Ο Τιμωρός: Νεκρός στο πρώτο επεισόδιο - Του κλέβουν τη ζωή μέσα από τα χέρια & αλλάζει πρόσωπο και όνομα

Τα πρώτα επεισόδια της νέας σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ο Τιμωρός: Νεκρός στο πρώτο επεισόδιο - Του κλέβουν τη ζωή μέσα από τα χέρια & αλλάζει πρόσωπο και όνομα

Από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η νέα σειρά του ALPHA, Ο Τιμωρός, η οποία θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Ήδη έχει προκαλέσει μεγάλο ντόρο από τα trailer, ωστόσο πάμε να δούμε τι θα συμβεί στα πρώτα επεισόδια.

Ο Μάρκος θα αρχίσει να ονειρεύεται ξανά όταν ο Γεράσιμος του δώσει, μέσα από τη φυλακή, την ευκαιρία που χρειάζεται για να πάρει εκδίκηση. Λίγα χρόνια μετά επιστρέφει στην Ελλάδα αλλαγμένος και προσπαθεί να προσεγγίσει όσους τον πλήγωσαν. Η συνάντηση με την Ελλη θα του θυμίσει πόσο άδεια είναι η ζωή του μακριά της.

Τα δύο πρώτα επεισόδια της νέας σειράς του ALPHA, Ο Τιμωρός

Δευτέρα 23/9 Επεισόδιο 1

Σχεδόν είκοσι χρόνια πριν, ο Μάρκος (Δημήτρης Λάλος) τα είχε όλα. Τη γυναίκα της ζωής του, τον πατέρα του, τον κολλητό του. Ενα ταξίδι στο Μαρόκο όμως ανατρέπει όλη τη ζωή του. Ο Λεωνίδας (Λάζαρος Γεωργακόπουλος) τηλεφωνεί στον Αλέξη (Κώστας Νικούλη) και του λέει πως ο πατέρας του κολλητού του, Μάρκου, ο Χριστόφορος (Αλέξανδρος Σταύρου) έχει μάθει το μεγάλο έγκλημά του και απειλεί να το αποκαλύψει. Ετσι λοιπόν, υποχρεώνει τον Αλέξη να τον βγάλει από τη μέση. Ο γιος του δεν έχει παρά να υπακούσει στις απειλές του Κομνηνού, παρόλο που στην αρχή του είναι δύσκολο. «Τι μου ζητάς, πατέρα; Να σκοτώσω τον μοναδικό φίλο που έχω; Δεν μπορώ να το κάνω αυτό», του εξηγεί αλλά ο Λεωνίδας δεν ακούει καμία δικαιολογία. «Δεν το συζητάω, Αλέξη. Θα το κάνεις, εκτός κι αν θεωρήσεις πως στο εξής δεν θα έχεις πατέρα», του ξεκαθαρίζει και του κλείνει το τηλέφωνο. Λίγες ώρες αργότερα, ο Χριστόφορος βρίσκεται νεκρός και ο Μάρκος μπαίνει στη φυλακή για έναν φόνο που δεν έκανε ποτέ.

Τα χρόνια μέσα στη φυλακή δεν είναι εύκολα, όμως ο Μάρκος μαθαίνει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις που του παρουσιάζονται μέρα με τη μέρα. Σε αυτό συμβάλλει και ο Γεράσιμος Γιαννουλάτος (Βλαδίμηρος Κυριακίδης). Ενας άντρας που θα δώσει στον Μάρκο τη δεύτερη ζωή που ζητάει αφού θα πάρει την ταυτότητα του γιου του, που ξαφνικά και ενώ οργάνωνε για τον πατέρα του σχέδιο απόδρασης, βρίσκεται νεκρός.

Τα χρόνια περνούν και ο Μάρκος είναι έτοιμος να επιστρέψει. Με άλλο πρόσωπο, με άλλο όνομα και με άλλες διαθέσεις. Το αθώο αγόρι έχει δώσει τη θέση του σε έναν άντρα γεμάτο πίκρα, γεμάτο από επιθυμία να εκδικηθεί όσους του στέρησαν τη ζωή, να τα βάλει με τον παλιό του κολλητό που του έκλεψε τον μεγάλο του έρωτα, την Ελλη, και να αποδώσει δικαιοσύνη με τον δικό του μεθοδικό τρόπο. Ηρθε η ώρα… της τιμωρίας. Απόλυτοι σύμμαχοι στα σχέδιά του ο Αντρέας (Νίκος Γκέλια) και η Μαρίνα (Γιώτα Αργυροπούλου), δύο αδέλφια που θα βρεθούν ξαφνικά στη ζωή του Μάρκου και μόνο με ελπίδα για το αύριο θα τον γεμίσουν. Οι τρεις τους, έναν στόχο έχουν μόνο. Την εκδίκηση της οικογένειας Κομνηνού.

