Το Προξενιό της Ιουλίας: «Μητέρα νομίζω πως είμαι έγκυος» - Ο Γιωργίκης σπάει στο ξύλο και τη Στάσα

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το Προξενιό της Ιουλίας: «Μητέρα νομίζω πως είμαι έγκυος» - Ο Γιωργίκης σπάει στο ξύλο και τη Στάσα

Στα νέα επεισόδια της σειράς του ALPHA, Το Προξενιό της Ιουλίας, ο Επιφάνειος, σίγουρος ότι αν η Ιουλία μείνει στο αρχοντικό ο Προβιός θα την σκοτώσει όπως έκανε και με την Ευγενία, αναλαμβάνει προσωπικά την απελευθέρωση της κοπέλας και του παιδιού της. Στο όλο σχέδιο έχει σύμμαχό του την Στεφανία.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Το Προξενιό της Ιουλίας

Τρίτη 4/6 Επεισόδιο 87

Το επείγον σήμα που έρχεται από το αρχηγείο στην διοίκηση χωροφυλακής Λάρισας αλλάζει τα σχέδια του Στασινόπουλου που έχει αποφασίσει να φτάσει την σύγκρουσή του με τον Γιωργίκη μέχρι τέλους, προκειμένου η κακοποίηση και η ομηρία της Ιουλίας να λήξει εδώ. Τα αναπάντεχα νέα απ’ το αρχηγείο φέρνουν αναστάτωση στην οικογένεια του διοικητή, όπου ο καθένας βλέπει με διαφορετικό μάτι τις εξελίξεις, με πρώτη και καλύτερη την Κατερίνη, που για πρώτη φορά πιστεύει στ’ αλήθεια ότι όλα τα όνειρα της ζωής της μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Στο αρχοντικό, ο Χρήστος, αναρωτιέται για πρώτη φορά μήπως είναι τελικά γιός του μυστηριώδους θείου Ανέστη και απεγνωσμένα προσπαθεί να μάθει την αλήθεια, που θα του αλλάξει τη ζωή. Μετά την αποκάλυψη του μυστικού, ο μόνος δρόμος είναι να βρει τον Επιφάνειο, που έχει βρει καινούργιο κρησφύγετο, με τη βοήθεια του Ζαφείρη. Στο μεταξύ, ένα σημαντικό τηλεφώνημα που θα δεχτεί ο Γιωργίκης από την Αθήνα, θα αποκαλύψει πολλά....

Τετάρτη 5/6 Επεισόδιο 88

Μια πρόσκληση που δέχεται ο Aλκης για φαγητό στο σπίτι Ραζίνη, τον φέρνει ακόμα πιο κοντά με την Αλεξάνδρα που έχει κάνει ήδη το μεγάλο βήμα στη σχέση τους αφού θα την επισημοποιήσουν. Το μόνο που μένει, είναι να γνωριστούν τα συμπεθέρια, κάτι που μεθοδικά, φροντίζει να κάνει η Κυριακούλα. «Είναι καλό παιδί ο Αλκης. Φαίνεται ότι μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη», λέει στην κόρη της. Αυτή όμως δεν είναι η μόνη χαρά που παίρνει καθώς η Φιλιώ τής αποκαλύπτει πως: «Μητέρα νομίζω ότι είμαι έγκυος».

Εκείνη την παίρνει στην αγκαλιά της. «Δεν θέλω να το πω στον Γρηγόρη πριν σιγουρευτώ. Εχω κάνει εξετάσεις στον γιατρό Γκλαβάνη και περιμένω τα αποτελέσματα», της εξηγεί η κοπέλα κι εκείνη συμφωνεί. Σε περίπτωση θετικής απάντησης, θέλει να κάνει έκπληξη στον Γρηγόρη! Την ίδια ώρα, η Στάσα, αποφασίζει πως πρέπει να σηκώσει μόνη της το βάρος, και χωρίς τη βοήθεια κανενός, να σώσει τον γιο της από τη φυλακή και την κόρη της από το «χρυσό κλουβί» που την έχει κλείσει ο Γιωργίκης Προβιός.

«Κανέναν δεν έχω. Μόνη μου θα το σηκώσω το φορτίο. Και έτσι πρέπει, έτσι που τα έκανα», λέει στη Φρόσω. Την ίδια στιγμή ο Χρήστος, εξακολουθεί να ψάχνει να βρει απαντήσεις μετά τις αποκαλύψεις για το παρελθόν, ενώ ο Επιφάνειος βάζει σαν προτεραιότητα την άμεση απελευθέρωση της Ιουλίας από το αρχοντικό, καθώς είναι σίγουρος, πως σε διαφορετική περίπτωση, ο Προβιός θα τη σκοτώσει. «Πρέπει να με βοηθήσεις. Το κορίτσι κινδυνεύει εκεί μέσα κι εσύ το ξέρεις πολύ καλά. Αν το καθυστερήσουμε θα έχει την κατάληξη της Ευγενίας», λέει καλόγερος στην Στεφανία. «Θα σε βοηθήσω. Το κορίτσι δεν θα αντέξει άλλο εδώ μέσα. Περνάει μαρτυρικά», συμφωνεί κι εκείνη.

