Έρωτας Φυγάς: «Ποτέ δεν υπήρξε παιδί, τα έβγαλε όλα από το άρρωστο μυαλό της» - Σπαράζει ο Μάρκος! Η Ευγενία πέφτει στο ποτάμι με τον γιο τους

Οι εβδομαδιαίες (20-24/11) εξελίξεις της σειράς του OPEN

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Έρωτας Φυγάς: «Ποτέ δεν υπήρξε παιδί, τα έβγαλε όλα από το άρρωστο μυαλό της» - Σπαράζει ο Μάρκος! Η Ευγενία πέφτει στο ποτάμι με τον γιο τους

Ο Μάρκος διώχνει την Ευγενία από το σπίτι αλλά εκείνη δεν είναι διατεθειμένη να μείνει μακριά από τον γιο της και φτάνει στα όρια της τρέλας με απρόβλεπτες συνέπειες. Την ίδια στιγμή η ζωή του Στέφανου βρίσκεται σε κίνδυνο αφού δίνεται εναντίον του νέα εντολή δολοφονίας. Χαμός φαίνεται πως θα γίνει, λοιπόν, αυτή την εβδομάδα στον Έρωτα Φυγά!

Οι εβδομαδιαίες (20-24/11) εξελίξεις της σειράς του OPEN, Έρωτας Φυγάς

Δευτέρα 20/11 Επεισόδιο 52

Στο Κιάρι, ο Μάρκος αναλαμβάνει δράση και αποκαλύπτει σε όλους την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την εγκυμοσύνη της Ευγενίας. «Ολα ήταν μια απάτη. Ελεγε ψέματα για να με αναγκάσει να μείνω κοντά της. Ποτέ δεν υπήρξε παιδί. Τα έβγαλε όλα από το άρρωστο μυαλό της», τους λέει κάνοντας την Αλεξάνδρα να πιστέψει στην αγάπη τους ξανά. Στο μεταξύ στην Αθήνα, μια κρίση στην υγεία του Στέφανου οδηγεί τη Μαργέτα στο νοσοκομείο δίπλα του. «Σε παρακαλώ μη μου πάθεις τίποτα. Δεν θα αντέξω χωρίς εσένα», είναι η πρώτη σκέψη της. Παράλληλα η Δήμητρα επιμένει να μάθει πώς κατάφερε να σωθεί και αυτή τη φορά η Μαργέτα δεν έχει το περιθώριο να την αποφύγει. Της αφηγείται τον τρόπο διάσωσής της, ενώ επιστρέφοντας πίσω στην Κηφισιά την περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη.

Τρίτη 21/11 Επεισόδιο 53

Η διαμάχη της Ευγενίας και του Μάρκου εξακολουθεί να μαίνεται ενώ ο γιος τους βρίσκεται στη μέση ως θύμα αυτής της ιστορίας. «Ούτε να σε βλέπω δεν θέλω πια. Σε σιχαίνομαι. Πάρε τα πράγματά σου και εξαφανίσου από εδώ. Μείνε μακριά μας και μακριά από τον γιο μου. Δεν είσαι άξια να λέγεσαι μάνα εσύ. Εξαφανίσου», της λέει. «Πιο παιδί; Σε νοιάζει αν έχεις παιδί; Τρέξε πίσω από την Αλεξάνδρα σου», του απαντάει εκείνη, εκείνος όμως τη διώχνει κακήν κακώς. Παράλληλα, η Ουρανία έρχεται αντιμέτωπη με μια αποκάλυψη σχετική με τον θάνατο του αγαπημένου της που θα τη συνταράξει και από ένα σημείο και μετά θα αναθεωρήσει την άποψή της για τον χαρακτήρα του Ιάσονα. «Ισως τα πράγματα τελικά να τα παρουσιάζει τελείως διαφορετικά και να λειτουργεί έτσι όχι από πόνο αλλά επειδή αυτός είναι», συλλογίζεται. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, το σπίτι στην Κηφισιά στην αρχή φαίνεται πως απειλείται, αλλά όταν μπαίνει μέσα ο μυστηριώδης άντρας, όλα αλλάζουν και φανερώνεται το κίνητρό του. Στο μεταξύ ο Μάρκος δίνει ρητές οδηγίες στην Παναγιώτα για τη φύλαξη του μωρού. «Αν εμφανιστεί η Νότα ή η Ευγενία μην τολμήσεις και τους το δώσεις», της τονίζει, όταν όμως εμφανίζεται ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης, την ξεγελά και της παίρνει το παιδί.

