Τιμωρός (30/9): Η Έλλη κινδυνεύει να ανατιναχθεί ζωντανή - Ο Μάρκος φύλακας άγγελος της

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τιμωρός (30/9): Η Έλλη κινδυνεύει να ανατιναχθεί ζωντανή - Ο Μάρκος φύλακας άγγελος της

Στο αποψινό 30/9 επεισόδιο της σειράς Τιμωρός, η Αγγελική είναι ο πρώτος άνθρωπος που καταλαβαίνει πως απέναντί της στέκεται ο Μάρκος και όχι ο Αρης. Τα συναισθήματα θα καταβάλλουν και τους δύο. Συναισθηματικά φορτισμένη όμως είναι και η Ελλη, που περνά τα γενέθλιά της έχοντας στο μυαλό της τον πρώην αγαπημένο της.

Οι σημερινές 30/9 εξελίξεις της σειράς Τιμωρός στον ALPHA

Επεισόδιο 3

Η πιο όμορφη μέρα στη ζωή της οικογένειας Κομνηνού έχει φτάσει. Η Ελλη έχει τα γενέθλιά της και ο Αλέξης, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει μια μικρή γιορτή μεταξύ συγγενών και φίλων. «Σου έχω πει ότι δεν θέλω κόσμο. Αυτή τη μέρα θέλω να την περνάω ήσυχα», λέει στον άντρα της το πρωί κι εκείνος την καθησυχάζει τονίζοντάς της: «Εμείς κι εμείς θα είμαστε, αγάπη μου. Καμία υπερβολή. Σου το υπόσχομαι. Θα φάμε όλοι μαζί κι έπειτα θα κάνουμε ό,τι θες εσύ».

Η Ελλη ακαριαία κατεβάζει το βλέμμα γιατί της έρχονται στο μυαλό τα χρόνια που γιόρταζε τα γενέθλιά της στην αγκαλιά του Μάρκου. Ο Αλέξης καταλαβαίνει πως κάτι της έχει χαλάσει τη διάθεση, την πιάνει από τη μέση και αρχίζει να τη φιλάει γλυκά. «Αυτή η μέρα είναι δική σου. Δεν θέλω να σε στενοχωρεί τίποτα. Αν θες ματαιώνω και το αποψινό», της λέει τελικά, αλλά η Ελλη τον παρακαλεί να μην το κάνει.

Αρκετά χιλιόμετρα μακριά, στο σπίτι του Μάρκου, ο χρόνος δείχνει επίσης να έχει σταματήσει. Δεν μπορεί να δεχτεί πως είναι τόσο κοντά στη γυναίκα που αγάπησε όσο καμία, αλλά την ίδια στιγμή δεν έχει τη δυνατότητα να τη σφίξει στην αγκαλιά του και να της ευχηθεί για τα γενέθλιά της. Σφίγγει τα δόντια και ακούει ξανά το επόμενο σχέδιο του Αντρέα προκειμένου να εισχωρήσει ακόμα πιο εύκολα στις επιχειρήσεις των Κομνηνών. Οι λεπτομέρειες που προτείνει η Μαρίνα κάνουν τη διαφορά όπως κάθε φορά. «Προχωράμε λοιπόν», τους λέει ο Μάρκος, αλλά τα δύο αδέλφια δεν βλέπουν το βλέμμα του να είναι αποφασισμένο για όλα.

Δείτε επίσης σούπερ αποκλειστικό - Ο Φίλιππος είναι γιος του Μάρκου!

Η βραδιά των γενεθλίων της Ελλης εξελίσσεται όπως συνήθως. Γέλια, φωνές, ευχές και δώρα πλαισιώνουν την αγαπημένη του Αλέξη που δείχνει να διασκεδάζει με την καρδιά της, όμως όταν έρχεται η στιγμή να σβήσει τα κεράκια της τούρτας της, όλα παγώνουν. Η σκέψη της ταξιδεύει πάλι σε εκείνον και τα όνειρα που έκαναν όταν ήταν παιδιά. Οι ευχές, οι αγκαλιές αλλά και οι εκπλήξεις των δικών της ανθρώπων την αναγκάζουν να συνέλθει. Ομως οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ.

