Έτσι διατηρούν το απίστευτο κορμί τους 4 διάσημες Ελληνίδες

H Φαίη Σκορδά, η Κατερίνα Λέχου, η Εβελίνα Παπούλια και η Βάσω Λασκαράκη αποκαλύπτουν τα μυστικά τους

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Τέσσερις γυναίκες παράδειγμα προς μίμηση, για όσες θέλουν μετά τα 40 τους χρόνια να είναι κομψές και fit χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Η Φαίη Σκορδά, η Κατερίνα Λέχου, η Εβελίνα Παπούλια και η Βάσω Λασκαράκη έχουν απίστευτες αναλογίες και πετυχαίνουν να παραμένουν στα κιλά τους εφαρμόζοντας η καθεμία ξεχωριστά τα δικά της diet & fitness μυστικά.

Γυναίκες με πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις και φουλ τρέξιμο μέσα στην καθημερινότητά τους, με οικογένεια που σε καμία περίπτωση δεν παραμελούν, πάντα βρίσκουν χρόνο για να φροντίσουν το σώμα τους, ενώ δεν αμελούν τη σωστή διατροφή, που σε συνδυασμό τούς δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα - και φαίνονται.

Αυτά είναι τα diet & fitness μυστικά για να διατηρούν απίστευτο κορμί

Φαίη Σκορδά


Διαθέτει χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ζηλευτά κορμιά της εγχώριας showbiz και μάλιστα τα πόδια της χαρακτηρίζονται ως τα "ωραιότερα" της TV. H Φαίη Σκορδά διανύει φέτος την καλύτερη περίοδο της ζωής της, προσωπικά και επαγγελματικά, αφού έχει βρει έναν νέο έρωτα και κάνει επίσης ένα νέο ξεκίνημα στην πρωινή ζώνη του Mega από την ερχόμενη Δευτέρα με το "Bongiorno".

Στα 44 χρόνια της έχει… κορμάρα και το χαίρεται. Εμείς πάλι χαιρόμαστε να τη βλέπουμε! Μανούλα δύο αγοριών, η σιλουέτα της σε τίποτα δεν έχει αλλάξει από την εικόνα της έφηβης Φαίης, με την ίδια να μένει προσηλωμένη σε μια υγιεινή διατροφή, που τη βοηθά να παραμένει στα κιλά της, εφαρμόζοντας ωστόσο μερικά μικρά μυστικά που θα βοηθήσουν κι εσένα.


Η Φαίη συστήνει να αποφεύγουμε τους κακούς υδατάνθρακες (ψωμί, ζυμαρικά, γλυκά), επιλέγοντας φαγητά πλούσια σε πρωτεΐνη και λαχανικά, χωρίς περιορισμό στη συνιστώμενη ποσότητα. Μάλιστα, η ίδια περιγράφει ένα ημερήσιο μενού της: "Ένα βραστό αβγουλάκι με αλάτι και πιπέρι για πρωινό και φυσικά ένας καφές, γιατί αλλιώς δεν ανοίγει το μάτι. Το αβγό είναι τέλεια πηγή πρωτεΐνης και πολύ χορταστικό. Το μεσημεριανό μου δεν αργεί και γύρω στη μια έφαγα φιλέτα -ναι, πληθυντικός", λέει με χιούμορ.

Όσο για τη γυμναστική της, κάνει διάδρομο στο σπίτι της, βάρη και φυσικά Pilates, που λατρεύει, δημιουργώντας έναν πετυχημένο προπονητικό συνδυασμό που τη βοηθά να διατηρείται σε άψογη φόρμα.

Κατερίνα Λέχου


Μπορεί να έχει πατήσει τα 57, αλλά το κορμί της βάζει εύκολα κάτω πολλές 20άρες! Η Κατερίνα Λέχου διαθέτει μια ψηλόλιγνη κορμοστασιά και πόδια που κόβουν την ανάσα. Η ίδια, παρά τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, πάντα βρίσκει χρόνο να περιποιείται τον εαυτό της και ειδικά το σώμα της, με το τρίπτυχο της επιτυχίας της να είναι σε γενικές γραμμές το εξής: Κοιμάται ένα 8ωρο, ακολουθεί υγιεινή διατροφή και γυμνάζεται τακτικά.

Ειδικότερα, λοιπόν, το 24ωρο της Κατερίνας ξεκινά πάντα με πρωινό, που είναι πολύ βασικό για να παραμένει χορτάτη, φροντίζοντας να εναλλάσσει τις επιλογές της, από φρυγανιές ολικής αλέσεως με τυρί και ένα αυγό ή γιαούρτι με δημητριακά ή ένα τοστ με τυρί, γαλοπούλα και ντομάτα.

