Ψυχοκόρες: «Καλύτερα ιερόδουλη παρά μαζί σου» - Δυο πεθαίνουν αλλά ένα παιδί θα γεννηθεί

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ψυχοκόρες: «Καλύτερα ιερόδουλη παρά μαζί σου» - Δυο πεθαίνουν αλλά ένα παιδί θα γεννηθεί

Στα νέα επεισόδια της σειράς, Ψυχοκόρες, η σχέση του Κοσμά και της Νέλλας κλονίζεται όταν ο Σώτος αποκαλύπτει πως είναι παιδί της Αρχοντούλας. Η Μαρίκα αναζητά την τύχη της σε ένα άλλο σπίτι, ενώ η Βασιλική κλείνει τα μάτια του πατέρα της, Ασημάκη. Η τελευταία θα βρεθεί σε άμεσο κίνδυνο, ενώ η Δεσποινιώ θρηνεί για τον Τάσο που πέφτει νεκρός από σφαίρα.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1, Ψυχοκόρες

Επεισόδιο 50 Δευτέρα 24/6

Εχουν περάσει μόνο λίγα δευτερόλεπτα από την στιγμή που η Νέλλα έχει πυροβολήσει την Αννα μπροστά στα μάτια του Κοσμά και κανείς από τους δύο δεν φαίνεται να έχει καταλάβει τι έχει συμβεί. «Αγάπη μου, μου έσωσες τη ζωή, είσαι ο φύλακας άγγελός μου. Νέλλα μου, δεν θα ζούσα αυτή τη στιγμή αν δεν ήσουν εδώ. Σου ζητώ χίλια συγγνώμη που τόλμησα να σε προδώσω», της λέει μεταξύ άλλων και εκείνη καταλαβαίνει πως η σχέση τους θα αλλάξει άρδην από εκείνη τη στιγμή.

Η γυναίκα πετά το όπλο κάτω και ο Κοσμάς της λέει πως πρέπει να πετάξουν το πτώμα σε κάποιο χαντάκι για να μην τη βρουν ποτέ. Ο Κοσμάς έχει πάνω του παντού αίματα αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τη γυναίκα του, που τον αγκαλιάζει και του θυμίζει την υπόσχεση που είχαν δώσει όταν γνωρίστηκαν. «Εμείς οι δύο θα είμαστε για πάντα μαζί», του θυμίζει. Ωστόσο την επόμενη μέρα που καταλαβαίνει πως έχει βάψει τα χέρια της με αίμα, η ψυχική της υγεία αρχίζει να υποτροπιάζει. Ο Κοσμάς όμως δεν μπορεί να φωνάξει γιατρό από φόβο μην του ομολογήσει την αποτρόπαιη πράξη της. Το μόνο που κάνει είναι να θάψει το βαμμένο με αίματα πουκάμισο που φορούσε σε κάποιο σημείο του κήπου.

Μαρίκα και Σώτος είναι έτοιμοι να φύγουν από το πατρικό σπίτι εκείνου και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, όταν η Μαρίκα επιμένει πως πριν φύγουν πρέπει να ακούσει μια μεγάλη αλήθεια από την Αρχοντούλα. Οντως το αγόρι κάθεται με ανυπομονησία να ακούσει αυτό που η πιστή οικονόμος έχει να του πει, σίγουρα όμως δεν περιμένει την εξέλιξη που θα έχει η κουβέντα τους όταν εκείνη του ανακοινώνει πως είναι βιολογικό της παιδί. «Είναι αστείο αυτό, Αρχοντούλα; Γιατί αν είναι, το βρίσκω πολύ κακόγουστο», της λέει αλλά όταν τη βλέπει με δάκρυα στα μάτια, καταλαβαίνει πως η γυναίκα κάθε άλλο παρά αστεία του κάνει. Τόσο εκείνη όσο και η Μαρίκα τού λένε πως ήθελαν απλά να είναι ειλικρινής απέναντί του, όμως εκείνος κλονισμένος καθώς είναι, φεύγει από το σπίτι κατηγορώντας κυρίως τη Μαρίκα. «Γιατί μου το έκανες αυτό; Εγώ μόνο τον Κοσμά και τη Νέλλα ξέρω για γονείς μου», της φωνάζει.

