Η Μάγισσα: «Δεν αγαπάω πλέον τον Μάρκο!» - Θεοφανώ και Αντρέι κάνουν έρωτα

Oι εβδομαδιαίες (22/24-1) εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Η Μάγισσα: «Δεν αγαπάω πλέον τον Μάρκο!» - Θεοφανώ και Αντρέι κάνουν έρωτα

Στα νέα επεισόδια (22/24-1), που θα παρακολουθήσει το τηλεοπτικό κοινό στη Μάγισσα οι ανατροπές θα είναι πολλές! Η Θεοφανώ θα καταφέρει να γυρίσει σώα στον πύργο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο κίνδυνος έχει φύγει. Έτσι η ίδια θα βρει στέγη προς το παρόν στη σπηλιά που γεννήθηκε, ενώ την ίδια ώρα έρχεται όλο και πιο κοντά με τον Αντρέι. Στο μεταξύ, η Κυπριανή θα δούμε να βάζει λυτούς και δεμένους να μάθουν τα πάντα για τη Θεοφανώ.

Δείτε επίσης: Η Μάγισσα: Το τραγικό φινάλε - Οι 4 ήρωες που πεθαίνουν

Oι εβδομαδιαίες (22/24-1) εξελίξεις για τη Μάγισσα

Δευτέρα 22/1 - Επεισόδιο 44

Η Κυπριανή εδραιώνεται στον πύργο των Γερακάρηδων και αυτό φέρνει αναστάτωση στην οικογένεια καθώς η Γερακίνα δεν δέχεται να μείνει κάτω από την ίδια στέγη την πεθερά της. Ωστόσο η Κυπριανή έχει άλλα σχέδια στο μυαλό της και παίρνει την κατάσταση στα χέρια της αποφασίζοντας ν’ ανακαλύψει αν η Θεοφανώ είναι η κόρη της Αναχίτ. Ετσι βάζει τα πρωτοπαλίκαρά της να ψάξουν τα πάντα για εκείνη: «Θα μπείτε στον πύργο των Λασκαραίων, θα πάτε στο μοναστήρια, θα ψάξετε τα πάντα γι’ αυτό το κορίτσι», τους λέει.

Στο μεταξύ, ο Μάρκος σοκαρισμένος ακόμα με την πράξη της Θεοφανώς να σκοτώσει άνθρωπο, προσπαθεί να βρει μια άκρη. «Δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω ότι η Θεοφανώ θα έκανε κάτι τέτοιο», μονολογεί και εκείνη του λέει: «Να που το έκανα όμως! Και ποιος ξέρει πόσες άλλες φορές μπορεί να έχει γίνει και να μην το έχω καταλάβει». Τότε ο Μάρκος την προτρέπει: «Σίγουρα θα θέλουν να εκδικηθούν! Πρέπει να φύγεις από τον πύργο κρυφά. Μη μένεις άλλο εδώ, είναι επικίνδυνο για εσένα και για το παιδί», της τονίζει και εκείνη αποφασίζει να πραγματοποιήσει την επιθυμία του Μάρκου και με τη βοήθεια του Φρίξου και της Αγάθης, πηγαίνουν στη σπηλιά που γεννήθηκε. «Εδώ είναι το μόνο ασφαλές μέρος που δεν θα ψάξει κανείς», λέει.