Η Ευγενία είναι ένα ψυχολογικό ράκος. Δεν ξέρει τι να κάνει. Ετσι παίρνει τη μεγάλη απόφαση. Πάει στο Κιάρι και βρίσκει την Αλεξάνδρα. «Τι θέλεις εσύ εδώ;», τη ρωτάει εκείνη. «Σε ξορκίζω στην αγάπη που έχεις στα παιδιά σου. Ξέρεις πώς είναι να σου τα παίρνουν και τα έχεις μακριά σου. Πάω να τρελαθώ.

Ξέχνα σε παρακαλώ όσα έχουν συμβεί μεταξύ μας. Το μόνο που με νοιάζει είναι να δω τον γιο μου έστω και για λίγο. Σε παρακαλώ βοήθησέ με και θα σου το χρωστάω σε όλη μου τη ζωή», την παρακαλάει. Αν υπάρχει κάποια γυναίκα που ξέρει πώς είναι να της χάνει τα παιδιά της, αυτή είναι η Αλεξάνδρα. Ετσι βάζει στην άκρη τους εγωισμούς και υπόσχεται στην Ευγενία να τη βοηθήσει. Πηγαίνει στο σπίτι της και λέει στην Παναγιώτα πως ο Μάρκος της ζήτησε να του πάει τον Στεφανάκο να τον δει και να της τον δώσει. Εκείνη δεν πονηρεύεται και το κάνει. Υστερα από λίγο η Αλεξάνδρα πάει το παιδί σε μια ερημική τοποθεσία στο Κιάρι, στις όχθες του ποταμιού, όπου την περιμένει η Ευγενία. «Σ’ ευχαριστώ. Δεν θα ξεχάσω αυτό που έκανες», της λέει. Ομως μετά από λίγο η Ευγενία πάει να πάρει τον γιο της και να φύγει. «Τι κάνεις; Εγώ σε βοήθησα κι εσύ πας να το σκάσεις;», της φωνάζει. Στην προσπάθειά της η Ευγενία να απομακρυνθεί γρήγορα, πέφτει στο ποτάμι μαζί με το παιδί. Τότε η Αλεξάνδρα δεν χάνει χρόνο και πέφτει κι εκείνη στο νερό για τους σώσει και τα καταφέρνει.

Δείτε επίσης: «Που είναι τέτοια ώρα;» - Η Αλεξάνδρα "τρελαμένη" από ζήλια διεκδικεί ερωτικά τον Ιάσονα

Τετάρτη 22/11 Επεισόδιο 54

Η Ευγενία βάζει τη ζωή του μωρού της σε κίνδυνο και αυτό είναι κάτι που ο Μάρκος δεν μπορεί πια να παραβλέψει. Είναι έτοιμος να την πυροβολήσει, όμως η Αλεξάνδρα που είναι εκεί, μπαίνει μπροστά. «Αν δεν κατεβάσεις το όπλο τώρα, δεν θα με ξαναδείς», του φωνάζει. «Με άκουσες τι σου είπα; Κατέβασε το όπλο», του ξαναλέει. Ο Μάρκος δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά καθώς δεν θέλει να χάσει την Αλεξάνδρα. Αργότερα ετοιμάζεται να φύγει για την Αθήνα για να αναζητήσει τα ίχνη του Στέφανου. Μέσα σε όλα, η Ουρανία με τη βαλίτσα στο χέρι ζητάει από τον Ιάσονα να της πει την πραγματική αλήθεια πίσω από τον θάνατο του πατέρα του. «Αν δεν το κάνεις δεν θα με ξαναδείς ποτέ», τον προειδοποιεί. «Εντάξει μείνε. Θα σου τα πω όλα», είναι τα λόγια που αναγκάζεται να πει εκείνος. Παράλληλα ο Φάνης ανακαλύπτει έναν χαρτοφύλακα που συνδέει τον Μάρκο και τη μεταφορά της ιδιοκτησίας του στη Μαργέτα, ενώ την ίδια στιγμή ο Στέφανος δίνει σημάδια ζωής.

