο.

Επαγγελματικά, ποια είναι τα σχέδιά σου; Προς τα πού προσανατολίζεσαι;

Γενικά έχω πολλά στο μυαλό μου. Έχω κάνει συζητήσεις για συνεργασίες, που πιστεύω ότι θα άξιζαν, θέλω να δουλέψω μαζί με τον αδερφό μου, αλλά ακόμα δεν έχω πάρει κάποια τελική απόφαση. Δεν ξέρω αν θα έχει σχέση με τη γυμναστική, επειδή είναι ένας χώρος που τον έχω ζήσει στο πετσί μου και με έχει κουράσει πολύ. Για να πεις ότι ζεις καλά από αυτό το κομμάτι, θα πρέπει να αφιερωθείς 1000% και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Θα ήθελα να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση. Κοιτάζω και προς αυτή την κατεύθυνση.

Περισσότερα στο νέο τεύχος YOU που κυκλοφορεί σήμερα 19/7