Το προξενιό της Ιουλίας: «Η Ευγενία είναι κόρη σου!» - Η Φιλιώ ξανά έγκυος και ο Γιωργίκης με το παιδί της Ιουλίας νεκροί

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το προξενιό της Ιουλίας: «Η Ευγενία είναι κόρη σου!» - Η Φιλιώ ξανά έγκυος και ο Γιωργίκης με το παιδί της Ιουλίας νεκροί

Η αντίστροφη μέτρηση στο Προξενιό της Ιουλίας, προκειμένου να βρεθεί ο δολοφόνος του Γιωργίκη Προβιού έχει αρχίσει. Το μεγάλο ερώτημα όμως παραμένει. Πού έχουν πάει όλοι όσοι ζούσαν στο αρχοντικό μετά τον φόνο και κυρίως πού είναι το 4χρονο Βγενιώ;

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Το προξενιό της Ιουλίας

Επεισόδιο 96 Τρίτη 25/6

Η απότομη και ανεξήγητη αλλαγή στη στάση της Κυριακούλας, συνεχίζει να προβληματίζει την Αλεξάνδρα και τον Αλκη. Κανείς δεν γνωρίζει το παρελθόν που κρύβει αυτή η γυναίκα και το μυστικό της το οποίο έχει να κάνει με τον βιασμό της. Πόσω μάλλον ότι ο άντρας αυτός είναι ο Κρίστοφερ, ο πατέρας του Αλκη. Οταν η Κυριακούλα τον είδε ξαφνικά μπροστά της ήταν σαν να επιστρέφει ο εφιάλτης. Ηταν το μόνο πρόσωπο που προσπαθούσε να διαγράψει εδώ και χρόνια και μίσησε στη ζωή της. Και το είχε καταφέρει χάρη στον άντρα της τον Στράτο Ραζίνη, ο οποίος παρόλο που γνώριζε τι είχε συμβεί, της στάθηκε, την παντρεύτηκε και τη σεβάστηκε. Τώρα όμως έχει να αντιμετωπίσει ξανά τους δαίμονές της και να προστατεύσει την κόρη της την Αλεξάνδρα. Δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα παντρευτεί τον γιο του βιαστή της.

Στο μεταξύ, η απροσδόκητη επανεμφάνιση του Στασινόπουλου δημιουργεί νέες προϋποθέσεις στην εξέλιξη των γεγονότων. Οταν πηγαίνει στο αρχοντικό με αφορμή τον εγκλεισμό της Ιουλίας στο υπόγειο, έρχεται σε μια σφοδρή αντιπαράθεση με τον κουμπάρο και χρόνια φίλο του Προβιό. Οι δύο άντρες ανταλλάσσουν λόγια βαριά και πλέον ο φιλικός δεσμός σπάει για τα καλά. «Δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω. Κοίτα το δικό σου σπιτικό. Ή μήπως δεν ξέρω ότι έχεις γκόμενά σου την πεθερά μου; Εμένα μη μου μιλάς για τιμή και ηθική. Εγώ είμαι το θύμα εδώ μέσα. Αυτές οι κάργιες, μάνα και κόρη, που πάσαραν το μπάσταρδο του Ραζίνη κι εσύ τον έκανες γαμπρό σου», ξεσπάει ο Γιωργίκης και από την αντίδρασή του καταλαβαίνει ότι ο Στασινόπουλος το γνώριζε.

Η στάση του Στασινόπουλου που πάει να ζητήσει τον λόγο από τον Προβιό, πυροδοτεί και την αντίδραση της Κατερίνης, η οποία άλλα περίμενε και άλλα τελικά της αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια της μετά από αυτή την επιστροφή. «Νόμιζα ότι τελείωσες με τη Στάσα Σκούταρη. Αλλά εσύ τρέχεις από πίσω της για ό,τι σου ζητήσει. Τι δουλειά έχεις να ανακατεύεσαι; Δεν σε νοιάζει καθόλου η δική σου η οικογένεια και δίνεις δικαιώματα να μας κουβεντιάζουν. Κι εμένα δεν με σέβεσαι καθόλου. Αυτό δεν μπορώ πια να το ανέχομαι», είναι τα λόγια της, ενώ εκείνος προσπαθεί να της εξηγήσει ότι το ζήτημα το κοιτούσε υπηρεσιακά.

Ωστόσο οι ενδοιασμοί που έχει η Κατερίνη, για τους πραγματικούς λόγους πίσω από αυτές τις επιλογές του Στασινόπουλου, είναι που θα την οδηγήσουν σε μια μεγάλη απόφαση, η οποία θα βρει άμεσα συμμάχους. Κι αυτή η απόφαση είναι να τον εγκαταλείψει.

Παράλληλα, η δίκη του Ρήγα πλησιάζει και οι προετοιμασίες ώστε η υπερασπιστική του γραμμή της νόμιμης άμυνας να τον οδηγήσει σε αθώωση, εντείνονται. Η Βαγγελίτσα έχει μεγάλη αγωνία όπως και η Στάσα. Ο Ζαφείρης, με τη σειρά του, αποφασίζει να κάνει μια κίνηση που κανείς δεν περιμένει, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο αίματος που έχει ανοίξει εδώ και καιρό. Δεν συγχωρεί στον Σωτηράκη ότι σκότωσε τη γυναίκα με την οποία ήταν ερωτευμένος, τη Ζανέτ.

