Το προξενιό της Ιουλίας: Ο Χρήστος δεν είναι γιος του Γιωργίκη! Υποψιάζεται και την Ιουλία - «Από την ώρα που γεννιέται 7μηνιτικο…»

Το spoiler "φωτιά" του Μελέτη Ηλία

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το προξενιό της Ιουλίας: Ο Χρήστος δεν είναι γιος του Γιωργίκη! Υποψιάζεται και την Ιουλία - «Από την ώρα που γεννιέται 7μηνιτικο…»

Ο Μελέτης Ηλίας πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά εποχής «Το προξενιό της Ιουλίας» του ALPHA σε έναν ρόλο - έκπληξη με μεγάλο ερμηνευτικό εύρος, αποδεικνύοντάς μας για μια ακόμη φορά πόσο χαρισματικός είναι. Ο ηθοποιός μάς μιλά για τον ήρωά του Γιωργίκη Προβιό, τον γάμο του με την Ιουλία και για όλα όσα θα συμβούν στα προσεχή επεισόδια.

Τα spoiler που έδωσε ο "Γιωργίκης Προβιός" για το Προξενιό της Ιουλίας

Από γραφής όταν διαβάσατε τον ρόλο σας ποια ήταν η πρώτη σας εντύπωση για τον Γιωργίκη;

«Προσπάθησα να καταλάβω το σκεπτικό ενός άντρα εκείνης της ηλικίας, τη συγκεκριμένη εποχή. Το γεγονός ότι εμείς τώρα βλέπουμε αποστασιοποιημένα μια ιστορία και λέμε… “ναι αλλά δεν τον θέλει η μικρή τον μπάρμπα”, τότε δεν ήταν εκτός νόρμας. Το να παντρεύονται άντρες μεγαλύτερης ηλικίας μικρότερες κοπέλες ήταν το σύνηθες. Αλλωστε δεν έπεφτε λόγος στα κορίτσια και κακώς, αλλά συνέβαινε. Παρ’ όλα αυτά, προσωπικά χαίρομαι πολύ όλη αυτή τη διαδικασία της προσέγγισης του ρόλου».

…ο οποίος έχει μια μεγάλη πορεία γιατί αρχικά ο ήρωάς σας εμφανίζεται ως ένας οικογενειάρχης, με ευγενή χαρακτήρα, σε ένα δύσκολο περιβάλλον, που θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή του.

«Ουσιαστικά είναι ένας άνθρωπος που έχει παραιτηθεί από τη ζωή μετά τον θάνατο της γυναίκας του, της Ευγενίας, και είναι 15 χρόνια μόνος του από επιλογή. Και ξαφνικά ερωτεύεται. Ο γάμος είναι μονόδρομος. Η Ιουλία ντύθηκε νύφη και μπήκε στο σπίτι με μια άγνοια του τι θα αντιμετωπίσει όχι τόσο από τον άντρα της όσο από το περιβάλλον του ίδιου του σπιτιού.

Ομως αυτό που ξημερώνει για τον Προβιό είναι ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Για μια ακόμη φορά αμφισβητείται η πατρότητα του παιδιού που εγκυμονεί η γυναίκα του, όπως συνέβη και με τον Χρήστο, τον γιο του από τον πρώτο του γάμο. Ολη αυτή η συνθήκη τον φέρνει σε καταστάσεις που δεν μπορεί να διαχειριστεί και παρουσιάζει ένα άλλο πρόσωπο».

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Η Φιλιώ κερατώνει τον Γρηγόρη - Το παιδί τους είναι του παράνομου εραστή της;

Το προξενιό της Ιουλίας

Είναι και η αδελφή του η Χάδω που δεν τον αφήνει σε ησυχία!

