Καλύτερο μαύρισμα: 3 υγιεινοί χυμοί για να το πετύχεις - Πέρα από το καρότο

Θα προσφέρουν επίσης πολλά οφέλη στο δέρμα και το σώμα σου

Unsplash
Unsplash

H ηλιοθεραπεία για ώρες μπορεί να είναι ευχάριστη, αλλά κρύβει σίγουρα και πολλούς κινδύνους. Επειδή, λοιπόν, ο ήλιος είναι ύπουλος, και παρόλο που η έκθεσή μας σε αυτόν για μερικές ώρες την ημέρα είναι πολύ ευεργετική τόσο για τη διάθεσή μας όσο και για το δέρμα μας, το να το κάνουμε χωρίς προστασία είναι ξεκάθαρα μεγάλο λάθος.

Αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι η φύση είναι σοφή, και γι' αυτό μας προσφέρει μια ολόκληρη σειρά "εργαλείων" για να προστατευτούμε από την ακτινοβολία, να ενισχύσουμε το μαύρισμα και να το επιμηκύνουμε. Μια μέθοδος που βασίζεται στη συνεισφορά των φρούτων και των λαχανικών και στηρίζεται στην χρωματική παλέτα πορτοκαλί-πράσινο-κόκκινο είναι η βάση για να δημιουργήσουμε 3 υγιεινούς χυμούς που είναι επίσης χορταστικοί και χαμηλοί σε θερμίδες (ανάμεσα σε πολλά άλλα οφέλη για το δέρμα και το σώμα).

3 υγιεινοί χυμοί για καλύτερο μαύρισμα

Τι θα έλεγες εάν ταυτόχρονα ενίσχυες το μαύρισμά του, το βοηθούσες να διατηρηθεί περισσότερο χρόνο και πετύχαινες να πάρεις πολλές θρεπτικές ουσίες για τον οργανισμό σου, ενώ παράλληλα θα ενίσχυες την καλή υγεία στο σώμα σου; 3 υγιεινοί χυμοί θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

γυναικα στην παραλία με μαγιό
Unsplash

Με πορτοκάλι

Η βιταμίνη C που περιέχουν προλαμβάνουν τις κηλίδες που δημιουργούνται από τον ήλιο. Εάν τα συνδυάσεις με καρότα, κολοκύθα, ροδάκινα, ντομάτες και γλυκοπατάτες θα πετύχεις προστασία αλλά και ένα υγιεινό αποτέλεσμα για το σώμα σου.

Δοκίμασε: Πορτοκάλι, καρότο, φύλλα μέντας και πάγο

Με ντομάτα

Το λυκοπένιο που περιέχει είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, προστατεύοντας τα κύτταρά μας από οξειδωτική βλάβη. Αυτή η χρωστική ανήκει στα καροτενοειδή —πρόδρομες ουσίες της βιταμίνης Α— επομένως ενισχύει το μαύρισμά μας εκτός από πολλά άλλα οφέλη, καθώς είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, καρδιοπροστατευτικό και προστατευτικό από τις ακτίνες UVA

Δοκίμασε: 1 ντομάτα, 200 γρ καρπούζι, 200 γρ φράουλες, 100 γρ κόκκινο δαμάσκηνο, 1 παντζάρι

Με ακτινίδιο

Είναι πηγή βιταμίνης C και E, ισχυρά αντιοξειδωτικά που μας προστατεύουν από τις ακτίνες UV. Επίσης, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε β-καροτίνη, επιταχύνουν το μαύρισμα και το κάνουν να διαρκέσει περισσότερο χρόνο, καθώς διεγείρουν τη σύνθεση της μελανίνης που παράγεται ως αμυντική απόκριση του δέρματός μας στην έκθεση στον ήλιο.

Δοκίμασε: 1 ακτινίδιο, 1 αγγούρι, 1 πράσινο μήλο, 1 κλωνάρι μαϊντανό και λίγη κανέλα.