To προξενιό της Ιουλίας: Η ζωή της Ιουλίας μετά το ψυχιατρείο - Γυρνάει στον Προβιό και βλέπει ένα άλλο παιδί

Όλοι είναι εχθρικοί απέναντι της και ζητάει εξηγήσεις

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
To προξενιό της Ιουλίας: Η ζωή της Ιουλίας μετά το ψυχιατρείο - Γυρνάει στον Προβιό και βλέπει ένα άλλο παιδί

Στο Προξενιό της Ιουλίας, η κατάσταση στο αρχοντικό γίνεται ανεξέλεγκτη και ο Προβιός αποφασίζει να… ξαποστείλει μια και καλή την Ιουλία από τη μέση βγάζοντάς την τρελή. Έτσι την κλείνει στο άσυλο για τέσσερα χρόνια.

Η απροσδόκητη επανεμφάνιση του Στασινόπουλου, δημιουργεί νέες προϋποθέσεις στην εξέλιξη των γεγονότων. Όταν πηγαίνει στο αρχοντικό με αφορμή τον εγκλεισμό της Ιουλίας στο υπόγειο, έρχεται σε μια σφοδρή αντιπαράθεση με τον κουμπάρο και χρόνια φίλο του, Προβιό.

Οι δύο άντρες ανταλλάσσουν λόγια βαριά και πλέον ο φιλικός δεσμός σπάει για τα καλά. «Δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω. Κοίτα το δικό σου σπιτικό. Ή μήπως δεν ξέρω ότι έχεις γκόμενά σου την πεθερά μου; Εμένα μη μου μιλάς για τιμή και ηθική. Εγώ είμαι το θύμα εδώ μέσα. Αυτές οι κάργιες, μάνα και κόρη, μου πάσαραν το μπάσταρδο του Ραζίνη κι εσύ τον έκανες γαμπρό σου», ξεσπάει ο Γιωργίκης και από την αντίδρασή του καταλαβαίνει ότι ο Στασινόπουλος το γνώριζε. Ο Κωστής κρατιέται για να μην πιαστούν στα χέρια.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Νεκρό το παιδί της Φιλιώς - Ο Γρηγόρης την κατηγορεί, «Δεν έχασε την ευκαιρία»

To προξενιό της Ιουλίας ALPHA

Η Ιουλία, με τη σειρά της, έχει αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, ακόμα και με τον λάθος τρόπο. Και σίγουρα είναι λάθος αφού ο άντρας της αποφασίζει να την κλείσει στο ψυχιατρείο αφού δεν μπορεί να την κρατάει για πάντα όμηρο στο υπόγειο. Ηδη τα νέα ότι η υγεία της και τα νεύρα της μετά την εγκυμοσύνη είναι κλονισμένα, έχουν διαδοθεί κι έτσι κανείς δεν απορεί. Η απόφαση αυτή χαροποιεί ακόμη περισσότερο τη Χάδω αφού θα έχει το πεδίο ελεύθερο να είναι με το μωρό της Ιουλίας ανενόχλητη και να τη μεγαλώσει σαν κόρη της. Οι διαδικασίες επισπεύδονται και το κορίτσι μπαίνει στην κλινική όπου καιρό πριν είχε μείνει και ο Χρήστος.

Στο προξενιό της Ιουλίας η Ιουλία επιστρέφει μετά το ψυχιατρείο

Καλοκαίρι του 1964 και η Ιουλία, μετά την απομάκρυνσή της από το αρχοντικό και την περιοχή, επιστρέφει στο σπίτι με σκοπό και λαχτάρα να επανασυνδεθεί με το παιδί της, τη μικρή Βγενιώ, που έχει γίνει πια τεσσάρων ετών. Ομως η κατάσταση που θα συναντήσει είναι για την ίδια πέρα από κάθε πρόβλεψη αφού μοιάζει μη ελεγχόμενη. Το παιδί δεν την αναγνωρίζει για μάνα της και όλοι δείχνουν εχθρικοί μαζί της. Ετσι αναγκάζει τη Στεφανία να επικοινωνήσει με τον Χρήστο, που ζει πια με τον Επιφάνειο, έξω από την Ελασσόνα, για να του πει τι συμβαίνει.

Δείτε επίσης: «Στο τέλος όλοι οι ήρωες θα...» - Αποκλειστικό spoil από την Ευγενία Ξυγκόρου για το Προξενιό

Την ίδια στιγμή, ένα καθοριστικό γεγονός φέρνει μεγάλες αλλαγές στη ζωή της Φιλιώς και του Γρηγόρη, αφού θα γίνουν γονείς. Στην ανακαίνιση που ετοιμάζονται να κάνουν στο σπίτι τους όμως, προκειμένου να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα, θα αποκαλύψουν κάτι από το παρελθόν, που έρχεται ξανά να διαλύσει τα πάντα και να δημιουργήσει νέα δεδομένα, τόσο για τον Γρηγόρη όσο και για την Ιουλία, η οποία αποφασίζει επιτέλους να του πει ότι είναι ο πατέρας του παιδιού της. Αυτό το νέο θα συγκλονίσει τον Γρηγόρη που πέφτει κυριολεκτικά από τα σύννεφα. Είναι το τελευταίο πράγμα που περίμενε να ακούσει και η αντίδρασή του θα είναι έντονη αφού νιώθει εξαπατημένος.