Πέμπτη 23/11 Επεισόδιο 55

Η Αλεξάνδρα μαθαίνει πως ο Ιάσονας σκοπεύει να πουλήσει τα πάντα και να φύγει με την ίδια και τα παιδιά στο εξωτερικό. Οταν συναντάει τον Μάρκο, του λέει: «Πρέπει να το σκάσουμε το συντομότερο δυνατό. Πριν μας προλάβει εκείνος. Είναι η μοναδική μας ευκαιρία». Εκείνος συμφωνεί, και οι δυο τους, συγκινημένοι, κάνουν όνειρα. Στο μεταξύ η Ευγενία, τυχαία, βρίσκει την Ελπίδα να προσέχει το μωρό της και, παρά την απαγόρευση του Μάρκου να το ξαναδεί, φτάνει στα άκρα. Χτυπάει την Ελπίδα και το σκάει με το παιδί. Η Γεωργία πάλι ανακαλύπτει πως ο Στρατής είναι έτοιμος για φυγή στη Γερμανία, για να ξεφύγει από τον Κοντογιάννη, και είναι αποφασισμένη να τον εμποδίσει με κάθε τρόπο. Τέλος, ένας μυστήριος άντρας δίνει εντολή να δολοφονηθεί ο Στέφανος ως το βράδυ.

Παρασκευή 24/11 Επεισόδιο 56

Ο Μάρκος ενημερώνεται από την Αλεξάνδρα ότι η Ευγενία και ο Στεφανάκος έχουν εξαφανιστεί. «Δεν είναι πουθενά. Εχω ψάξει παντού. Η Ελπίδα βρέθηκε άσχημα χτυπημένη», του αναφέρει. Οι υποψίες τους πέφτουν πάνω στην Ευγενία. «Αυτή το έκανε σίγουρα», λέει ο Μάρκος. Ξεκινούν να την ψάξουν, εν γνώσει του Ιάσoνα, ο οποίος προσπαθεί να συγκρατήσει τη ζήλια και την οργή του. Το σχέδιό του να φύγει με την Αλεξάνδρα και τα παιδιά τους στο εξωτερικό γίνεται ολοένα και πιο έντονο στο κεφάλι του. Την ίδια στιγμή η Δήμητρα αποτρέπει τη δολοφονία του Στέφανου από ανθρώπους του παρακράτους μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου. Σύντομα ανακαλύπτει ότι οι εχθροί που τους περιβάλλουν είναι πολύ περισσότεροι.

Ο Στέφανος αρχίζει να συνέρχεται και η Δήμητρα με τη Μαργέτα εξετάζουν το ενδεχόμενο να τον μεταφέρουν για την ασφάλειά του σε άλλο νοσοκομείο. Τα νέα δεν είναι το ίδιο καλά για την Ελπίδα. Η υγεία της βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και η Ευγενία καταζητείται από τη χωροφυλακή για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον της. Η Ευγενία βρίσκει ένα μέρος να κρυφτεί προσωρινά με τον γιο της, πριν σβήσει για πάντα τα ίχνη της από τη Μεσσηνία. Ο Μάρκος είναι αποφασισμένος να μάθει ποιος τη βοηθάει και να πάρει την εκδίκησή του.