Σασμός: Η γιαγιά Ειρήνη καταρρέει μετά από έμφραγμα - Θρηνούν ο Παύλος και η Μαρίνα στο δωμάτιο του νοσοκομείου

Οι εβδομαδιαίες (23-26/10) εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σασμός: Η γιαγιά Ειρήνη καταρρέει μετά από έμφραγμα - Θρηνούν ο Παύλος και η Μαρίνα στο δωμάτιο του νοσοκομείου

Μια νέα αρχή κάνει στην ζωή του ο Βαγγέλης, την ώρα που ο Αστέρης μαθαίνει κάτι που θα του αλλάξει τη ζωή. Η Καλλιόπη ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει σασμό ενώ ο Αντρέας ζητά να μιλήσει στην γιαγιά έπειτα από το έμφραγμα που υπέστη. Κι αυτά είναι μόνο λίγα από όσα θα παρακολουθήσουμε αυτή την εβδομάδα στη σειρά του ALPHA.

Οι εβδομαδιαίες (23-26/10) εξελίξεις του Σασμού

Δευτέρα 23/10 Επεισόδιο 17

Ο Παύλος ύστερα από ιδιαίτερη σκέψη αναλαμβάνει και επίσημα το οινοποιείο του Φαρμάκη, όμως κάνει πρόταση στον Βαγγέλη, που ήξερε την δουλειά, για να τον βοηθήσει. Ο τελευταίος δεν αρνείται την πρόταση του καθώς ξέρει πως μετά την φυλακή θα είναι δύσκολο να επανενταχθεί κάπου αλλού, ωστόσο του εξομολογείται πως πρώτα απ΄όλα θα πρέπει να βρεί ένα μέρος για να μείνει. «Να έρθεις να μείνεις εδώ. Στο σπίτι του Ευθύμη. Είμαι σίγουρος πως και ο Ευθύμης θα το ήθελε αυτό» του λέει και τον συγκινεί. Ο Παύλος κάθεται στο γραφείο του φίλου του και προσπαθεί να βάλει σε τάξη τις δουλειές που είναι σε εκκρεμότητα. Η Στέλλα παραιτείται από δικηγόρος του Αντρέα, ωστόσο εκείνος δεν φαίνεται να έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Για την ακρίβεια βάζει τον αδελφό του, Τηλέμαχο να την προσεγγίσει και να την πείσει με τον τρόπο του να αναλάβει τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Μόνο που δεν έχουν υπολογίσει τις προθέσεις της δικηγόρου.

Οι ετοιμασίες για τους αρραβώνες συνεχίζονται και ο Αστέρης ενώ είναι στο αλουμινάδικο, λαμβάνει στο κινητό του ένα ηχητικό αρχείο. Το ακούει και αναγνωρίζει αμέσως την φωνή του αδελφού του, να παραδέχεται στον Ευθύμη, πως εκείνος σκότωσε τον Στεφανή. Σοκάρεται και φεύγει ενώ στο μυαλό του έρχονται μνήμες, μήνες πριν, όπου ο Ευθύμης κατηγορούσε τον αδελφό του για φόνο, όμως η Καλλιόπη στην προσπάθεια της να κουκουλώσει την πραγματικότητα, τον έβγαζε τρελό. Ο κόσμος του γκρεμίζεται και αμέσως πηγαίνει στο σπίτι της Αργυρώς. Εκεί θα βρει την γιαγιά μόνη, έτοιμη να καταρρεύσει. Δεν θα έχει περάσει πολλή ώρα από τη στιγμή που ο Αντρέας πήγε εκεί για να συζητήσουν για τον Σασμό αλλά υποσχέθηκε στην γηραιά γυναίκα πως δεν θα συμφωνήσει ποτέ για αυτόν τον γάμο. Αμέσως καλεί ασθενοφόρο και τηλεφωνεί στην Αργυρώ και τη Μαρίνα, να τρέξουν.