Ο πατέρας του Αλέξη, ο Λεωνίδας, παίρνει τον λόγο και ενώ όλοι περιμένουν να ευχηθεί για τη γυναίκα του γιου του, εκείνος λέει: «Δράττομαι της ευκαιρίας, μιας που είμαστε όλοι εδώ σήμερα μαζεμένοι, για να σας ανακοινώσω κάτι πολύ ευχάριστο, που θα αλλάξει θετικά τη ζωή μου». Ο Αλέξης καρφώνει τη Ναταλία που δείχνει αρχικά να μην καταλαβαίνει, αλλά πριν προλάβει να κάνει την οποιαδήποτε σκέψη, τα λόγια τού πατέρα του τον κατακεραυνώνουν. «Τη σχέση μου με τη Ναταλία όλοι την ξέρετε, όπως και την αγάπη που της έχω όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα λοιπόν είμαι στην ευχάριστη θέση να ζητήσω το χέρι της και επίσημα», τονίζει κοιτάζοντάς την.

Ολα τα βλέμματα συγκεντρώνονται πάνω στην κοπέλα που δεν ξέρει τι να απαντήσει. Η Ελλη τους κοιτάζει με χαμόγελο, όπως και οι γονείς της, ενώ ο Αλέξης δεν διανοείται καν πως αυτό το κορίτσι θα μπει στην οικογένειά τους. Θεωρεί πως ο μόνος λόγος που παραμένει εκείνη στο πλευρό του πατέρα του είναι για να τον εκμεταλλευτεί και να πάρει μέρος της περιουσία τους. Τελικά η απάντησή της θα εκπλήξει όλους!

Ενώ ο Μάρκος μαζεύει πληροφορίες και σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του γύρω από την οικογένεια των Κομνηνών, ο Αντρέας τοποθετεί βόμβα στο αυτοκίνητο του Αλέξη. Κανείς όμως δεν περιμένει πως μέσα σε αυτό, πρώτη θα βρεθεί η Ελλη. Ετσι λοιπόν ο Μάρκος που παρακολουθεί από μακριά το περιστατικό, κάνει τα πάντα για να τη σώσει. Λίγη ώρα αργότερα και ενώ όλοι προσπαθούν να συνέλθουν από το μεγάλο σοκ, Λεωνίδας, Αλέξης και Αντώνης προσπαθούν να καταλάβουν ποιος θέλει να βλάψει τον πρώτο. Το μυαλό τους πηγαίνει παντού, αλλά όχι στον νέο επενδυτή που έχει έρθει από τη Σικελία με σκοπό να κάνει λεφτά. Και ενώ συμβαίνουν αυτά, η Ελλη επιστρέφει στις αναμνήσεις της.

Δείτε επίσης για τον Τιμωρό: Η Έλλη ερωτεύεται ξανά τον Μάρκο χωρίς να ξέρει ότι είναι αυτός!

Στο μεταξύ, ο Μάρκος έρχεται σε επαφή με τη θεία του, Αγγελική, τη γυναίκα που τον μεγάλωσε από τη στιγμή που η μητέρα του έφυγε από τη ζωή, για να σιγουρευτεί πως είναι καλά, όμως εκείνη τον αναγνωρίζει. Παρόλο που της συστήνεται ως Αρης Γιαννουλάτος, εκείνη καταλαβαίνει πως απέναντί της έχει τον Μάρκο, τον ανιψιό της. Το αίμα της. Ο μόνος λόγος που κρατάνε τους... «τύπους» είναι για να μη στενοχωρούν την Ελλη.

Στην πραγματικότητα, ο Φίλιππος δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά με τον πατέρα του και αυτό συνέβαινε από τότε που ήταν παιδί. Φοιτητής πλέον και σχετικά ανεξάρτητος, δεν έχει πρόβλημα να σταθεί απέναντί του και να τον αντιμετωπίσει μέχρι τελικής πτώσεως.

Αφορμή μπορεί να είναι οι επιλογές αλλά και οι αντιλήψεις του Φίλιππου που βρίσκουν καθ’ όλα αντίθετο τον πατέρα του. «Πάλι μαλώνετε εσείς; Λες κι έχετε κάτι να χωρίσετε», αναφέρει συνέχει στον άντρα της η Ελλη, όμως παρά τα παρηγορητικά της λόγια: «Παιδί είναι, Αλέξη μου, ας τον αφήσουμε να ζήσει όπως ονειρεύεται, αν δεν κάνει τώρα την επανάσταση του, πότε θα την κάνει;», δεν καταφέρνει να εξομαλύνει την κατάσταση μεταξύ τους. Η ένταση είναι μεγάλη και το μικρότερο μέλος της οικογένειας, μόνο με τη μητέρα του και τη γιαγιά του, Κάτια, φαίνεται να τα πηγαίνει καλά.

Δείτε επίσης: Αλέξανδρος Σταύρου: Οι δυο επώνυμες γυναίκες που πέρασαν από την ζωή του - Ποιος είναι ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί φέτος στον Τιμωρό