Η Μάγισσα (29/11): «Έσφαξαν όλα τα αρσενικά που βρήκαν στο διάβα τους» - Μυρίζει "θανατίλα" έξω από τον πύργο των Λασκαραίων

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η Μάγισσα (29/11): «Έσφαξαν όλα τα αρσενικά που βρήκαν στο διάβα τους» - Μυρίζει

Ραγδαίες οι εξελίξεις απόψε 29/11 στην Μάγισσα. Ο πόλεμος φτάνει για τους Λασκαραίους και τους Γερακάρηδες και ήδη έχουν πέσει οι πρώτοι νεκροί... Τι θα συμβεί στις δυο οικογένειες;

Οι σημερινές 29/11 εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1, Η Μάγισσα

Επεισόδιο 31

Οι Τούρκοι σκοπεύουν να επιτεθούν στο χωριό, αναγκάζοντας έτσι και τους Λασκαραίους να ταχθούν στο πλευρό των Γερακάρηδων: «Πάρτε τα όπλα και ετοιμάστε τους άντρες! Πάμε να πολεμήσουμε στο πλευρό των Γερακάρηδων», λέει ο Μάρκος. Ο Πετρούνης έχει ένα παράτολμο σχέδιο για να σύρει όλους τους καπεταναίους της Μάνης ενάντια στους Τούρκους, αλλά αυτό απαιτεί μια ενέργεια από μέρους του που θα τον φέρει απέναντι στην οικογένειά του. «Θα πάω εγώ ο ίδιος να βρω τον Εμρέ», λέει και ο πατέρας του αντιδράει έντονα. Ομως, εκείνος επιμένει και βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο που έχει, αλλά με επιπτώσεις...

Δείτε επίσης: «Είσαι Λάσκαρης» - Αποκλειστικά η συγκλονιστική στιγμή που ο Αντρέι μαθαίνει ποιος είναι ο πατέρας του

Τι θα δούμε την επόμενη εβδομάδα

Το μυστικό της Θεοφανώς για τα οράματα γίνεται πια γνωστό σε όλο τον πύργο των Λασκαραίων και αυτό φέρνει διχόνοια, με άλλους να την πιστεύουν και άλλους να τη θεωρούν απατεώνισσα. Ο Μάρκος θα ταχθεί τελικά υπέρ των Γερακάρηδων στον πόλεμο, ενώ ο Αντρέι βρίσκεται πολύ κοντά σε μια αποκάλυψη για εκείνον!

Ενα ακόμα όραμα κάνει επιθετική τη Θεοφανώ απέναντι στην Αγάθη, η οποία σοκάρεται με το πού μπορεί να φτάσει το χάρισμα της κοπέλας. «Τι μου συνέβη; Τι έγινε; Αγάθη, εγώ σου το έκανα αυτό; Δεν ξέρω τι να πω», απολογείται και η Αγάθη ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από την επίθεση που δέχτηκε. «Θεοφανώ, δεν ξέρω αν τελικά είναι τόσο αθώο όσο πιστεύαμε το χάρισμά σου», της απαντάει και τα πράγματα για τη Θεοφανώ περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, προσπαθώντας να καταλάβει και η ίδια τι της συμβαίνει.

Την ίδια ώρα, στον πύργο των Λασκαραίων, ο Μάρκος έχει αναλάβει τα ηνία της οικογένειας μετά την «παραίτηση» του Μιχαήλ και φέρνει αναστάτωση με την απόφασή του να μη στηρίξει τους Γερακάρηδες στον πόλεμο με τους Τούρκους. «Αυτό είναι τρέλα, δεν θα αφήσεις έτσι τους γονείς μου να πεθάνουν! Μάρκο, κάνε κάτι», τον παρακαλάει η Μεταξία και ο Τζανής συμφωνεί: «Είμαστε σύμμαχοι, σήμερα είναι στους Γερακάρηδες, αύριο θα είναι στον δικό μας πύργο», του λέει. Εκείνος, όμως, είναι αμετακίνητος στην απόφασή του. Αργότερα, ο Μάρκος επισκέπτεται τη Θεοφανώ στο μοναστήρι και θα την απογοητεύσει για δεύτερη φορά όσον αφορά το παιδί: «Ο πατέρας μού έδωσε τη θέση του, δεν μπορούμε να φύγουμε τώρα! Οι Τούρκοι πλησιάζουν στη Μάνη, πρέπει να μείνεις εδώ να είσαι ασφαλής κι εσύ και το παιδί», της λέει, αλλά εκείνη του απαντάει: «Εκανα μεγάλος λάθος που σε εμπιστεύτηκα ξανά». Η σχέση της Θεοφανώς με τον Μάρκο οδηγείται σε αδιέξοδο.

