Παντελής Παντελίδης, Mad Clip και 3 ακόμη: Άλλοι καρφώθηκαν σε δέντρο και κάποιοι κάηκαν - Διάσημοι Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο

Μαύρες στιγμές για την showbiz και τον καλλιτεχνικό χώρο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency

Πολλοί είναι οι διάσημοι Έλληνες που έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο και δυστυχώς πολλοί από εκείνους ήταν νέοι. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, χάθηκαν κάποιες από τις πιο σπουδαίες ψυχές, φωνές και ταλέντα. Ο πόνος ακόμα δεν έχει περάσει...

Οι 5 διάσημοι Έλληνες που πέθαναν σε τροχαίο

1. Παντελής Παντελίδης

Ήταν Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου του 2016 όταν ο Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στις 8:10 το πρωί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού. Την ώρα που οδηγούσε έχασε το έλεγχο του αυτοκινήτου, εξετράπη της πορείας του και καρφώθηκε σε δέντρο.

Αμέσως κλήθηκε στο σημείο το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Ένας από τους αδερφούς του έκανε την αναγνώριση. Οι πυροσβέστες έκαναν περίπου μία ώρα να τον απεγκλωβίσουν από το όχημα. Οι πυροσβέστες έπρεπε να κάνουν χειρουργικές κινήσεις για να τεμαχίσουν τις λαμαρίνες του τζιπ, χωρίς να "πειράξουν" το σώμα του 32χρονου τραγουδιστή, αλλά και των δύο νεαρών κοριτσιών που επέβαιναν στο όχημα και βγήκαν ζωντανές.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει η φωτογραφία της Μίνας Αρναούτη - Το σημάδι που άφησε η μπάρα που έσπασε τα πλευρά της

2. Mad Clip

Στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης έχασε την ζωή του και ο Mad Clip (δείτε εδώ ποιο ήταν το πραγματικό του όνομα και η καταγωγή του), το 2021, χάνοντας επίσης τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να καρφωθεί σε δέντρο.

Ήταν μόλις 34 ετών και λίγες ώρες πριν τη στιγμή που άφησε την τελευταία του πνοή βρισκόταν σε γάμο και διασκέδαζε με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που η πυροσβεστική χρειάστηκε δύο ώρες σε αυτή την περίπτωση για να μπορεί να απεγκλωβίσει το σώμα του άτυχου άνδρα, καθώς το όχημά του είχε πλέον το σχήμα μίας άμορφης μάζας.

«Η ταχύτητα πρόσκρουσης του αυτοκινήτου στη μεταλλική κολώνα ήταν μικρότερη της αρχικής ταχύτητας του οχήματος η οποία υπολογίζεται στα 134χλμ /ώρα, λόγο της επιβράδυνσης που υφίσταται το όχημα ολισθαίνοντας με τους τροχούς του. Έτσι, την ταχύτητα πρόσκρουσης την υπολογίσαμε στα 80-85χλμ/ώρα. Σε παρόμοιες προσκρούσεις είχαμε θανατηφόρους τραυματισμούς ακόμη και με 65χλμ/ώρα.

Την 5ημέρα μετά το συμβάν υπέπεσε στην αντίληψή μου υλικό από τις κάμερες του παρακείμενου πρατηρίων καυσίμων και αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εμπλοκής κάποιου άλλου οχήματος, ζώου ή πεζού. Ερμηνεύοντας λοιπόν το υλικό παρατηρήσαμε τα εξής: Το αυτοκίνητο εξέρχεται με επιτυχία το καμπυλόγραμμο τόξο της δεξιάς στροφής και μέσα στην ευθεία παρατηρείται μια πολύ μικρή δεξιόστροφη κίνηση (μικρή περιστροφή) του αυτοκινήτου και εν συνεχεία βλέπουμε όλως παραδόξως μια αλλοπρόσαλλη και μη αναμενόμενη εντελώς ξαφνική εκτροπή του αυτοκινήτου με φόρα και κατεύθυνση αριστερόστροφη. Εν συνεχεία επέρχεται η πρόσκρουσή του στο μεταλλικό ιστό φωτισμού αφού προηγουμένως διέγραψε τόξο 210 μοιρών.