Η Θοδώρα επισκέπτεται τον γυναικολόγο της και μαθαίνει πως θα πρέπει για ένα διάστημα θα πρέπει να μείνει ξαπλωμένη καθώς κινδυνεύει να χάσει το παιδί, γεγονός που την βυθίζει σε στεναχώρια. Ο Γιώργος θα είναι όμως στο πλευρό της. «Δεν πειράζει αγάπη μου. Θα κάνεις οτι χρειάζεται για να είναι καλά το μωράκι μας, ακόμα και αν χρειαστεί να μείνεις στο κρεβάτι. Ο καιρός θα περάσει αλλά έτσι και αλλιώς δεν θα είσαι μόνη σου σε αυτό. Θα είμαι πάντα δίπλα σου. Και εγώ και η οικογένεια σου και όλα θα πάνε καλά». Η κοπέλα δεν ξέρει αν το πιστεύει, πάντως του υπόσχεται οτι θα προσπαθήσει.

Τρίτη 24/10 Επεισόδιο 18

Στο μεταξύ, τα σχέδια του Αστέρη και της Αργυρώς φαίνεται να ματαιώνονται για μια ακόμη φορά αφού η γιαγιά νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Μαθιός και Αστέρης συναντιούνται στο νοσοκομείο και ο τελευταίος δεν σηκώνει τα μάτια του, πάνω στον αδελφό του. Λίγο αργότερα θα μιλήσουν και ο Μαθιός δεν θα μπορεί παρά να παραδεχτεί τον φόνο που διέπραξε προκειμένου να σώσει την αγαπημένη του. Όμως αυτή η δικαιολογία κάθε άλλο παρά πειστική φαίνεται στα μάτια του Αστέρη που του λέει πως πρέπει να παραδωθεί. Την ίδια στιγμή, Βασιλική και Καλλιόπη προσπαθούν να καταλάβουν ποιος κρύβεται πίσω από τα χτυπήματα του νεκρού πλέον Ευθύμη και θέλει να τους καταστρέψει.

Εύα και Αντρέας συναντιούνται στο μπαρ του ξενοδοχείου που μένουν και εκείνη του εξηγεί πως δεν τον βλέπει ερωτικά καθώς τα δεδομένα στη ζωή της, μετά τον χαμό ενός αγαπημένου της ανθρώπου, δεν της επιτρέπουν να χαλαρώσει. Ο Αντρέας φυσικά θα απογοητευτεί φριχτά.

Δείτε επίσης: Ένα παιδί γεννιέται ενώ δυο παιδιά πεθαίνουν - «Συγχαρητήρια είστε έγκυος!», «Γρήγορα ένα γιατρό!»

Τετάρτη 25/10 Επεισόδιο 19

Ο Σταμάτης Κωστάκης, συγκρατούμενος του Βασίλη στην φυλακή, εμφανίζεται στην Καλλιόπη και της δίνει ένα μενταγιόν και τον αναπτήρα του άνδρα της. Όμως πίσω από το μενταγιόν υπάρχει για εκείνη ένα μήνυμα που λέει ότι ο Παύλος Βρουλάκης ήταν αυτός που σκότωσε τον άνδρα της. Η ζωή της ανατρέπεται ακόμα μια φορά και σκέφτεται τι πρέπει να κάνει. Το ίδιο σκεπτικός φαίνεται πως είναι και ο Αντρέας που μαθαίνει πως μετά την κουβέντα του με την γιαγιά εκείνη βρίσκεται στο νοσοκομείο αφού υπέστη οξύτατο έμφραγμα του μυοκαρδίου. Χωρίς να το σκεφτεί περισσότερο, πηγαίνει να την δει. Ξέρει βαθιά μέσα του πως αν της μιλήσει έστω και στο κρεβάτι του νοσοκομείου, θα πάνε όλα καλύτερα.

