Bahar - Καινούργια αρχή: Το τραγικό φινάλε - Μπαχάρ και Τιμούρ πεθαίνουν στο χειρουργείο

Οι κόρες τους πέφτουν στον γκρεμό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Bahar - Καινούργια αρχή: Το τραγικό φινάλε - Μπαχάρ και Τιμούρ πεθαίνουν στο χειρουργείο

Όπως θα παρακολουθήσουμε στα τελευταία επεισόδια της σειράς Bahar - Καινούργια αρχή, ο κίνδυνος για την υγεία της Μπαχάρ έχει πια επιστρέψει και ο θάνατος για εκείνη είναι μια ανάσα μακριά της. Το τέλος της φαίνεται να πλησιάζει, αλλά ο Τιμούρ αποφασίζει έστω και την ύστατη στιγμή να δείξει την αγάπη του για την εν διαστάσει γυναίκα του. Ετσι αποφασίζει να γίνει δότης, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής του.

Αυτό είναι το τραγικό φινάλε της σειράς Bahar - Καινούργια αρχή

Η υγεία της Μπαχάρ βρίσκεται πια σε τελικό στάδιο και άμεσα χρειάζεται ξανά μεταμόσχευση. Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι ακόμα πιο επικίνδυνα καθώς το προηγούμενο μόσχευμα το απέρριψε ο οργανισμός της. Στο μεταξύ, τα πράγματα με τον Τιμούρ όχι μόνο δεν πάνε καλά, αλλά οι δυο τους βρίσκονται εν μέσω διαμάχης για την περιουσία εν όψει του διαζυγίου τους.

Μια πιεστική στιγμή φέρνει λιποθυμία στην Μπαχάρ, μεταφέρεται στο νοσοκομείο και εκεί γίνονται γνωστά τα μαντάτα. Ο Εβρέν γνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης και η Μπαχάρ είναι σε απόγνωση, κυρίως για τα παιδιά της, και φροντίζει μέσω της δικηγόρου της να εξασφαλίσει το μέλλον τους.

Την ίδια ώρα, πάνω σ’ έναν καβγά τους, ο Εβρέν αποκαλύπτει στον Τιμούρ: «Η Μπαχάρ πεθαίνει». Εκείνος συγκλονίζεται και προτίθεται να γίνει δότης. Η Μπαχάρ αρνείται καθώς δεν τον εμπιστεύεται: «Ηδη μια φορά με σκότωσες», του λέει. Ολοι, ακόμα και το προσωπικό του νοσοκομείου, βρίσκονται στο πλευρό της Μπαχάρ, που συγκινείται από την αγάπη που παίρνει. Ο Τιμούρ προσπαθεί να κάνει τους πάντες να πείσουν την Μπαχάρ να δεχτεί το μόσχευμα του, αλλά κανείς δεν τον εμπιστεύεται καθώς την πρώτη φορά την άφησε στο χειρουργείο και αρνήθηκε να τη βοηθήσει.

Δείτε επίσης στην σειρά Bahar - Καινούργια αρχή: «Ξέρεις γιατί σε παράτησε; Γιατί πλέον δεν σε έχει ανάγκη!» - Η Μπαχάρ ξεφτιλίζει την Ρενγκίν μπροστά σε όλους

Και ο Εβρέν συμβατός δότης

Το βράδυ ο Τιμούρ πάει μεθυσμένος στο σπίτι και κάνει καντάδα στην Μπαχάρ. Ο Αζίζ μαζεύει τον πατέρα του. Λίγο αργότερα φτάνει εκεί η Ουμάι σε έξαλλη κατάσταση και αρχίζει να σπάει το αμάξι του πατέρα της. Ολοι βγίνουν έξω τρομοκρατημένοι. «Εμένα μου έκοψε τα φτερά και δεν με άφησε να πάω στη ζωγραφική και την άλλη (την Ουμάι) την έγραψε σε σχολή στο Λονδίνο να φύγει για να σπουδάσει», φωνάζει η κοπέλα και η Μπαχάρ παλεύει να τη συγκρατήσει. «Μας διέλυσες τις ζωές, δεν θέλω να σε ξαναδώ! Ετσι και πεθάνει η μητέρα μου δεν πρόκειται ποτέ να σε συγχωρέσω», φωνάζει στον Τιμούρ.

Στο μεταξύ, ο Εβρέν κάνει εξετάσεις και ανακαλύπτει πως είναι κι εκείνος συμβατός δότης και έτσι προσφέρεται να σώσει την Μπαχάρ. Παράλληλα, ο Τιμούρ μαθαίνει πως ο Εβρέν είναι ο Αλί, ο παιδικός του φίλος, του οποίου την έγκυο αδελφή σκότωσε η Νεβρά ρίχνοντάς την από τις σκάλες. Οι δύο άντρες έρχονται ξανά σε ρήξη όταν ο Τιμούρ τον κατηγορεί πως γύρισε για να εκδικηθεί, ενώ διαφωνούν στο ποιος θα γίνει ο δότης. Η Μπαχάρ τους φωνάζει: «Η δική μου η γνώμη μετράει ή αποφασίζετε εσείς για τη ζωή μου; Δεν θέλω κανέναν σας να γίνει δότης, παρατήστε με».