Η πιθανολογούμενη εκτίμησή μου ως προς τα αίτια είναι ότι αυτά θα πρέπει να αναζητηθούν στο αν συνέβη κάτι στον οδηγό ή στο αυτοκίνητο, μήπως σε αυτή τη στιγμή ο οδηγός, αντιλαμβανόμενος ότι πάει να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, προβαίνει σε ξαφνικό υπερδιορθωτικό ελιγμό προς τα αριστερά χάνοντας εντελώς τον έλεγχο του οχήματος, με τα επερχόμενα αποτελέσματα.

Κατά τον έλεγχο των ελαστικών του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ήταν σε καλή κατάσταση και με υπόλοιπο χρόνο ζωής. Ο τύπος των ελαστικών ήταν Semi Slick που είναι ένα ελαστικό πίστας βελτιστοποιημένο για χρήση σε στεγνή πίστα και η κορυφαία έκδοσή του για κορυφαίες επιδόσεις σε στεγνές πίστες αγώνων. Σε βρεγμένες πίστες ή δρόμους τα ίδια ελαστικά και ειδικά όταν είναι φθαρμένα, μπορούν να επηρεαστούν πάρα πολύ από φαινόμενα υδρολίσθησης», αυτά είχε αναφέρει ο Παναγιώτης Μαδιάς αναλύοντας το πόρισμα θανάτου του μιλώντας στο Πρώτο θέμα και τον δημοσιογράφο, Νέστορα Δημαρά.

Δείτε επίσης: Ανατριχιαστικό βίντεο - Η στιγμή που οι πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τον τράπερ

3. Πάνος Ζάρλας

Την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα είχε χάσει και ο Πάνος Ζάρλας, ο νικητής του πρώτου Power of Love, στις 31 Μαΐου 2019. Βρισκόταν στη λεωφόρο Συγγρού με την μηχανή του τη στιγμή που συνέβη το μοιραίο. Ήταν μόλις 28 ετών και άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα των γενεθλίων του.

Δείτε επίσης: Το βίντεο από το πάρτι γενεθλίων πριν το μοιραίο τροχαίο! Προκαλεί ανατριχίλα η εικόνα του!

4. Τόμας Πρωτόπαππας

Ήταν πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου 2013, όταν ο Τόμας Πρωτόπαπας ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του από το σπίτι του με προορισμό το στούντιο στο οποίο θα γίνονταν τα γυρίσματα της εκπομπής «Dr Cook». Είχε ήδη εισέλθει στην Αττική Οδό, όμως κάποια στιγμή σταμάτησε με το αυτοκίνητό του στην άκρη του δρόμου για να τηλεφωνήσει. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ένα λευκό φορτηγάκι τον έπεσε πάνω του και τον παρέσυρε με μεγάλη ταχύτητα.

Χτύπησε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του και υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σοβαρούς τραυματισμούς. Μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και παρέμεινε νοσηλευόμενος για σχεδόν 10 εβδομάδες, μέχρι που τελικά δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή εκεί.

Τόμας Πρωτόπαππας

5. Τζώρτζης Μονογυιός

Ήταν 45 ετών και είχε γίνει ευρέως γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο «The Wall» το 2003. Το τραγικό δυστύχημα που του στέρησε τη ζωή έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης 13/1/22 στη Βούλα. Είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το όχημά του, έφυγε από την πορεία του, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι τώρα και η Ferrari που μόλις είχε αγοράσει τυλίχθηκε στις φλόγες. Μέσα σε λίγα λεπτά μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών. Δίπλα του βρισκόταν η σύζυγός του, η οποία, ωστόσο, αν και τραυματισμένη είχε τις αισθήσεις της.

Δείτε επίσης: Χαμογελάει ξανά η Κατερίνα Μονογυιού - Αποκλειστικές φωτογραφίες από τη βάπτιση του γιου του Τζώρτζη στη Μύκονο