Τρίτη 24/9 - Επεισόδιο 2

Τα γενέθλια της Ελλης είναι γεμάτα εκπλήξεις. «Θέλω η σημερινή μέρα να σου μείνει αξέχαστη. Να είναι αυτά τα καλύτερα γενέθλια της ζωής σου», της λέει ο Αλέξης (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος) και εκείνη του τονίζει πως θέλει απλά να περάσουν καλά. «Δεν με νοιάζουν τα δώρα. Θέλω μόνο δίπλα μου ανθρώπους που αγαπώ», τονίζει και ο άντρας της, που την κοιτάζει στα μάτια, της απαντά: «Θα τους έχεις». Μόνο που η γιορτή θα έχει μια αναπάντεχη έκπληξη για όλους. Αυτή αφορά στην πρόταση γάμου του Λεωνίδα προς τη Ναταλία (Εριέττα Μανούρη).

Δείτε επίσης για τον Τιμωρό: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος - Ο Αλέξης είναι ένα αινιγματικό πρόσωπο!

Στο μεταξύ, ο Μάρκος μαζεύει πληροφορίες και σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του, την ώρα που ο Αντρέας ετοιμάζει εκρηκτικές εκπλήξεις για την οικογένεια Κομνηνού, τοποθετώντας μια βόμβα στο αυτοκίνητο του Αλέξη. «Το σχέδιό μας πηγαίνει κατά γράμμα. Δεν θέλω να ανησυχείς», ενημερώνει τον Μάρκο που έχει μόνιμα στο μυαλό του την Ελλη και κλείνει το τηλέφωνο. Ομως ο Μάρκος θα έχει δίκιο για την ανησυχία που νιώθει, αφού η ζωή της μοναδικής γυναίκας που αγάπησε θα βρεθεί σε άμεσο κίνδυνο. Για την ακρίβεια, θα επιβιβαστεί πρώτη στο όχημα του Αλέξη το οποίο είναι ζωσμένο με εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά τελικά θα τη σώσει ο πιο αναπάντεχος άνθρωπος, ο Μάρκος.

Κι ενώ ο Λεωνίδας με τον γιο του προσπαθούν να καταλάβουν ποιος μπορεί να θέλει να τους βλάψει, η Ελλη δεν μπορεί να ξεφύγει από τις αναμνήσεις της. Ο Μάρκος χάνει τον έλεγχο και κινδυνεύει να κάνει γνωστή την παλιά του ταυτότητα. Η Αγγελική (Εύρη Σοφρωνιάδου) είναι σίγουρη πως πίσω από τον Αρη κρύβεται ο αγαπημένος της ανιψιός, αλλά εκείνος δεν είναι σίγουρος αν πρέπει να παραδεχτεί την αλήθεια.

Δείτε επίσης: Ο Τιμωρός - Αγνώριστη πρωταγωνίστρια της σειράς που συμμετείχε σε καθημερινό σίριαλ τις προηγούμενες σεζόν

Μπορεί να δείχνει απόμακρη αλλά δεν είναι. Η Κάτια, η μητέρα της Ελλης, είναι πάντα στο πλευρό της, χωρίς να κουράζει την κόρη της. Ξέρει τι θέλει και της το δίνει, ξέρει τι αισθάνεται και προσπαθεί να ηρεμήσει τον πόνο της, ξέρει ότι δεν έχει ξεπεράσει τον Μάρκο και προσπαθεί να τη βοηθήσει. Η Κάτια είναι άγρυπνος φρουρός στο πλευρό της Ελλης και η μόνη που καταλαβαίνει πως παρόλο που έχουν περάσει 20 χρόνια, δεν έχει διαχειριστεί την απώλεια του άντρα που αγάπησε. Στοργική καθώς είναι και γεμάτη αγάπη μέσα της, της δείχνει πως ο σωστός δρόμος για εκείνη είναι ο δρόμος που χάραξε στο πλάι του Αλέξη. Για την ακρίβεια, η Κάτια θεωρεί πως ο άντρας αυτός είναι ο σωτήρας της κόρης της και δεν θα πάψει να τον ευγνωμονεί που την έβγαλε από τον πόνο. Σύντομα όμως, όλα θα αλλάξουν όταν ο... Αρης κάνει την εμφάνισή του!