Matcha tea: 5 λόγοι για να πίνεις το «θαυματουργό» αυτό πράσινο τσάι το καλοκαίρι!

Βοηθά -μεταξύ άλλων- και στην απώλεια βάρους

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Το matcha tea-το πράσινο τσάι από την Ιαπωνία- δεν είναι μόνο ένας γευστικός τρόπος να δροσιστείς το καλοκαίρι, αλλά και ένα ρόφημα με πολλά οφέλη για την υγεία σου. (δες και 5 απρόσμενα οφέλη των κερασιών που δεν ήξερες ότι χαρίζουν στην υγεία σου)

Από την ενίσχυση του μεταβολισμού μέχρι την προστασία του δέρματος και την αύξηση της ενέργειας, το matcha είναι η τέλεια επιλογή για ένα δροσιστικό και υγιεινό ρόφημα. Παρακάτω θα δεις πέντε λόγους για να εντάξεις αυτό το "θαυματουργό" πράσινο τσάι στην καθημερινή σου διατροφή φέτος το καλοκαίρι.

Matcha tea: 5 λόγοι για να πίνεις το «θαυματουργό» αυτό πράσινο τσάι το καλοκαίρι!

  1. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Το matcha περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών, ιδιαίτερα κατεχινών, που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα σου. Σημείωσε ότι τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά και συμβάλλουν στη διατήρηση της νεανικής όψης της επιδερμίδας σου, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και η έκθεση στον ήλιο είναι μεγαλύτερη.

    matcha tea


  2. Ενισχύει το μεταβολισμό. Το matcha είναι γνωστό για την ικανότητά του να ενισχύει τον μεταβολισμό, βοηθώντας έτσι στην καύση θερμίδων και στην απώλεια βάρους.
  3. Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό σου. Το matcha περιέχει καφεΐνη και σε συνδυασμό με τη φυσική L-theanine, προσφέρει μια σταθερή και διαρκή αύξηση της ενέργειας χωρίς τις απότομες αυξομειώσεις που προκαλούν άλλα ροφήματα με καφεΐνη. Αυτό το κάνει ιδανικό για τις καλοκαιρινές ημέρες, όταν χρειάζεσαι ενέργεια για να απολαύσεις τις δραστηριότητες σου στο έπακρον.
  4. Ενυδατώνει και δροσίζει. Το matcha είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διατηρήσεις το σώμα σου ενυδατωμένο το καλοκαίρι. Μπορείς να το απολαύσεις κρύο, σε μορφή iced matcha latte ή ακόμα και σε smoothie.
  5. Αποτοξινώνει. Οι χλωροφύλλες που περιέχει το matcha βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, απομακρύνοντας τις τοξίνες και τις βλαβερές ουσίες από το σώμα. Αυτό το καθιστά ιδανικό για ένα καλοκαιρινό detox, που θα σε κάνει να νιώσεις αναζωογονημένη και υγιής.