Στη συνέχεια εξηγεί στον Εβρέν: «Σε εμπιστεύομαι σαν γιατρό μου και γι’ αυτό δεν θέλω να γίνεις δότης. Θέλω να παραμείνεις ο γιατρός μου». Η Νεβρά επισκέπτεται τη Ρενγκίν και της ζητάει ένα μεγάλο ποσό δανεικά για να σώσει το σπίτι τους που έβαλε υποθήκη σε αντάλλαγμα να την παντρευτεί ο Τιμούρ, χωρίς βέβαια εκείνος να γνωρίζει κάτι. Στο μεταξύ, η Σερέν μαθαίνει πως είναι έγκυος στο παιδί του Αζίζ.

Η μεγάλη μέρα

Ο Τιμούρ πάει να βρει την Μπαχάρ με τα χαρτιά του διαζυγίου. «Θα σου δώσω το διαζύγιο, τελικά, και ό,τι άλλο θέλεις, αρκεί να με αφήσεις να γίνω δότης. Μετάνιωσα για όσα σου έκανα, άφησέ με να κάνω μια φορά κάτι καλό για εσένα και τα παιδιά μας», εκείνη συγκινείται, δέχεται και αγκαλιάζονται, ενώ όλη η οικογένεια είναι ευτυχισμένη. Η μεγάλη μέρα έχει πια φτάσει και η αγωνία για όλους είναι στα ύψη.

Bahar - Καινούργια αρχή τέλος σειράς

Η μια ομάδα χειρουργών αναλαμβάνει τον Τιμούρ με επικεφαλής τον Εβρέν και βοηθό του τον Αζίζ, και η άλλη ομάδα την Μπαχάρ. Πρέπει όλα να γίνουν στον χρόνο τους. Μόνο που μια αναποδιά αλλάζει όλα τα δεδομένα. Ο Τιμούρ παθαίνει ανακοπή, πριν προλάβει ο Εβρέν να πάρει εμφύτευμα για την Μπαχάρ, ενώ την Μπαχάρ την έχουν ήδη ανοίξει και έχουν αφαιρέσει το άρρωστο κομμάτι της. Πρέπει άμεσα όμως να της κάνουν τη μεταμόσχευση καθώς αιμορραγεί ασταμάτητα και κινδυνεύει να πέσει σε κώμα, ενώ ο Εβρέν προσπαθεί να επαναφέρει στη ζωή τον Τιμούρ.

Ο Αζίζ μιλάει στον πατέρα του και τον παρακαλάει να μην πεθάνει! Τα μηχανήματα όμως δείχνουν πως σταμάτησαν να λειτουργούν οι ζωτικές του λειτουργίες.

Δείτε επίσης: Βάζει φωτιά στο νυφικό της! Η Μπαχάρ εγκαταλείπει τον Τιμούρ - «Σου δίνω μια τελευταία ευκαιρία, με απατάς μαζί της;»

Παρλά και Ουμάι πέφτουν στον γκρεμό

Bahar - Καινούργια αρχή φινάλε σειράς

Κι ενώ η Παρλά και η Ουμάι έπαψαν να μιλάνε και να κάνουν παρέα όταν έμαθαν ότι έχουν τον ίδιο μπαμπά, ωστόσο στο φινάλε της σειράς τα δύο κορίτσια θα έρθουν κοντά ξανά. Μόνο που η μοίρα θα παίξει ένα άσχημο παιχνίδι για εκείνες. Ολα θα αρχίσουν όταν ο Ρουζγκιάρ βλέποντας και τις δύο να υποφέρουν, αποφασίζει να τις φέρει αντιμέτωπες. Ετσι και οι τρεις μπαίνουν στο αμάξι και ενώ στην αρχή τα δύο κορίτσια καβγαδίζουν, στη συνέχεια τα βρίσκουν ξανά. «Ξέρεις πώς είναι να μαθαίνω ότι η καλύτερή μου φίλη είναι τελικά αδελφή μου; Μου έλειψες! Συγγνώμη για όλα», λέει η Παρλά και η Ουμάι που βρίσκεται στο μπροστινό κάθισμα γυρίζει και την αγκαλιάζει.

Ο Ρουζγκιάρ σταματάει στην άκρη του δρόμου και αγκαλιάζεται και εκείνος με τα κορίτσια, χαρούμενος που επιτέλους η παρέα «έδεσε» ξανά. Τότε είναι που συμβαίνει το μεγάλο κακό, όταν ένα αμάξι πέφτει πάνω τους με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο που βρίσκονται τα τρία παιδιά να πέσει στον γκρεμό!

Από την Γιάννα Παπανικολάου/TiVi Σήριαλ