Την ίδια ώρα την Τρίπολη, η Φρόσω μαθαίνει από τον μικρό Γιώργο πως η Αμαλία σχεδιάζει να ξεφορτωθεί το μωρό της. Πιο συγκεκριμένα, της λέει: «Η μαμά μου μού έδωσε να του δώσω να φάει καρύδια αλλά εγώ ξέρω πως αν τα φάει θα πνιγεί και δεν θέλω να το κάνω. Τον αγαπάω τον αδελφό του, δεν θέλω να πεθάνει. Και εσένα σε αγαπάω», εξηγεί στη Φρόσω και εκείνη καταλαβαίνει πως η κοπέλα θέλει να πεθάνει ο Ασημάκης προκειμένου να λάβει ο δικός της γιος όλη τη περιουσία του Νάτση. Τότε αποφασίζει να μιλήσει στην Ευανθία, ενώ ξεκαθαρίζει και τα πράγματα με τον Βελλή.

Και ενώ η Ευανθία σοκάρεται με το σχέδιο της Αμαλίας, Χριστίνα και Βασιλική έρχονται κοντά. Η μια αποκαλύπτει στην άλλη το παρελθόν της και η πρώτη αποφασίζει να τη στηρίξει. Μάλιστα βρίσκει μια δικαιολογία και την οδηγεί στον θάλαμο που κρατείται ο πατέρας της για να τον δει όσο μπορεί αφού η κατάστασή του χειροτερεύει.

Δείτε επίσης: Το παραμυθένιο τέλος της Μαρίκας - Της κάνει πρόταση γάμου αλλά την χωρίζει, τελικά παντρεύεται άλλον

Επεισόδιο 51 Τρίτη 25/6

Βικτωρία και Δεσποινιώ πηγαίνουν σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση, στην οποία οι καλεσμένοι επιδίδονται και σε κυνήγι, καθώς η πρώτη θέλει να «πουλήσει» τη Δεσποινώ σε έναν άντρα πολύ μεγαλύτερό της. Ο άντρας εντυπωσιάζεται που βλέπει την κοπέλα και δέχεται να την πάρει μαζί του και σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό. «Θα χαρώ να σας συνοδεύσω όπου θέλετε, συγχωρέστε με που δεν μιλάω πολύ, απλά είμαι κουρασμένη», του λέει, ενώ με την άκρη του ματιού της βλέπει τον Τάσο Μέρμηγκα μπροστά της.

Το ίδιο πολύ σοκάρεται και εκείνος, όμως προσπαθεί να της μιλήσει. Η Δεσποινιώ μέσα της αποφασίζει να τον κάνει να πονέσει που την παράτησε στη χειρότερη φάση της ζωής της. Ετσι, όταν εκείνος της λέει πόσο όμορφη είναι, η κοπέλα απαντά: «Ελπίζω να χαίρεσαι. Δικό σου είναι το οικοδόμημα, θα πρέπει να είσαι περήφανος». Ο Τάσος αποφασισμένος για όλα, της λέει να φύγουν την ίδια στιγμή και να αφήσουν όλους και όλα πίσω τους. Η απάντησή της όμως, τον καθηλώνει. «Καλύτερα πόρνη, παρά μαζί σου», του λέει και φεύγει. Ο άντρας μη έχοντας να ελπίζει σε κάτι άλλο, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του. Πηγαίνει στο πεδίο των βολών και μια σφαίρα τον βρίσκει στην καρδιά.

Οταν ο άντρας που πλήρωσε για να χαρεί τη συντροφιά της Δεσποινιώς, τη βλέπει να πέφτει πάνω στον νεκρό και γεμάτο αίματα Τάσο, καταλαβαίνει πως η καρδιά της ανήκει σε άλλον άντρα και αποφασίζει πως δεν μπορεί να την πάρει μαζί του στο ταξίδι του, γεγονός που ανακοινώνει στη Βικτωρία. Η τελευταία εξαγριώνεται και αποφασίζει να την πάει στο σπίτι της Μαρί.

