Το Ναυάγιο: Το τραγικό τέλος της σειράς - Ο Ιπποκράτης τινάζει τα μυαλά του στον αέρα κρατώντας όμηρο την Ειρήνη

«Το ίδιο έκανε και η Κλαίρη, γι’ αυτό και την έθαψα εκεί που της άξιζε»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: Το τραγικό τέλος της σειράς - Ο Ιπποκράτης τινάζει τα μυαλά του στον αέρα κρατώντας όμηρο την Ειρήνη

Δεν θα μπορούσε να είναι καλό το τέλος του Ιπποκράτη Πανόπουλου στο Ναυάγιο. Ο άντρας που σκότωσε εν ψυχρώ τη γυναίκα του και την αδελφή της, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του.

Παρόλο που οι κινήσεις του Ιπποκράτη Πανόπουλου ήταν πάντα προσεγμένες και φρόντιζε να μην αφήνει στοιχεία πίσω του που να τον ενοχοποιούν, δεν πήρε και πολύ στα σοβαρά τον φόνο της Ευγενίας. Οπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, η Ειρήνη θα βρει στα πράγματά του το μαντίλι εκείνης και αυτό γίνεται η αφορμή για να οδηγηθούν στο συμπέρασμα με τη Δήμητρα πως μένουν στο ίδιο σπίτι με έναν δολοφόνο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Κατερίνας Παπαγιαννοπούλου και του περιοδικού TiVi Σίριαλ, οι δύο γυναίκες πριν ακόμα βρεθούν στο αστυνομικό τμήμα καταθέτοντας το στοιχείο που έχουν στην κατοχή τους, ανακαλύπτουν έντρομες και το πτώμα της Κλαίρης στον κήπο. Δεν τους μένει λοιπόν, παρά να οδηγηθούν στην αστυνομία. Την ίδια ώρα, το Λιμενικό έχει βρει το σώμα της Ευγενίας στη θάλασσα και έχει καλέσει τον Ιπποκράτη για αναγνώριση. Εκείνος πηγαίνει μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει πως όλα τα στοιχεία είναι πλέον εναντίον του, ουσιαστικά όμως, η αντίστροφη μέτρηση για εκείνον θα ξεκινήσει όταν μάθει πως η Ειρήνη τον κατέδωσε.

Ο άντρας το σκάει από τις Αρχές και πηγαίνει στο σπίτι του περιμένοντας την Ειρήνη, για να αναμετρηθεί μαζί της. Στα χέρια του κρατάει όπλο. Καπετάν Στελής και Πέτρος που έχουν μάθει τις εξελίξεις από τη Δήμητρα, πηγαίνουν επίσης στο σπίτι του Πανόπουλου για να προλάβουν το κακό που νιώθουν ότι πλησιάζει. «Καπετάνιε, δεν έχω καλό προαίσθημα. Πολύ φοβάμαι πως δεν θα γλιτώσει η Ειρήνη από τα χέρια του. Εχει οργή μέσα του γιατί έμαθε πως μαζί τον καταδώσαμε στην αστυνομία πριν λίγη ώρα. Η Ειρήνη επέμενε να επιστρέψει για να πάρει τον Ορφέα και να φύγει. Τρέξε σε παρακαλώ, πριν γίνει το κακό», τονίζει η Δήμητρα στον Στελή.

Το Ναυάγιο: Αστυνομία έξω από το σπίτι του Ιπποκράτη

Η Ειρήνη από το Ναυάγιο

Δείτε επίσης: Το Ναυάγιο σούπερ αποκλειστικό: Μεγάλη ανατροπή - Κλέβονται και παντρεύονται κρυφά!

Η αστυνομία δεν θα αργήσει να περικυκλώσει το σπίτι τού άλλοτε ισχυρού λιμενικού. «Ιπποκράτη Πανόπουλε, βγες έξω με τα χέρια ψηλά, είσαι περικυκλωμένος», του φωνάζουν οι άντρες του σώματος, ενώ εκείνος κρατά την Ειρήνη όμηρο κοντά του. «Μην κουνηθείς», λέει στη γυναίκα του που τον παρακαλεί να την αφήσει και συνεχίζει: «Μαζί μου θα σε πάρω. Αφού εσύ επέλεξες να γίνουν έτσι τα πράγματα, θα γίνουν. Εγώ ήθελα απλά να ζήσουμε μια όμορφη ζωή με τον Ορφέα, αλλά εσύ δεν το εκτίμησες αυτό. Το ίδιο έκανε και η Κλαίρη, γι’ αυτό και την έθαψα εκεί που της άξιζε».

Η Ειρήνη προσπαθεί να ξεφύγει από εκείνον αλλά δεν τα καταφέρνει. Τα χέρια του γύρω της κόβουν την ανάσα, ενώ το όπλο παραμένει στον κρόταφό της. Εξω από το σπίτι του, άντρες της ασφάλειας δεν σταματούν να του φωνάζουν να παραδοθεί. Μαζί τους είναι ο Στελής, η Δήμητρα και ο Πέτρος που αγωνιούν για την τύχη της Ειρήνης. Δευτερόλεπτα αργότερα που ο λιμενικός ακούει έναν θόρυβο μέσα στο σπίτι του και καταλαβαίνει πως η αστυνομία έχει εισβάλλει στον χώρο του, παίρνει την απόφαση να στρέψει το όπλο πάνω του. Χωρίς να το σκεφτεί παραπάνω, βάζει την κάννη στο μέτωπό του και πυροβολεί.

Η Ειρήνη κλονίζεται και αρχίζει να φωνάζει. Η αστυνομία την παίρνει μακριά από το πτώμα του Ιπποκράτη και την παραδίδει στον Πέτρο και τον Στελή. Με δυσκολία συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί, κύριο μέλημά της θα είναι να πάρει τον Ορφέα κοντά της... αφού αυτό είχε υποσχεθεί στη μνήμη της Κλαίρης.