5 έξυπνοι & πρακτικοί τρόποι για να καταπολεμήσεις το άγχος της πτήσης!

Γιατί όλα είναι θέμα οπτικής

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Το άγχος της πτήσης είναι ένα κοινό φαινόμενο που μπορεί να επηρεάσει τόσο τους περιστασιακούς ταξιδιώτες όσο και αυτούς που κάνουν πιο συχνά αποδράσεις με αεροπλάνο. (δες και 6 έξυπνα τρικ για να βγάλεις άγχος και στρες από τη ζωή σου)

Αν και οι πτήσεις με αεροπλάνο είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους μεταφοράς, πολλοί άνθρωποι νιώθουν άγχος ή φόβο όταν βρίσκονται στον αέρα. Ευτυχώς όμως υπάρχουν έξυπνοι και πρακτικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις αυτό το άγχος και να κάνεις την πτήση σου πιο άνετη απολαμβάνοντας το ταξίδι.

5 έξυπνοι & πρακτικοί τρόποι για να καταπολεμήσεις το άγχος της πτήσης!

  1. Kάνε τη σωστή προετοιμασία. Η προετοιμασία πριν από την πτήση μπορεί να μειώσει σημαντικά το άγχος σου. Φρόντισε λοιπόν να έχεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα φθάνοντας εγκαίρως και πιο νωρίς στο αεροδρόμιο για να αποφύγεις το άγχος της τελευταίας στιγμής. Επίσης, ενημερώσου διεξοδικά για τη διαδικασία της πτήσης και τα μέτρα ασφαλείας, κάτι που μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς πιο ασφαλής.

    γυναίκα στο αεροδρόμιο με βαλίτσα
    Unsplash


  2. Χρησιμοποίησε τεχνικές χαλάρωσης. Οι τεχνικές χαλάρωσης, όπως η βαθιά αναπνοή και ο διαλογισμός, μπορούν να σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις κατά τη διάρκεια της πτήσης. Πριν από την πτήση, εξάσκησε αυτές τις τεχνικές ώστε να είσαι έτοιμη να τις χρησιμοποιήσεις όταν χρειαστεί.
  3. Προσπάθησε να απασχοληθείς με κάτι ευχάριστο. Πάρε μαζί σου βιβλία, περιοδικά, μουσική ή ταινίες που σου αρέσουν για να αποσπάσεις την προσοχή σου κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η ενασχόληση με κάτι που απολαμβάνεις μπορεί να κάνει το χρόνο να περνάει πιο γρήγορα και να μειώσει το άγχος.
  4. Επέλεξε τη σωστή θέση. Η επιλογή της θέσης στο αεροπλάνο μπορεί να επηρεάσει το επίπεδο άνεσης και άγχους. Προτίμησε μια θέση κοντά στο παράθυρο, όπου μπορείς να βλέπεις έξω, ή μια θέση κοντά στην είσοδο για πιο εύκολη πρόσβαση. Απόφυγε τις θέσεις κοντά στα φτερά αν το κούνημα του αεροπλάνου σε αγχώνει.
  5. Μίλησε με το πλήρωμα καμπίνας. Το πλήρωμα καμπίνας είναι εκπαιδευμένο να βοηθά τους επιβάτες που αισθάνονται άγχος. Μη διστάσεις λοιπόν να ενημερώσεις το προσωπικό για το άγχος και να ζητήσεις βοήθεια ή πληροφορίες. Μπορούν να σου προσφέρουν συμβουλές και στήριξη για να νιώσεις πιο άνετα.