Μετά την επιστροφή στον πύργο, ο Αντρέι παραδέχεται στον Κανέλλο πως η Θεοφανώ σκότωσε άνθρωπο: «Κυριεύτηκε από ένα πνεύμα, ήταν τρομακτικό! Δεν έλεγχε το τι έκανε», του αναφέρει και ο Κανέλλος του απαντάει: «Αρα μιλάμε για έναν επικίνδυνο άνθρωπο! Ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να κάνει. Κι αν ξυπνήσει ένα πρωί και μας σκοτώσει όλους; Λες και το παιδί του Μάρκου να το σκότωσε εκείνη; Ούτε να σκεφτώ δεν θέλω τέτοια εξέλιξη», αναρωτιέται, αλλά ο Αντρέι του απαντάει: «Δεν είναι δολοφόνος, Κανέλλο. Κυριεύεται από τη μητέρα της όταν κινδυνεύει η ίδια... Σαν να θέλει να την προστατεύσει με κάποιο τρόπο από το κακό». Και συνεχίζει ο Αντρέι στον Κανέλλο: «Κανέλλο, καταλαβαίνεις πως ό,τι είπαμε πρέπει να μείνει μεταξύ μας». Εκείνος του το υπόσχεται, αλλά οι εξομολογήσεις του Αντρέι δεν τελειώνουν εκεί, καθώς παραδέχεται: «Εχω αρχίσει να αποκτάω συναισθήματα για τη Θεοφανώ», λέει στον Κανέλλο, κάτι που τρομοκρατεί τον Κανέλλο γνωρίζοντας ποιος είναι στην πραγματικότητα ο Αντρέι, αλλά και την αντιπαλότητα που έχει με τον Μάρκο.

Τρίτη 22/1 - Επεισόδιο 45

Κανέλλος και Αντρέι αρπάζονται ξανά και καβγαδίζουν για τα μάτια της Θεοφανώς, κινδυνεύοντας για άλλη μια φορά η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου. Εκτός ελέγχου όμως ξεφεύγει και η σχέση του Τζανή με την Κερασίνα, όταν η τελευταία για άλλη μια φορά του λέει πως γνωρίζει για την κρυφή σχέση του με τη Μεταξία: «Δεν μπορείς να με κοροϊδεύεις μέσα στα μάτια μου! Ξέρω καλά πως ακόμα βρίσκεστε και ας προσπαθείτε να μου ρίξετε στάχτη στα μάτια! Ντροπή», τον επιπλήττει και εκείνος της επιτίθεται ξανά, μέχρι που επεμβαίνει η Δαμιανή. «Για άλλη μια φορά με παράκουσες! Αυτή τη φορά όμως δεν θα μείνω με σταυρωμένα τα χέρια! Θα τα μαζέψεις και θα φύγεις από εδώ μέσα και θα το φροντίσω άμεσα να γίνει», του ξεκαθαρίζει και πράγματι καταφέρνει να πείσει τον Μάρκο να τον στείλει σε αποστολή μακριά από τη Μάνη! Ο Κανέλλος μετά τα απανωτά χτυπήματα που δέχτηκε με όσα έμαθε από τον Αντρέι, στη συνέχεια έρχεται και το τελειωτικό από την ανιψιά του, τη Ρηνιώ, όταν του παραδέχεται: «Μ’ ενδιαφέρει ο Αντρέι σαν άντρας, θείε». Ο Κανέλλος σοκάρεται και προσπαθεί να την αποτρέψει από το να δεθεί μαζί του, αλλά δεν μπορεί να της αποκαλύψει πως είναι ξαδέλφια.

Από την αρχή ο Θράσος δεν είχε δει με καλό μάτι τον ερχομό του Μισέλ στον πύργο τους, αλλά έκανε ένα βήμα πίσω προκειμένου ο Γάλλος αρχαιολόγος να βγάλει εις πέρας τη δουλειά που του είχε αναθέσει ο Σπήλιος. Στο μεταξύ, ο Μισέλ ανεχόταν όλες τις προσβολές της οικογένειας Γερακάρη μόνο και μόνο για τη Σκεύω, την οποία ερωτεύτηκε. Κι εκείνη, όμως, τον ερωτεύτηκε και άρχισε μεταξύ τους ένας παράνομος έρωτας. Ο Μισέλ με πρόσχημα πως θα βρει κι άλλο χρυσό του γερο-Γερακάρη, καταφέρνει να μένει στον πύργο, τη στιγμή που ο Θράσος υποπτεύεται πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την επιμονή του να μη φύγει. Κι αρχίζει να υποπτεύεται πως κάτι συμβαίνει με τη γυναίκα του και αποφασίζει να το ψάξει. Την ίδια ώρα, η Γερακίνα συνεχίζει να είναι θυμωμένη με τον ερχομό της Κυπριανής στον πύργο της.