Δεν πίνει ποτέ καφέ και αποφεύγει τα τηγανητά, τις πίτσες, τα σουβλάκια και τα burger. Ψωμί τρώει, αλλά μόνο μία φέτα, ενώ η ηθοποιός συνοδεύει το γεύμα της, μερικές φορές, με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ενώ για βράδυ προτιμά γιαούρτι με φρούτα ή μια τονοσαλάτα.


Ανά τρεις ώρες επιλέγει να τρώει ένα σνακ που μπορεί να είναι ξηροί καρποί, κατά κύριο λόγο αμύγδαλα και φρούτα φρέσκα ή ξερά, ενώ πίνει ανελλιπώς κάθε μέρα δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι. Η ίδια λέει σχετικά με τη διατροφή της: "Δεν έχω κάνει ποτέ δίαιτα, αλλά είμαι πολύ πειθαρχημένη: Αν σήμερα φάω κάτι παχυντικό, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι για δύο εβδομάδες δεν πρόκειται να το ξαναφάω αυτό το πράγμα".

Όσο για τη γυμναστική, μπήκε στη ζωή της μετά από ένα πρόβλημα που είχε με τη μέση της και χρειάστηκε ενδυνάμωση, φροντίζοντας να κάνει ήπια άσκηση, χωρίς ακρότητες.

Εβελίνα Παπούλια


Όταν τη δεις με μαγιό καταλαβαίνεις πως στα 53 της χρόνια έχει πετύχει σχεδόν το ακατόρθωτο: Το σώμ της μοιάζει με έφηβης και μάλιστα είναι καλογυμνασμένο και γραμμωμένο! Πώς το πετυχαίνει; Η Εβελίνα Παπούλια προσέχει... για να έχει, όπερ σημαίνει πως δίνει μεγάλη βάση στη σωστή διατροφή, χωρίς φυσικά να φτάνει σε ακρότητες, αλλά και στην άσκηση προκειμένου να διατηρείται σε άψογη φόρμα.

Η ίδια έχει παραδεχτεί πως "δεν είμαι υστερική με τα φαγητά, τρώω πολύ", δίνοντας περισσότερη βάση στα τρόφιμα που επιλέγει να βάλει στο πιάτο της, δηλαδή στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, με τη μεσογειακή διατροφή να είναι η βασική της προτίμηση.


Στο κεφάλαιο "άσκηση", πάντως" είναι πολύ πιο πειθαρχημένη, αφού όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο Ενώπιος Ενωπίω "κάνω κάθε ημέρα 1,5 ώρα κολύμβηση", ενώ ο χορός είναι κομμάτι της ζωής της από πολύ νεαρή ηλικία. Και κάπως έτσι το σώμα θυμάται και η Εβελίνα πετυχαίνει να είναι απλώς... μια θέα διανύοντας την πέμπτη δεκαετία της ζωής της.

Βάσω Λασκαράκη


Στα 44 της χρόνια και με μία κόρη, η Βάσω Λασκαράκη είναι από τις γυναίκες που... πολύ θα ήθελες να τους μοιάσεις. Ο λόγος; Η εικόνα της είναι πάντα λαμπερή και προσεγμένη, που σημαίνει ότι πέρα από τις επαγγελματικές και μαμαδίστικες υποχρεώσεις της, αγαπά τον εαυτό της και αφιερώνει χρόνο στο σώμα της.

Η διατροφή της δεν ήταν ποτέ αυστηρή ούτε έχει ακολουθήσει στερητικές δίαιτες, απλώς ξεκίνησε να προσέχει περισσότερο μετά τα 30, με απαράβατο κανόνα να μαγειρεύει εκείνη στο σπίτι, αποφεύγοντας έτσι οτιδήποτε παχυντικό! "Στο σπίτι μαγειρεύω πάντα εγώ. Αποφεύγω τα τηγανητά και τα λιπαρά, αλλά γενικά δεν θα στερηθώ τίποτα. Δεν θα κάνω δηλαδή υπερβολές, ούτε θα θυσιάσω τη γεύση. Κρατάω ένα μέτρο!", εξηγεί η ίδια.


Παράλληλα έβαλε τη γυμναστική στη ζωή της με personal training, θεωρώντας πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι στη διατήρηση μιας κομψής σιλουέτας. " Το μυστικό μου; Η γυμναστική. Όσο και να προσέχεις τη διατροφή σου αν δεν γυμνάζεσαι, δεν βλέπεις το αποτέλεσμα που περιμένεις. Με τη γυμναστική αλλάζει η σύσταση του σώματος. Ούτε εγώ το πίστευα, αλλά το είδα να συμβαίνει. Δεν είχα γυμναστεί ποτέ πριν, αλλά μου έγινε συνήθεια", λέει εκείνη και η... χάρμα οφθαλμών εικόνα της αποδεικνύει του λόγου της το αληθές!