Μαρινέλλα – Όταν χώρισε από τον Καζαντζίδη, εκείνος έκανε έξι μήνες να συνέλθει: «Δεν ήθελα να φάω...»

«Ούτε στον ύπνο μου δεν ησύχαζα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μαρινέλλα – Όταν χώρισε από τον Καζαντζίδη, εκείνος έκανε έξι μήνες να συνέλθει: «Δεν ήθελα να φάω...»

Η Μαρινέλλα και ο Στέλιος Καζαντζίδης δεν ήταν μόνο ένα αξέχαστο ντουέτο στο ελληνικό πεντάγραμμο, αλλά και ένα έντονο ζευγάρι, με τη μεταξύ τους σχέση να γνωρίζει κλυδωνισμούς από τις επαγγελματικές πιέσεις.

Με το πέρασμα του χρόνου, οι υποχρεώσεις τούς χώρισαν, με τον Στέλιο Καζαντζίδη να παραδέχεται πως παραμέλησαν τον έρωτά τους λόγω της αφοσίωσής τους στη μουσική και τις αδιάκοπες πρόβες που έκαναν για τους συνθέτες. Παρά τα όσα λέγονταν και γράφονταν εκείνη την εποχή, ο αείμνηστος ερμηνευτής υποστήριξε τη Μαρινέλλα, προσπαθώντας να την προωθήσει ως ανεξάρτητη τραγουδίστρια, με τις δισκογραφικές ωστόσο να διστάζουν να την εμπιστευτούν στην αρχή.

Ο επώδυνος χωρισμός του Στέλιου Καζαντζίδη με τη Μαρινέλλα

Μαρινέλλα - Στέλιος Καζαντζίδης

Ο χωρισμός τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολος για τον Καζαντζίδη. Ο ίδιος αποκάλυψε πως χρειάστηκε έξι μήνες για να συνέλθει μετά το διαζύγιό τους. «Με τη Μαρινέλλα ένιωσα ότι φεύγει η γη κάτω απ’ τα πόδια μου! Έκανα έξι μήνες να συνέλθω... Μετά το διαζύγιο πέρασα πολύ άσχημα, υπέφερα. Δεν ήξερα πού βρίσκομαι και πού πατάω», ανέφερε στο βιβλίο του Θανάση Λάλα «Στέλιος Καζαντζίδης – Θηρίο Ανήμερο».

«Όταν βγήκε το διαζύγιο και χωρίσαμε με τη Μαρινέλλα, πέρασα μέρες που δεν ήθελα να βάλω μπουκιά στο στόμα μου... Δεν με ένοιαζε αν θα φάω, πότε θα φάω και τι θα φάω. Τίποτε δεν με ένοιαζε. Είχα αφεθεί. Δεν με ένοιαζε ο εαυτός μου, δεν με ένοιαζε για τίποτα, για έξι μήνες δεν σκεφτόμουν τίποτα. Δεν κοιμόμουν... Δεν με έπιανε ο ύπνος. Ούτε στον ύπνο μου δεν ησύχαζα. Δεν μπορούσε με τίποτα να βγει από το μυαλό μου... Ό,τι κι αν πήγαινα να κάνω, ήταν εκεί, παρούσα», συμπλήρωνε ο Στέλιος Καζαντζίδης.

Παρά τον πόνο του, χαιρόταν να βλέπει τη Μαρινέλλα να προχωρά στην καριέρα της, δήλωνε πως δεν είχε απωθημένα μαζί της, καθώς και ότι οι όμορφες στιγμές που πέρασαν μαζί υπερίσχυαν των δυσκολιών.