Ο Μόφορης αποφασίζει να της μιλήσει. «Ελα, ξαδέλφη, ξέρω πόσο αντιπαθείς τη γριά, αλλά σκέψου, είναι μάνα του», της λέει, αλλά εκείνη επιμένει: «Δεν τη θέλω στο σπίτι μου! Πάει και τελείωσε». Και συνεχίζει: «Ο Πετρούνης μου δεν αυτοκτόνησε... Ποτέ δεν θα το έκανε αυτό», μονολογεί και ο Μόφορης της υπόσχεται: «Ξέρω πόσο σε καίει αυτή η πληγή! Θα σε βοηθήσω εγώ να ξεσκεπάσουμε τον δολοφόνο όποιος κι αν είναι» και εκείνη του αφήνει υπόνοιες πως ίσως να κρύβεται και ο Σπήλιος πίσω από αυτό. Ο Μόφορης κάνει μια παράτολμη κίνηση που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον Σπήλιο.

Τετάρτη 23/1 - Επεισόδιο 46

Η σύγκρουση Κανέλλου και Αντρέι αντρών θα φέρει αναταράξεις στον πύργο των Γερακάρηδων και οι ισορροπίες θ’ αλλάξουν με απρόβλεπτες συνέπειες. Στον πύργο των Λασκαραίων, ο Βρώτσος προσεγγίζει φιλικά την Πολυξένη προκειμένου να την πάρει με το μέρος του και να καταφέρει στο τέλος να την ξεσκεπάσει για τον φόνο του μωρού. Την ίδια ώρα, ο Αντρέι και η Θεοφανώ έρχονται όλο και πιο κοντά μετά την περιπέτεια που έζησαν και εκφράζει ο ένας στον άλλον τα ερωτικά του συναισθήματα. Στο τέλος της βραδιάς οι δυο τους καταλήγουν να κοιμηθούν μαζί!

Η Κυπριανή ψάχνοντας να βρει το παρελθόν της Θεοφανώς, προσεγγίζει τη Δαμιανή και της αποκαλύπτει κάτι τρομερό: «Αυτή η κοπέλα ίσως να είναι και κόρη της Αναχίτ», σοκάροντας την ισχυρή γυναίκα των Λασκαραίων. «Τι είναι αυτά που λες; Ποια κόρη; Ο Μιχαήλ μου είχε πει όλη την ιστορία με αυτή τη γυναίκα και ξέρω ότι την έκαψαν ζωντανή. Πώς προέκυψε το παιδί;», τη ρωτάει. Εκείνη της απαντάει: «Ηταν έγκυος, αλλά δεν έμαθα ποτέ τι απέγινε αυτό το παιδί.

Οταν άκουσα για την ιστορία της Θεοφανώς, το μυαλό μου πήγε κατευθείαν σ’ αυτή. Δαμιανή, αν είναι όντως παιδί της, τότε μιλάμε για έναν πολύ επικίνδυνο άνθρωπο που θα προκαλέσει μεγάλη συμφορά! Ηδη έχει φέρει αναστάτωση στον πύργο σας». Η αποκάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει τις δύο οικογένειες σε επικίνδυνους δρόμους. Ο Σπήλιος λαμβάνει μια επιστολή που θα του αλλάξει τη ζωή, ενώ η Θεοφανώ αποφασίζει να μιλήσει στον Μάρκο για τα πραγματικά αισθήματα που έχει πλέον για εκείνον, αλλά εκείνος δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη.