Η Γη της Ελιάς: Τριγυρνάει με το μονόπετρο στο χέρι σε όλη τη Μάνη - Ένας "λευκός" και ένας επίσημος αρραβώνας στα επόμενα επεισόδια

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Η Γη της Ελιάς: Τριγυρνάει με το μονόπετρο στο χέρι σε όλη τη Μάνη - Ένας

Λίγο οι συμβουλές, λίγο ο εγωισμός που έκανε στην άκρη, λίγο η ζήλια αλλά πιο πολύ η αγάπη, έκανε τον Φίλιππο και τη Βασιλική να ξανασμίξουν, δίνοντας χαρά σε πολλούς, αλλά όχι σε όλους και συγκεκριμένα όχι στην Αρετή. Την ίδια στιγμή και ο Ορέστης αρχίζει να έχει ελπίδες για τη Δήμητρα καθώς μαθαίνει, λανθασμένα βέβαια, ότι χώρισε με τον Κουράκο, ενώ ο Χρήστος ανοίγει την καρδιά του στην Αριάδνη και για πρώτη φορά της λέει ότι είναι ερωτευμένος μαζί της. Όλα αυτά στα νέα επεισόδια της σειράς του MEGA, Η Γη της Ελιάς.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η Γη της Ελιάς

Δευτέρα 29/1 Επεισόδιο 85

Η Φίλιππος τα ξαναβρίσκει με τη Βασιλική δίνοντας μεγάλη χαρά στη Χάιδω, καθώς η επανασύνδεση του ζευγαριού συμπίπτει με την ημέρα των γενεθλίων της, για τα οποία ο Λυκούργος της ετοιμάζει ένα πάρτι-έκπληξη. Την ίδια στιγμή, η Αθηνά αποφασίζει να μιλήσει ανοιχτά στη Φιλιώ για όσα σκαρφίζεται προκειμένου να την αποτρέψει από το να συναντά τον Τζον. Η μικρή όμως αισθάνεται ότι είναι βάρος και αναζητά «καταφύγιο» στο σπίτι της Μαργαρίτας.

Η Δήμητρα συνεχίζει να δουλεύει στο σπίτι του Ρουσσέα, ενώ ο Κουράκος την παρακολουθεί στα κρυφά με σκοπό να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τη μυστική αποστολή. Παράλληλα ο Δημοσθένης ενημερώνει τον Λυκούργο για τη διατροφή που είναι διατεθειμένος να δώσει στην Ασπασία: «Δεν πρόκειται να την αφήσω έτσι. Ξέρω ότι η Ασπασία δεν έχει άλλους πόρους για να ζήσει», του λέει. Στο μεταξύ η Αριάδνη συναντά τυχαία στον δρόμο την Ιουλία και για πρώτη φορά κοντοστέκεται και τη χαιρετάει, δίνοντας μεγάλη χαρά στη μητέρα της.

Τρίτη 30/1 Επεισόδιο 86

Ο Λυκούργος θέλει να εκφράσει την αγάπη του στη Χάιδω και της κάνει μια εξομολόγηση καρδιάς μαζί με ένα πολύ όμορφο δώρο. Λίγο αργότερα και ο Στάθης πηγαίνει με την Αριάδνη στο κάλεσμα της Βασιλικής και οι δύο αδελφές έρχονται πιο κοντά και περνούν χρόνο μαζί. Την ίδια στιγμή ο Βαγιάκος βλέπει τη Δήμητρα να βγαίνει από το σπίτι του Κουράκου μεταμφιεσμένη με κοντό και πορτοκαλί μαλλί και νομίζει ότι είναι κάποια άλλη. Ετσι, αρχίζει να διαδίδει ότι ο Κουράκος έχει ερωμένη: «Πάντως με την αστυνόμο φαίνεται ότι έχουν ξεκόψει. Αλλη μπαινοβγαίνει στο σπίτι του. Την είδα με τα ίδια μου τα μάτια», ισχυρίζεται στον Στράτο.

Ο Φίλιππος ζητάει συγγνώμη από την Αρετή: «Λυπάμαι πολύ για όσα είπα. Δεν τα εννοούσα, καταλαβαίνετε, πάνω στα νεύρα μου. Συγγνώμη», της ζητάει, αλλά εκείνη όχι μόνο δεν τη δέχεται, αλλά τον βρίζει αισχρά δίχως προηγούμενο.

Δείτε επίσης: Όλη η αλήθεια για την οικειοθελή αποχώρηση του Διονύση Παπανδρέου από την σειρά - Το παρασκήνιο

Τετάρτη 31/1 Επεισόδιο 87

Παράλληλα ο Λυκούργος ενημερώνει την Ασπασία για την οικονομική πρόταση του Δημοσθένη: «Σε συμβουλεύω να δεχτείς την πρότασή του και να προχωρήσουμε σε συμβιβασμό. Είναι το καλύτερο και για τους δύο», της προτείνει. Την ίδια στιγμή ο Χρήστος και η Αριάδνη παραδέχονται ότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον και το παράνομο ζευγάρι δείχνει πιο ερωτευμένο από ποτέ. Μάλιστα ο Χρήστος αθετεί για μια ακόμη φορά τον λόγο του κι ενδίδει στον έρωτά του για την Αριάδνη. Στο μεταξύ η Δήμητρα μπαίνει στο σπίτι που παρακολουθεί και κάνει ένα τραγικό λάθος: Αφήνει πίσω της ένα στοιχείο που μπορεί να την εκθέσει ανεπανόρθωτα.

Ολα είναι έτοιμα και ο Τάσος με την Αρετή αρραβωνιάζονται επίσημα. Παρόντες στους αρραβώνες είναι η Βασιλική με τον Φίλιππο, η Ειρήνη και η Ασπασία. Ολοι είναι μέσα στην τρελή χαρά, εκτός από τη Βασιλική, η οποία εξακολουθεί να μη βλέπει τον Τάσο με καλό μάτι. Την ίδια στιγμή ο Κουράκος ανησυχεί για την επιχείρηση στην οποία συμμετέχει η Δήμητρα, αλλά εκείνη δεν του δίνει παραπάνω πληροφορίες.

Πέμπτη 1/2 Επεισόδιο 88

Η Μαργαρίτα, η Αθηνά και ο Τζον φτάνουν στο σπίτι της Μαρίας, στο Σούνιο, κι εκείνη ενθουσιάζεται με το νέο φλερτ της κόρης της. Μάλιστα η Μαρία γνωρίζεται καλύτερα με τον Τζον και τον γοητεύει με την προσωπικότητά της, παρότι η Αθηνά ενοχλείται με τον αυθορμητισμό της μάνας της, που λέει: «Τώρα μάλιστα! Επιτέλους, η κόρη μου βρήκε τον κατάλληλο». Την ίδια στιγμή η Αρετή γυρίζει σε όλη την Αρεόπολη και δείχνει τη βέρα των αρραβώνων της, ενώ πίσω από την πλάτη της ο Τάσος σχεδιάζει τον τρόπο για να ξαναφέρει πίσω την πρώην γυναίκα του.

Παράλληλα ο Στάθης κάνει μια κουβέντα με την Ιουλία: «Θέλω να μου ξεκαθαρίσεις αν σκοπεύεις να εγκατασταθείς στην Αθήνα μετά τη γέννηση του μωρού», τη ρωτάει, μια προοπτική που τον βρίσκει τελείως αντίθετο: «Αυτό που θέλω είναι να μείνεις στην Αθήνα όσο χρειαστεί και μόλις γεννήσεις με το καλό να γυρίσεις πίσω με τον γιο μας», της λέει. Την ίδια ώρα ο Χρήστος ανοίγεται στην Αριάδνη και παραδέχεται ότι είναι κι αυτός ερωτευμένος μαζί της, ενώ η Αρετή και η Χάιδω καβγαδίζουν και αρχίζουν τις κατάρες, ξεσηκώνοντας με τις φωνές τους όλο τον τόπο.

Δείτε επίσης: Μαθαίνει για την αντροχωρίστρα που έχει μπει ανάμεσα τους και τον διατάζει «Χώρισε την»

Παρασκευή 2/2 Επεισόδιο 89

Ο Τζον δέχεται ένα ανησυχητικό τηλεφώνημα από την Αμερική, ότι η κόρη του δεν είναι καλά και έτσι αναγκάζεται να φύγει εσπευσμένα για τη Βοστώνη, με τον Ισίδωρο να τον ακολουθεί για συμπαράσταση και όχι μόνο... Φυσικά, η Αμαλία δηλώνει πρόθυμη να τους συνοδεύσει, αλλά ο Ισίδωρος της το ξεκόβει: «Εσύ θα κάτσεις εδώ», της δηλώνει, γεγονός που δημιουργεί ένταση ανάμεσά τους. Ο Χρήστος και η Αριάδνη ζουν τον παράνομο έρωτά τους, με τον Χρήστο να αρχίζει να παίρνει αποστάσεις από την Αφροδίτη. Παράλληλα ο Στάθης ζητάει τη συμβολή της Χάιδως στην προσπάθεια να μονιάσουν η Βασιλική με την Αριάδνη, ενώ η Μαργαρίτα αναλαμβάνει να μεταπείσει τον εκδότη της Μαρίας, αλλά όλα δείχνουν πως το βιβλίο τελικά θα κυκλοφορήσει.

Η Μαρία συνειδητοποιεί το τεράστιο λάθος που έχει κάνει με τον εκδότη του βιβλίου: «Είχε δίκιο η Αθηνά, έπρεπε να τον βάλω να υπογράψει», λέει και ο Λυκούργος προσπαθεί να σώσει την κατάσταση. Την ίδια στιγμή η Αμαλία αντιλαμβάνεται πως ο Ισίδωρος δεν έχει πάει στην Αμερική για δουλειά και γυρίζει στις παλιές κακές της συνήθειες. Αρχίζει ξανά να παρεμβαίνει και ξεπερνά τα όρια, εκνευρίζοντας τον Μάνο. Παράλληλα ο Στάθης παρατηρεί την οικειότητα ανάμεσα στον Χρήστο και την Αριάδνη και τη ρωτάει ευθέως: «Δεν μου λες, μήπως ο Χρήστος είναι το αγόρι που έχεις ερωτευτεί;», με την Αριάδνη να τον κοιτάζει ένοχα.

Στο μεταξύ ο Αποστόλης κάνει επίσημη πρόταση αρραβώνα στην Αναστασία, ενώ ο Ορέστης μαθαίνει ότι ο Κουράκος και η Δήμητρα χώρισαν και αρχίζει να έχει και πάλι ελπίδες. Ο Παρασκευάς αρχίζει πάλι να έχει βλέψεις και για τη Θεοδώρα και ο Φίλιππος εκνευρίζεται: «Ρε, δεν πας καλά. Αφού είσαι με την Ειρήνη. Πάλι τα ίδια;», τον ρωτάει και ο Παρασκευάς παραξενεύεται: «Τι σε νοιάζει; Εσύ τι ζόρι τραβάς;», του λέει και ο Φίλιππος αναγκάζεται να του πει την αλήθεια: «Ναι ρε, τραβάω ζόρι γιατί η Ειρήνη είναι αδελφή μου», του αποκαλύπτει.