Δείτε επίσης: «Πεθαίνεις;» - Πρωταγωνίστρια της σειράς αποχαιρετά πρόωρα τον ρόλο της και οι τηλεθεατές έβαλαν τα κλάματα

Πέμπτη 6/6 Επεισόδιο 89

Η απόφαση του Επιφάνειου να αναλάβει προσωπικά την απελευθέρωση της Ιουλίας από το «χρυσό κλουβί» του αρχοντικού Προβιού, επιφυλάσσει μια περιπετειώδη βραδιά για όσους θα βρεθούν εκείνη τη νύχτα εκεί. Οι εξελίξεις θα αναστατώσουν όχι μόνο την χωροφυλακή, αλλά ολόκληρη τη Λάρισα και τον Τύρναβο και θα οδηγήσουν τους πάντες σε ένα αδιάκοπο κυνήγι που δημιουργεί χάος στις ζωές τους, χωρίς να φέρνει αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή, και ενώ πλησιάζει η δίκη του Σωτηράκη, αρχίζουν να πυκνώνουν οι αμφιβολίες για το αν η Ζανέτ θα πρέπει να παρευρεθεί ως μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο. Ο Ζαφείρης, που ξέρει πως τα μπλεξίματα σε αυτή την περίπτωση δεν θα’ χουν τέλος, πιστεύει πως η καλύτερη επιλογή είναι να μην παραστεί: «Καλύτερα να μην πας κοκόνα μου. Είναι για το καλό σου. Ξέρει τι κάθαρμα είναι ο Σωτηράκης», παρακαλεί τη Ζανέτ. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί, μετά την έκβαση της δίκης. Παράλληλα, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, η καθυστέρηση της Φιλιώς, την οδηγεί στην σκέψη πως μπορεί να είναι ήδη έγκυος απ’ τον Γρηγόρη και όχι από τον Γκλαβάνη, ενώ ένα άλλο μεγάλο «παιδί», ο Χρήστος, αναζητά ποιος είναι ο πραγματικός του πατέρας και αυτή τη φορά, βρίσκεται πολύ κοντά στο να το μάθει.

Δείτε επίσης: «Στο τέλος όλοι οι ήρωες θα...» - Αποκλειστικό spoil από την Ευγενία Ξυγκόρου

Επεισόδιο 90

Υστερα από την εξαφάνιση του μωρού και της Ιουλίας, η Χάδω είναι στα πρόθυρα της νευρικής κατάρρευσης. «Πού να έχουν πάει; Αυτή η κακούργα δεν σκέφτηκε το παιδί; Πού το τρέχει και το ταλαιπωρεί;», λέει στον αδελφό της και ο Γιωργίκης απειλεί τους πάντες και τα πάντα, προκειμένου να βρεθούν η σύζυγος και το παιδί του. «Αλίμονο έτσι και δεν γυρίσει πίσω. Εγώ τέτοια ρεζιλίκια δεν τα σηκώνω. Τότε θα καταλάβει τι σημαίνει Γιωργίκης», ουρλιάζει. «Εγώ στα έλεγα κακομοίρη μου, αλλά εσύ δεν με άκουγες. Σε είχα προειδοποιήσει. Ορίστε τώρα. Και πήρε και το παιδί», του φωνάζει εκείνη.

«Σταμάτα γιατί θα την πληρώσεις εσύ», την απειλεί ο αδελφός της. Την ίδια στιγμή η Ιουλία είναι με τον Επιφάνειο. «Τι είναι αυτό που σας ενώνει με τον Χρήστο και την οικογένεια Προβιού;», τον ρωτάει κι εκείνος της αποκαλύπτει ότι είναι ο πατέρας του. «Δηλαδή είστε ο Ανέστης; Ο πρώην άντρας της Χάδως; Εσείς και η Ευγενία…», τον ξαναρωτάει απορημένη κι εκείνος δεν το αρνείται. Λίγο αργότερα η κοπέλα έχει μια αναπάντεχη συνάντηση με τον Γρηγόρη και το κλίμα μεταξύ τους είναι πολύ φορτισμένο.

Ο Δήμου καταλαβαίνει πως έχει μπλέξει άσχημα με τον Προβιό που απειλεί θεούς και δαίμονες προκειμένου να βρεθεί η γυναίκα του και το παιδί του. Την ίδια ώρα η Κατερίνη απολαμβάνει τις προετοιμασίες για την επικείμενη μετακόμισή της στην Αθήνα, αλλά ταυτόχρονα συναντιέται και με τον Κρίστοφερ. Μεταξύ τους έχει δημιουργηθεί κάτι περισσότερο από συμπάθεια. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Στάσα κινδυνεύει στα χέρια του Γιωργίκη, ο οποίος έχει πάει έξαλλος να τη βρει. «Πες μου πού έχει πάει η κόρη σου. Εσύ την κρύβεις;», της φωνάζει. «Δεν ξέρω τίποτα. Κι εγώ αγωνιώ για το παιδί μου. Δεν έχω ιδέα. Σου το ορκίζομαι», του απαντάει. Εκείνος επιμένει: «Λέγε. Μαζί τα σχεδιάσατε μάνα και κόρη; Πάτε να με ξανακοροϊδέψετε;», είναι τα λόγια του και αρχίζει να την χτυπάει. Παράλληλα ο Γρηγόρης μαθαίνει κάτι, που θα επηρεάσει ραγδαία όλες τις εξελίξεις. Οτι δηλαδή είναι ο πατέρας του μωρού της Ιουλίας. Εν τω μεταξύ, ο Ζαφείρης στην προσπάθειά του να δώσει ένα μάθημα στο Σωτηράκη, πυροδοτεί ένα μοιραίο γεγονός.