Την ίδια ώρα, στο σπίτι της Μάγιας και του Παύλου, ο Λεωνίδας μαθαίνει πού έχει μπλέξει ο γιος τους Ερμής και προσπαθεί να τους το πει για να τους προετοιμάσει. Και όσο η Βασιλική με τη βοήθεια της Χριστίνας θάβει τον πατέρα της με δάκρυα στα μάτια, ο Παύλος έχει μια πολιτική πρόταση η οποία θα τον βοηθήσει να αποκτήσει μια χάρη σε πολιτικούς εξόριστους. Το πένθος είναι τεράστιο για τη Βασιλική, ενώ προσπαθεί να πηγαίνει καθημερινά στο μέρος που κείτεται ο Ασημάκης Πολύζος.

Ο Χατζής το καταλαβαίνει και διατάζει τη Χριστίνα να πάρει δραστικά μέτρα για την κοπέλα. Εκείνη όμως το καθυστερεί. Για την ακρίβεια, για πρώτη φορά η Χριστίνα θα βρεθεί σε δίλημμα αφού έχει αποφασίσει να στηρίξει τη Βασιλική. Οταν μάλιστα μαθαίνει πως θα πάρει μετάθεση, οργανώνει σχέδιο για να βοηθήσει τη Βασιλική να βρεθεί εκτός εξορίας. Μεταξύ άλλων, σε μια μεταξύ τους κουβέντα, η γυναίκα τής αποκαλύπτει πως γνωρίζει τη Βικτωρία Μαρόγλου και η Βασιλική παραδέχεται πως αυτή φταίει που χωρίστηκε με τις αδελφές της. Λίγο αργότερα ο Χατζής δίνει εντολή στη Χριστίνα να σκοτώσει τη Βασιλική.

Η Φρόσω μαθαίνει από τον Γιωργή πως ο Βελλής γνωρίζεται με την Αμαλία, ενώ εκείνος προσπαθεί να μονιάσει μαζί της με απώτερο σκοπό τα αρχαία. «Εμείς οι δύο μπορούμε να βγάλουμε πολλά λεφτά, αρκεί να κινηθείς γρήγορα και έξυπνα, Φρόσω. Με τα λεφτά που θα βγάλεις από τα αρχαία δεν θα έχεις ποτέ κανέναν ανάγκη στη ζωή σου», της εξηγεί και η κοπέλα παρά τον θυμό της δείχνει να το σκέφτεται.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα, στο σπίτι του Κοσμά Κοτρώτση, καταφτάνει ο Σώτος μεθυσμένος και λέει σε όλους πως θέλει να μιλήσουν. Οταν ο πατέρας του και η μητέρα του σταθούν απέναντί του και ξεκαθαρίσει σε όλους ποια είναι η πραγματική του μητέρα, τα προβλήματα θα ξεκινήσουν ανάμεσα στη Νέλλα και τον Κοσμά. «Νέλλα, τι είπε το παιδί; Τι αηδίες είναι αυτά που ακούω;», θα τη ρωτήσει, αλλά όταν παρατηρήσει το ένοχο ύφος της, θα γίνει έξαλλος. Θα φύγει από το σπίτι για να ηρεμήσει, ενώ η γυναίκα του θα πει στην Αρχοντούλα να φύγει για πάντα από το σπίτι τους και να μη γυρίσει να κοιτάξει ποτέ πίσω. Η Νέλλα χάνει τους δύο αγαπημένους της άντρες και δεν έχει πού να στραφεί.

Παρακαλεί λοιπόν τον γιατρό της να της χορηγήσει λίγο όπιο. Ειδικά όταν βλέπει τον Σώτο να φεύγει από το σπίτι. «Μη φύγεις, αγόρι μου. Σε λατρεύω. Δεν θα αντέξω να ζω σε αυτό το σπίτι χωρίς εσένα και τον πατέρα σου. Είστε οι μόνοι άνθρωποι που έχω στη ζωή μου. Μείνε σε παρακαλώ», τον ικετεύει, αλλά εκείνος δεν δείχνει να την καταλαβαίνει. Μετέωρη μένει όμως και η Μαρίκα που βλέπει ξανά τη ζωή της να αλλάζει. Ετσι, μην μπορώντας να μένει άλλο σε αυτό το σπίτι, ζητά από τη Μαργαρίτα να της βρει εργασία ως ψυχοκόρη κάπου αλλού. Η μαγείρισσα του σπιτιού θα της πει χωρίς δισταγμό πως δουλεύει στο σπίτι του διπλωμάτη Πολίτη και πως εκείνος ψάχνει γυναίκα για να την πάρει μαζί του στην Αμερική. Η Μαρίκα το σκέφτεται για λίγο και αποφασίζει να γίνει εκείνη κυρία Πολίτη. Η συνάντηση μαζί του την ενθουσιάζει.