«Οταν μια οικογένεια απαρτίζεται από τόσα πολλά πρόσωπα δεν μπορεί παρά να γίνει προβληματική. Συνήθως σε ένα σπιτικό είναι το ζευγάρι και τέλος. Εδώ έχουμε πολύ κόσμο και αυτό μόνο καλό δεν είναι. Ο Γιωργίκης έρχεται με τη Χάδω σε ρήξη σε καθημερινή βάση. Δύο αδέλφια που μένουν μαζί όλη τους τη ζωή δεν είναι κάτι το φυσιολογικό. Επίσης το γεγονός ότι στο αρχοντικό βλέπουμε το ζευγάρι, την αδελφή του γαμπρού, τον γιο, την ψυχοκόρη και κάνα δυο παρατρεχάμενους ακόμα, δεν είναι επίσης ένα υγιές περιβάλλον για το ζευγάρι. Οπότε όλο αυτό αρχίζει να γίνεται λίγο φορτικό για τον Γιωργίκη και για την Ιουλία».

Η σχέση του Γιωργίκη με τον Χρήστο ποια είναι; Είναι προστατευτικός μαζί του ή τον καλόπιανε για να δεχτεί τον γάμο του με την Ιουλία;

«Η αλήθεια είναι πως, έχοντας στην άκρη του μυαλού του το ενδεχόμενο ο Χρήστος να μην είναι δικό του παιδί, ο Προβιός έχει κάνει υπέρβαση που τον μεγαλώνει όπως τον μεγαλώνει. Αλλά όταν τον βλέπει να προσεγγίζει την Ιουλία τού ξυπνούν διάφορα ένστικτα με κυριότερο αυτό της ζήλιας. Ο Γιωργίκης βλέπει τον κίνδυνο μέσα στο ίδιο του το σπίτι και γι’ αυτό τον έστειλε στο ψυχιατρείο».

Θεωρεί την Ιουλία… ιδιοκτησία του;

«Βέβαια, όπως οι περισσότεροι άντρες της εποχής εκείνης πίστευαν το ίδιο για τις γυναίκες τους. Ο Γιωργίκης το έδειξε αυτό και με την πρώτη του γυναίκα. Είναι κάτι που συμβαίνει ακόμα και στη σημερινή κοινωνία. Δυστυχώς τα βλέπουμε γύρω μας».

Δείτε επίσης: Αλεξάνδρα και Γιωργίκης είναι αδέρφια - Η Κυριακούλα είχε βιαστεί από τον πατέρα του

Πότε ο Γιωργίκης αρχίζει να υποψιάζεται ότι το παιδί δεν είναι δικό του;

«Από την ώρα που γεννιέται αφού είναι εφταμηνίτικο. Αλλωστε φροντίζει η Χάδω συνέχεια γι’ αυτό. Αυτό είναι ένα μελανό σημείο, γιατί εκείνη την εποχή δεν υπήρχε απόδειξη, ήταν μόνο η υποψία. Βάζουν λόγια στον Γιωργίκη και μαζί μπαίνει και η αμφιβολία που πολλές φορές είναι χειρότερη από το αποδειχθεί κάτι, γιατί παλεύεις με τον ίδιο σου τον εαυτό. Και ο Γιωργίκης αυτό το ζει δεύτερη φορά αφού συνέβη το ίδιο και με τον Χρήστο. Δεν γνωρίζει αν είναι ή όχι γιος του, αλλά μπορεί κατά βάθος να το πιστεύει. Αυτό που συμβαίνει τώρα με την Ιουλία νομίζω θα είναι για εκείνον το τελειωτικό χτύπημα».

Μέχρι να συμβεί αυτό… παρηγορείται στην αγκαλιά της Δέσπως.

«Στα δικά μου μάτια είναι παράλογο αυτό, συμβαίνει γιατί ο Γιωργίκης μόλις έχει κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Να παντρευτεί αυτό το μπουμπούκι και να κάνει και ένα δικό του παιδί. Οπότε κάτι δεν πάει καλά».

Και απ’ ό,τι φαίνεται αυτός ο γάμος είναι η αρχή του τέλους για τον ήρωά σας που βρίσκεται δολοφονημένος.

«Ο Γιωργίκης με το παρελθόν που έχει, σίγουρα θα βγάλει κι άλλες σκοτεινές πλευρές που προσπαθεί με το ζόρι να τις κρατήσει μέσα του. Το παρελθόν έρχεται και σε βρίσκει και όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται δεν σημαίνει ότι θα έχει και το ίδιο φινάλε».

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη/TiVi Σήριαλ