Λάχανο: 7+1 οφέλη που αποδεικνύουν ότι αυτό το υποτιμημένο λαχανικό αξίζει περισσότερη αγάπη!

Είναι περισσότερα από όσα φαντάζεσαι

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Το λάχανο είναι ένας αληθινός ήρωας της διατροφής που αξίζει περισσότερη προσοχή, ενώ είναι εύκολο να ενσωματωθεί στο καθημερινότητά σου προκειμένου να απολαύσεις τα πολλά και διαφορετικά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό σου.

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να του δώσεις την προσοχή και ην αγάπη που του αξίζει και να το προσαρμόσεις στη διατροφή σου βάζοντάς το σε σαλάτες, σούπες ή ακόμη και ως wraping σε λαχανοντολμάδες! (δες και 5 έξυπνα tips που θα σε βοηθήσουν να τρως πιο υγιεινά από τώρα κιόλας)

Λάχανο: 7+1 οφέλη που αποδεικνύουν ότι αυτό το υποτιμημένο λαχανικό αξίζει περισσότερη αγάπη!

  1. Πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, το λάχανο είναι γεμάτο με απαραίτητες βιταμίνες όπως η βιταμίνη C και K, καθώς και μέταλλα όπως το κάλιο και το μαγνήσιο, που υποστηρίζουν την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, των οστών και της καρδιάς.

    λάχανο σε πιάτο
    Unsplash
  2. Περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες των ελευθέρων ριζών, Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος χρόνιων ασθενειών όπως ο καρκίνος και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.
  3. Προάγει την υγεία του πεπτικού. Με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, το λάχανο βοηθά στη ρύθμιση του πεπτικού συστήματος και προλαμβάνει προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
  4. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μειώνουν τηφλεγμονής και της δυσφορία σε ασθένειες όπως η αρθρίτιδα.
  5. Βοηθά στην καλή καρδιαγγειακή υγείας. Το λάχανο περιέχει ανθοκυανίνες, ειδικά στις ποικιλίες με κόκκινο χρώμα, που βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.
  6. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Η βιταμίνη C που περιέχεται στο λάχανο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας το σώμα πιο ικανό να καταπολεμήσει λοιμώξεις και ασθένειες.
  7. Συμβάλλει στην απώλειας βάρους. Με χαμηλές θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το λάχανο είναι ιδανικό για όσους θέλουν να διατηρήσουν ή να χάσουν βάρος, προσφέροντας αίσθημα κορεσμού με λίγες θερμίδες.
  8. Χαρίζει υγιές δέρμα και δυνατά μαλλιά. Η βιταμίνη C και το θείο που περιέχει το λάχανο είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου, που βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και της υγείας των μαλλιών.