Στο στόχαστρο η Θεοφανώ

Ενα ακόμα όραμα θα δείξει στη Θεοφανώ τον πραγματικό δολοφόνο του βρέφους και αυτό θα την κάνει να γυρίσει πίσω στον πύργο των Λασκαραίων. Ομως, και εκείνη θα περάσει από δεύτερη ανάκριση για τα οράματά της, από την ισχυρή οικογένεια, καθώς η Μεταξία είναι βέβαιη πως εκείνη σκότωσε το μωρό της. «Κακώς, πατέρα, που ακόμα την κρατάς στον πύργο και της κάνεις τα χατίρια! Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβετε πως αυτό το δουλικό σκότωσε τον γιο μου;», φωνάζει η Μεταξία.

Τα νέα διαδίδονται γρήγορα σε όλο τον πύργο και η Δαμιανή με την Πολυξένη βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα. Κάποιοι την πιστεύουν, άλλοι τη θεωρούν απατεώνισσα και κάποιοι δεν μπορούν να δώσουν καμία εξήγηση. Μόνο ο Φρίξος είναι σίγουρος πως το καινούριο όραμα της φίλης του είναι σωστό και μ’ έναν ανέλπιστο σύμμαχο στο πλευρό τους, αποφασίζουν να ξεσκεπάσουν τον πραγματικό δολοφόνο του βρέφους.

Μυστικά και αποκαλύψεις

Ο Κανέλλος, συγκλονισμένος ακόμα από τον χαμό του Τζανέτου, θα μιλήσει στον Αντρέι για πράγματα από το παρελθόν του αγαπημένου του αδελφού. Ενα από αυτά που θα του πει θα «χτυπήσει καμπανάκι» στον Αντρέι και θα τον αναστατώσει. Συγκεκριμένα, θα αφορά έναν μεγάλο έρωτα που είχε ο Τζανέτος με κάποια Σοφία, όπως έλεγαν και τη μητέρα του Αντρέι. Οταν ο Κανέλλος μπαίνει σε λεπτομέρειες για το ποια ήταν η Σοφία και από πού προερχόταν ο έρωτας του αδελφού του, αρχίζει να συνδέει τα κομμάτια τού παζλ, όσον αφορά το ποιος ήταν ο πραγματικός του πατέρας.

Στο μεταξύ, η Κυπριανή καταφέρνει να αποκαλύψει τον Πετρούνη ως τον προδότη του πύργου της, ενώ η Κερασίνα πιάνει στα πράσα τον Τζανή και τη Μεταξία. Ομως είναι αποφασισμένη να μη χάσει τον άντρα που αγαπάει. Οι Τούρκοι σκοπεύουν να επιτεθούν στο χωριό, αναγκάζοντας έτσι και τους Λασκαραίους να ταχθούν στο πλευρό των Γερακάρηδων: «Πάρτε τα όπλα και ετοιμάστε τους άντρες! Πάμε να πολεμήσουμε στο πλευρό των Γερακάρηδων», λέει ο Μάρκος. Ο Πετρούνης έχει ένα παράτολμο σχέδιο για να σύρει όλους τους καπεταναίους της Μάνης ενάντια στους Τούρκους, αλλά αυτό απαιτεί μια ενέργεια από μέρους του που θα τον φέρει απέναντι στην οικογένειά του. «Θα πάω εγώ ο ίδιος να βρω τον Εμρέ», λέει και ο πατέρας του αντιδράει έντονα. Ομως, εκείνος επιμένει και βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο που έχει, αλλά με επιπτώσεις...