Δείτε επίσης: Η Δεσποινιώ με σύφιλη - Κάνει έρωτα με τον Κοτρώτση!

Επεισόδιο 52 Τετάρτη 26/6

H Ευανθία μαθαίνει τα σχέδια της Αμαλίας και τη διώχνει κρατώντας τον Γιωργή για να τον σώσει, ενώ το ίδιο κάνουν Παύλος και Λεωνίδας απέναντι στον Ερμή. Προκειμένου να τον σώσουν από τον Νέστορα, γράφουν γράμματα αντί εκείνου και κανονίζουν μαζί του ραντεβού. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Κοσμάς χάνει τη θέση του και όλα καταρρέουν στη ζωή του. Η Φρόσω συμφωνεί να ψάξει για τα αρχαία, αρκεί να κατέβει εκείνη στο πηγάδι την ώρα που η Δεσποινιώ γλιτώνει ένα μικρό κορίτσι από τα νύχια της Βικτωρίας και εκείνη την εκδικείται. Για την ακρίβεια τη στέλνει για δουλειά στην Τρούμπα.

Η Μάγια λαμβάνει ευχάριστα νέα που την αφορούν και ο Παύλος συνεχίζει να αλληλογραφεί με τον Νέστορα υποδυόμενος τον Ερμή, με την ελπίδα να σώσει τον γιο του. Πολύτιμος βοηθός του ο Λεωνίδας, που μεταφέρει την αλληλογραφία. Μαζί προσπαθούν να ανταποκριθούν στις δοκιμασίες του Νέστορα.

Μετά από τις καυτές ερωτικές βραδιές που περνάει με τον άντρα της, Παύλο, η Μάγια λαμβάνει ίσως την καλύτερη είδηση της ζωής της και αυτή αφορά στην εγκυμοσύνη της. Η χαρά της είναι μεγάλη και ανυπομονεί να το πει στον σύζυγό της αφού η σχέση τους πλέον έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Σε αυτό έχει συμβάλλει φυσικά και το γεγονός πως και ο Παύλος ασχολείται πλέον με την πολιτική και η καθημερινότητά του τείνει να μοιάζει με αυτή της Μάγιας. Η γυναίκα αμέσως ξεκινάει να κάνει σχέδια για το μέλλον και μάλιστα ένα από αυτά είναι να απομακρυνθεί από την ενεργό δράση, τα οποία και σκοπεύει να ανακοινώσει στο κίνημα που ανήκει. Η αναπάντεχη εγκυμοσύνη της αλλάζει τα δεδομένα στη ζωή της και αρχίζει τις αλλαγές, μέχρι που καταλαβαίνει πως ο Παύλος δεν έχει τις ίδιες προτεραιότητες με εκείνη...

Δείτε επίσης: Την κλείνουν σε κλουβί με ζωύφια, αποβάλει και την σκοτώνουν, όμως… - Αυτό είναι το ανατρεπτικό τέλος της Βασιλικής

Επεισόδιο 53 Πέμπτη 27/6

Η Μαρίκα πηγαίνει στο σπίτι του Πολίτη και επιστρέφοντας, ανακοινώνει στη Νέλλα πως φεύγει. Η Δεσποινιώ ξεκινά τη δουλειά στη Μαρί. Η Μάγια μαθαίνει πως είναι έγκυος. Ο Παύλος αλληλογραφεί με τον Νέστορα υποδυόμενος τον Ερμή, με την ελπίδα να σώσει το γιό του. Πολύτιμος βοηθός του ο Λεωνίδας. Μαζί προσπαθούν να ανταποκριθούν στις δοκιμασίες του Νέστορα. Η Χριστίνα μαθαίνει πως θα πάρει μετάθεση και θέλει να βοηθήσει τη Βασιλική να φύγει, ενώ της αποκαλύπτει ότι γνωρίζει τη Βικτωρία. Εκμεταλλευόμενοι την απουσία της Ευανθίας για το βράδυ, η Φρόσω με τον Βελλή ξεκινούν την επιχείρηση στο πηγάδι.