Η γη της ελιάς (27/10): «Με έσφαξες! Δεν περίμενα τέτοια προδοσία» - Αισχρή επίθεση της Αρετής στην Βασιλική

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς (27/10): «Με έσφαξες! Δεν περίμενα τέτοια προδοσία» - Αισχρή επίθεση της Αρετής στην Βασιλική

Στο σημερινό 27/10 επεισόδιο της σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς, ο Δημοσθένης προχωρά το σατανικό σχέδιο για να εκδικηθεί την Ασπασία, ενώ από την άλλη ένας από τους πιο πολυσυζητημένους γάμους στην Μάνη ετοιμάζεται να γίνει. Τι θα συμβεί όμως με Κουράκο και Δήμητρα.

Οι σημερινές 27/10 εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς

Επεισόδιο 28

Ο Δημοσθένης, ικανοποιημένος που η Ξένια κυοφορεί το παιδί του, προετοιμάζεται για την «έκπληξη» που θα κάνει στην Ασπασία όταν της φέρει το μωρό να το μεγαλώσει σε μία πράξη εκδίκησης. Η Ασπασία, ωστόσο, δεν έχει ιδέα για το διεστραμμένο σχέδιο του Δημοσθένη και νομίζει ότι εκείνος την έχει συγχωρήσει. Η Άννα, ενόψει του γάμου, τρομάζει στη σκέψη ότι θα χάσει την ελευθερία της αλλά και ο Πότης έχει τους δικούς του φόβους, τους οποίους μοιράζεται με τον Λυκούργο και τον Στάθη. Η Δήμητρα και ο Κουράκος έχουν αποφασίσει πως είναι αδύνατο να είναι μαζί και η συνεργασία τους αποδεικνύεται όλο και πιο δύσκολη, στη σκιά των κρυφών τους συναισθημάτων.

Δείτε σούπερ αποκλειστικό - Η Ιουλία υπέγραψε την υιοθεσία της κόρης της!

Ο Φίλιππος χαροπαλεύει - Η Χάιδω μπαίνει στην φυλακή

Ο Σωτήρης αποφασίζει να βγάλει από τη μέση τον Φίλιππο, αλλά ο Μιλτιάδης κάνει τα πάντα για να τον αποτρέψει, μέχρι που η Χάιδω παίρνει τον νόμο στα χέρια της...

Από την Μαρία Μεταξινητού/TV24

Ο Φίλιππος και ο Παρασκευάς παίρνουν άδεια από τον στρατό και επιστρέφουν στο χωριό για να παρευρεθούν στον γάμο της Αννας και του Πότη. Την ίδια στιγμή όμως ο Σωτήρης καιροφυλαχτεί και περιμένει την κατάλληλη στιγμή που θα πετύχει τον Φίλιππο μόνο για να πάρει την εκδίκησή του. Λίγο αργότερα ο Φίλιππος πηγαίνει στους πορτοκαλεώνες κι εκεί ο Σωτήρης βρίσκει τη στιγμή που έψαχνε και προσεγγίζει τον Φίλιππο κρατώντας όπλο: «Το αίμα ξεπλένεται με αίμα. Με λένε Σωτήρη Βαφέα, σου λέει κάτι αυτό;», του λέει και ετοιμάζεται να τον εκτελέσει εν ψυχρώ.

Στο μεταξύ η απουσία του Σωτήρη από τον ελαιώνα κάνει τον Μιλτιάδη να υποψιαστεί ότι ετοιμάζει κάποιο σχέδιο. Παρατάει τα πάντα και χωρίς να διστάσει πηγαίνει και τα λέει όλα στη Χάιδω, αποκαλύπτοντας την αλήθεια σχετικά με την ταυτότητά του αλλά και του Σωτήρη: «Είναι ο αδελφός του Βαφέα και θέλει τον γδικιωμό. Αυτός είναι πίσω από όλα όσα έχουν γίνει», ομολογεί στη Χάιδω. Ο Φίλιππος βρίσκεται ήδη σε θανάσιμο κίνδυνο και η Χάιδω παίρνει την καραμπίνα και τρέχει να τον βρει για να αποτρέψει το φονικό.

Την ώρα που φτάνει στα κτήματα με τα πορτοκάλια, ο Σωτήρης ήδη έχει πυροβολήσει τον Φίλιππο και είναι έτοιμος να του δώσει τη χαριστική βολή, όταν φτάνει η Χάιδω με το όλο στο χέρι. Χωρίς να χάσει λεπτό, η Χάιδω τον πυροβολεί πριν εκείνος σκοτώσει τον γιο της και παράλληλα φτάνει και η αστυνομία. Λίγο αργότερα ο Φίλιππος μεταφέρεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο, ενώ η Χάιδω οδηγείται με χειροπέδες στο κρατητήριο. Στη συνέχεια ο Κουράκος ανακρίνει τον Μιλτιάδη κι εκείνος του εξομολογείται τη μισή αλήθεια, ακριβώς ό,τι συμφώνησαν με τη Χάιδω, ενώ η Βασιλική και ο Παρασκευάς τρέχουν στο πλευρό του Φίλιππου στο νοσοκομείο, που είναι βαριά χτυπημένος και χαροπαλεύει. Την ίδια στιγμή ο Λυκούργος μαθαίνει τα νέα για τον Φίλιππο και πηγαίνει να δει τη Χάιδω, όμως αρχίζουν να τον ζώνουν τα φίδια σχετικά με την εμπλοκή της στην υπόθεση: «Επειδή πρόκειται να σε αναλάβω και ξέρω ότι αυτός που πυροβόλησες είναι ο αδελφός του Βαφέα. Πες μου τώρα, όλη την αλήθεια!», της τονίζει.

Η Γη της ελιάς mega