Ομως η μεγάλη έκπληξη θα έρθει από την ίδια την Ιουλία, η οποία, όπως και η μητέρα της, έχει αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, ακόμα και με τον λάθος τρόπο. Και σίγουρα είναι λάθος αφού ο άντρας της αποφασίζει να την κλείσει στο ψυχιατρείο αφού δεν μπορεί να την κρατάει για πάντα όμηρο στο υπόγειο. Ηδη τα νέα ότι η υγεία της και τα νεύρα της μετά την εγκυμοσύνη είναι κλονισμένα, έχουν διαδοθεί κι έτσι κανείς δεν απορεί. Η απόφαση αυτή χαροποιεί ακόμη περισσότερο τη Χάδω αφού θα έχει το πεδίο ελεύθερο να είναι με το μωρό της Ιουλίας ανενόχλητη και να τη μεγαλώσει σαν κόρη της. Οι διαδικασίες επισπεύδονται και το κορίτσι μπαίνει στην κλινική όπου καιρό πριν είχε μείνει και ο Χρήστος.

Δείτε επίσης: Το Προξενιό της Ιουλίας – Η Ελισάβετ Μουτάφη για τον δολοφόνο του Προβιού: «Ξέρω ποιος τον σκότωσε»

Επεισόδιο 97 Τετάρτη 26/6

Καλοκαίρι του 1964 και η Ιουλία, μετά την απομάκρυνσή της από το αρχοντικό και την περιοχή, επιστρέφει με σκοπό και λαχτάρα να επανασυνδεθεί με το παιδί της, τη μικρή Βγενιώ, που έχει γίνει πια τεσσάρων ετών. Ομως η κατάσταση που θα συναντήσει στο σπίτι είναι για την ίδια πέρα από κάθε πρόβλεψη και μοιάζει μη ελεγχόμενη. Ετσι αναγκάζει την Στεφανία να επικοινωνήσει με τον Χρήστο, που ζει πια με τον Επιφάνειο, έξω από την Ελασσόνα. «Πρέπει να του πεις να με βοηθήσει», της ζητάει επιτακτικά.

Την ίδια στιγμή, ένα καθοριστικό γεγονός φέρνει μεγάλες αλλαγές στη ζωή της Φιλιώς και του Γρηγόρη, που προσπαθούν να αντεπεξέλθουν, όχι πάντα επιτυχώς, στις νέες συνθήκες. Κι αυτό είναι το νέο της εγκυμοσύνης της κοπέλας. Λόγω της ανακαίνισης που ετοιμάζονται να κάνουν στο σπίτι τους όμως, προκειμένου να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα, θα αποκαλύψουν κάτι από το παρελθόν, που έρχεται ξανά να διαλύσει τα πάντα και να δημιουργήσει νέα δεδομένα, τόσο για τον Γρηγόρη όσο και για την Ιουλία, η οποία αποφασίζει επιτέλους να του πει τη μεγάλη αλήθεια. «Η Ευγενία δεν είναι κόρη του Προβιού αλλά κόρη σου. Είναι το παιδί μας. Γι’ αυτό αναγκάστηκα και τον παντρεύτηκα», του αποκαλύπτει.

Αυτό το νέο θα συγκλονίσει τον Γρηγόρη που πέφτει κυριολεκτικά από τα σύννεφα. Είναι το τελευταίο πράγμα που περίμενε να ακούσει και η αντίδρασή του θα είναι έντονη αφού νιώθει εξαπατημένος. «Πώς μπόρεσες να μου κρύψεις τέτοιο πράγμα; Κατάλαβες τι έχεις κάνει; Ολη η ζωή θα ήταν διαφορετική αν το γνώριζα», της φωνάζει έξαλλος.

Δείτε επίσης: «Στο τέλος όλοι οι ήρωες θα...» - Αποκλειστικό spoil από την Ευγενία Ξυγκόρου

Επεισόδιο 98 Πέμπτη 27/6

Η Ιουλία επιστρέφει στο αρχοντικό παρόλο που ο κίνδυνος δεν έχει περάσει για εκείνη. Δεν είναι όμως, όπως αποδεικνύεται, η μόνη που κινδυνεύει, αφού ο Γιωργίκης βρίσκεται νεκρός. Η νύχτα του φόνου του συνταράσσει την τοπική κοινωνία της Λάρισας και καθιστά υπόπτους σχεδόν όλους όσοι σχετίζονται με το αρχοντικό Προβιού και τον δολοφονημένο μεγαλογαιοκτήμονα. Η νέα εφημερίδα του Αλκη καλύπτει τα γεγονότα με ένα συνταρακτικό πρωτοσέλιδο.

Ενώ όλοι ψάχνουν να βρουν ποιος μπορεί να σκότωσε τον ισχυρό άντρα του κάμπου, αποκαλύπτεται πως αγνοείται η τύχη σχεδόν όλων όσων εμπλέκονται άμεσα με τη βραδιά του φόνου και τον τόπο του εγκλήματος. Μέσα σε ένα θολό τοπίο από αναπάντητα ερωτήματα, ο μεθοδικός διοικητής της χωροφυλακής Λάρισας Κωστής Στασινόπουλος προσπαθεί να λύσει τον γρίφο του εγκλήματος. Αλλά κυρίως, να βρει τι απέγιναν όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες και εν δυνάμει ύποπτοι για το φονικό, μαζί με το μόνο σίγουρα αθώο πλάσμα που αγνοείται, τη μικρή 4χρονη Ευγενία Προβιού, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από εκείνη τη μοιραία βραδιά - Ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικό μας, η κόρη της Ιουλίας είναι νεκρή!