Η γη της ελιάς (23/9): Εφιαλτικές στιγμές για την Ειρήνη - Η απαγωγή ανηλίκου και η πλεκτάνη

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς (23/9): Εφιαλτικές στιγμές για την Ειρήνη - Η απαγωγή ανηλίκου και η πλεκτάνη

Πρεμιέρα στο Mega έκανε χθες Κυριακή 22/9 η επιτυχημένη σειρά Η γη της ελιάς, που φέτος προβάλλεται για τέταρτη συνεχόμενη τηλεοπτική σεζόν στο μεγάλο κανάλι. Η ζωή της Ειρήνης παίρνει διαφορετική τροπή, ενώ ξεκινάει να ξεμπλέκεται το κουβάρι της παιδικής πορνογραφίας.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς

Επεισόδιο 2 - 3

Ολη η κοινωνία της Μάνης είναι θορυβημένη και κυρίως ο Στάθης: «Ποιος θέλει να σε σκοτώσει και γιατί;», τον ρωτάει, αλλά ο Δημοσθένης δείχνει χαλαρός: «Δημοσθένη, βόμβα στο αμάξι σου έβαλαν, δεν το έκαναν για πλάκα», του τονίζει. Ο Δημοσθένης, από την άλλη, πιστεύει ότι του έβαλαν βόμβα οι μαφιόζοι αντίπαλοί του επειδή μπήκε στα δικά τους χωράφια, καθώς άνοιξε «δουλειές» στη Βουλγαρία. Ωστόσο, άλλα λέει στον Κωνσταντίνο: «Υποψιάζομαι ότι το έκανε ο Μιχάλης Χατζής», του εκμυστηρεύεται.

Την ίδια ώρα, ο Ισίδωρος τακτοποιεί κάποιες εκκρεμότητες προκειμένου να ασχοληθεί με τους ελαιώνες που απέκτησε πρόσφατα: «Σε παρακαλώ θέλω να αναλάβεις χρέη δημάρχου γιατί θα πρέπει να λείπω για αρκετές ημέρες τον μήνα στην Αθήνα και δεν θα μπορώ να αντεπεξέλθω και στις εδώ υποχρεώσεις μου. Σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις καλύτερα κι από μένα», λέει στη Χάιδω. Στο μεταξύ, ο Πότης και η Αννα ετοιμάζονται να μετακομίσουν στο νέο τους καφενείο, ενώ η Αννα για μια ακόμα φορά βρίσκει καινούργο χόμπι.

Δείτε επίσης: Η Αριάδνη μένει ανάπηρη - Ο άγριος ξυλοδαρμός με λοστό που την καθηλώνει σε καροτσάκι

Την ίδια στιγμή, ο Κουράκος ερευνά την απαγωγή ενός παιδιού και παράλληλα δέχεται ερωτικές πιέσεις από τη Νάνσυ. Παράλληλα, ο πατήρ Τιμόθεος αρχίζει να γνωρίζει το ποίμνιό του και οι εντυπώσεις του είναι ανάμεικτες, άλλους τους βλέπει με καλό μάτι και άλλους από την αρχή δεν τους δείχνει τη συμπάθειά του. Από την άλλη, η Ισμήνη έχει έτοιμο το ινστιτούτο αισθητικής και υποδέχεται μια νέα υπάλληλο, μια όμορφη και νέα κοπέλα, την Παυλίνα (Χαριτίνη Ηλιάδου).

Οπως βλέπουμε, ο Δημοσθένης δεν δίνει την πρέπουσα σημασία στο χτύπημα που δέχτηκε και αυτό εξοργίζει ακόμα πιο πολύ τους αντιπάλους του, με αποτέλεσμα να του δώσουν ένα ακόμα πιο οδυνηρό χτύπημα. Τον χτυπάνε εκεί που πονάει, καθώς απάγουν την κόρη του την Ειρήνη. Οι απαγωγείς τη μεταφέρουν σε μια αποθήκη, τη δένουν και τη φιμώνουν, ενώ ο Δημοσθένης τρελαίνεται: «Μια τρίχα από τα μαλλιά της ν’ αγγίξουν, θα με βρουν μπροστά τους», φωνάζει έξαλλος. Στο μεταξύ η Ειρήνη περνά στιγμές αγωνίας στα χέρια των απαγωγέων: «Πες στον πατέρα σου να κάτσει καλά γιατί την επόμενη φορά θα σε βρει κομματάκια», απειλούν.

Παράλληλα, ο Δημοσθένης και η Ασπασία δηλώνουν την εξαφάνισή της στον Κουράκο, οποίος αρχίζει αμέσως την έρευνα. Η Χάιδω με τη Βασιλική μετακομίζουν σε νέο σπίτι, ενώ ο πατήρ Τιμόθεος κάνει αγιασμό στο καινούριο καφενείο του Πότη. Εκεί συναντάει και τον Λυκούργο, αλλά η πρώτη τους γνωριμία είναι επεισοδιακή. Στο μεταξύ, ο Ισίδωρος με την Αθηνά και τον Μάνο επιβλέπουν τους ελαιώνες στα Μεσόγεια, ενώ ο Αποστόλης με τον Μιχάλη και τον Μιλτιάδη ετοιμάζονται στη Μάνη για τη λαδιά. Παράλληλα, ο Στάθης μετρά αντίστροφα μέχρι την ημέρα του γάμου του με την Ιουλία και αρχίζουν σιγά-σιγά κάποιες ετοιμασίες.