Στο μεταξύ, ο Αστέρης δεν δέχεται να ακούσει κουβέντα από τον αδελφό του που προσπαθεί να του εξηγήσει. «Οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει μέσα μου Μαθιό. Έπρεπε να μιλήσεις από την αρχή στην αστυνομία. Και εκείνη θα ήξερε τι να κάνει με τον Στεφανή. Δεν είχες κάνενα δικαίωμα να πάρεις τον νόμο στα χέρια σου. Πες μου κάτι, η μάνα ήξερε;» θα τον ρωτήσει και ο Μαθιός φυσικά θα το αρνηθεί. Οπότε όταν λίγη ώρα αργότερα η «καπετάνισσα» καλέσει τους γιους της στο σπίτι για να τους ανακοινώσει πως η βεντέτα ανοίγει ξανά, δεν θα της πει τίποτα. «Τι συνέβη μάνα; Εσύ μέχρι χθες ήθελες σαν τρελή να γίνει ο σασμός ανάμεσα στις δυο οικογένειες» θα τη ρωτήσει ο Αστέρης και εκείνη θα τους μιλήσει για την επίσκεψη του Σταμάτη και τα όσα της είπε. «Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να αφήσω την οικογένεια μου, για τις κουβέντες κάποιου που δεν έχουμε δει ξανά στην ζωή μας. Εσύ κάνε ότι νομίζεις αλλά μην μου ζητήσεις να διαλέξω γιατί θα μείνω με την Αργυρώ και τον γιο μας» τονίζει.

Πέμπτη 26/10 Επεισόδιο 20

Οι υποψίες της Βασιλικής για τον Αντρέα και τον ρόλο του στην υπόθεση Φαρμάκη περνούν από τον Γιώργο στον Αντώνη και φτάνουν στη Στέλλα. Εκείνη ακόμα ερευνά την πιθανότητα ο θάνατος του Ευθύμη να ήταν αυτοκτονία. Η Καλλιόπη, μετά τις αποκαλύψεις του Σταμάτη, μαίνεται κατά του Παύλου και αποκλείει κάθε πιθανότητα σασμού στον Μαθιό που προσπαθεί να της αλλάξει γνώμη, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις του φόνου του, στον Αστέρη. Κάτω από τα μάτια όλων, ο Νικηφόρος μαθαίνει για τον Παύλο και την πρόθεση της Καλλιόπης να ξεπληρώσει το κρίμα μόνη της.

Πιο συγκεκριμένα, ακούει την γιαγιά του να μιλάει στον παπα-Μιχάλη για τον Σταμάτη και το μενταγιόν που της έφερε και να του ξεκαθαρίζει την πρόθεση της να πάρει την εκδίκηση της, παίρνοντας του, τη ζωή. Ο Νικηφόρος όμως που θέλει να υπερασπιστεί το αίμα και την τιμή της οικογένειας του, θα προβεί σε μια ακραία πράξη...

Δείτε επίσης: «Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό! Μόλις έχασα τον γιο μου!» - Η Βασιλική έγκυος μετά τον θάνατο του Νικηφόρου

Η Εύα προσεγγίζει τον Βαγγέλη!

Ο Ευθύμης είχε μιλήσει στην αδελφή του για όλους τους ανθρώπους που είχε κοντά του, όμως ιδιαίτερη μνεία είχε κάνει για τον Βαγγέλη Πανταζή. Τον άνδρα που έσωσε από χρέη στα Γιάννενα και εκείνος του το αναταπέδωσε με σκληρή δουλειά και πίστη όσο καιρό συνεργάζονταν. Η Εύα θα τον συναντήσει, θα του αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα και ταυτόχρονα θα του προτείνει να συνεργαστούν για να βρουν ποιος κρύβεται πίσω από την δολοφονία του. Ο Βαγγέλης που θα αισθάνεται αιώνια ευγνωμοσύνη για τον τρόπο που του φέρθηκε ο Φαρμάκης θα δεχτεί βάζοντας μάλιστα σε κίνδυνο και τη σχέση του με την Ντίνα, η οποία θα τους βλέπει συχνά να έρχονται κοντά και θα ζηλεύει.