Κεράσια: 5 απρόσμενα οφέλη που δεν ήξερες ότι χαρίζουν στην υγεία σου!

Είναι και βασικοί λόγοι για τα εντάξεις τώρα στη διατροφή σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Τα κεράσια είναι ένας από τα πιο πεντανόστιμα και απολαυστικά φρούτα του καλοκαιριού αλλά και ένας μοναδικός θησαυρός για την υγεία σου. (δες και 5 έξυπνα tips που θα σε βοηθήσουν να τρως πιο υγιεινά από τώρα κιόλας)

Εκτός όμως από την υπέροχη γεύση τους τα κεράσια προσφέρουν και μια σειρά από απρόσμενα οφέλη για την υγεία που πολλοί δεν γνωρίζουν. Ας δούμε πέντε από αυτά τα οφέλη που είναι και οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να τα ενσωματώσεις άμεσα στη διατροφή σου.

Κεράσια: 5 απρόσμενα οφέλη που δεν ήξερες ότι χαρίζουν στην υγεία σου!

  • Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως οι ανθοκυανίνες, που έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Έτσι, η κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου που σχετίζεται με καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα και η ουρική αρθρίτιδα.

    μπολ με κεράσια στο τραπέζι
    Unsplash


  • Βελτιώνουν τον ύπνο. Τα κεράσια, και ιδιαίτερα οι ποικιλίες που περιέχουν μελατονίνη, μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου. Η μελατονίνη είναι μια φυσική ορμόνη που ρυθμίζει τον κύκλο του ύπνου και της εγρήγορσης. Καταναλώνοντας λοιπόν κεράσια ή χυμό κερασιού πριν τον ύπνο μπορεί να κοιμάσαι καλύτερα.
  • Ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία. Η κατανάλωση κερασιών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου των καρδιαγγειακών παθήσεων. Συγκεκριμένα, τα αντιοξειδωτικά και οι φυτοχημικές ενώσεις που περιέχουν τα κεράσια βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης, προάγοντας την καλή λειτουργία της καρδιάς.
  • Προστατεύουν το δέρμα. Τα κεράσια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από την πρόωρη γήρανση. Αυτές οι ουσίες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα του δέρματος, διατηρώντας το δέρμα υγιές και λαμπερό.
  • Βοηθούν στην πέψη. Η υψηλή περιεκτικότητα των κερασιών σε φυτικές ίνες συμβάλλει στη βελτίωση της πέψης και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Σημείωσε ότι οι φυτικές ίνες προάγουν την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, βοηθώντας στην απομάκρυνση των τοξινών και στη διατήρηση της καλής εντερικής λειτουργίας.