Άλλοι κρεμάστηκαν, άλλοι ήπιαν χάπια, άλλοι πήδηξαν από το μπαλκόνι - 5+1 Διάσημοι Έλληνες που αυτοκτόνησαν

Έκοψαν μόνοι το νήμα της ζωής τους

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
 Άλλοι κρεμάστηκαν, άλλοι ήπιαν χάπια, άλλοι πήδηξαν από το μπαλκόνι - 5+1 Διάσημοι Έλληνες που αυτοκτόνησαν

Η αυτοκτονία αποτελεί ένα τραγικό και πολυσύνθετο φαινόμενο που επηρεάζει κάθε κοινωνία. Στην Ελλάδα, αρκετοί διάσημοι άνθρωποι, των οποίων τα ονόματα είναι ευρέως γνωστά, αποφάσισαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους. Οι ιστορίες τους προκαλούν θλίψη και αναπόφευκτα μας ωθούν να αναρωτηθούμε για τα βαθύτερα αίτια που τους οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Μέσα από τις ιστορίες αυτών των ανθρώπων, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις πιέσεις και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν, καθώς και να ευαισθητοποιηθούμε γύρω από την ανάγκη για ψυχική υγεία και υποστήριξη. Στο παρόν άρθρο, θα εξερευνήσουμε τις ζωές και τις τραγικές αποφάσεις αυτών των διακεκριμένων προσωπικοτήτων, επιχειρώντας να ρίξουμε φως στις σκοτεινές πλευρές της δόξας και της επιτυχίας.

9+1 διάσημοι Έλληνες που αυτοκτόνησαν τη στιγμή που βρίσκονταν στην κορυφή

Λευτέρης Βουρνάς

Ο Έλληνας ηθοποιός που θεωρούνταν ζεν πρεμιέ γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα. Είχε αποφοιτήσει από τη δραματική σχολή Σταυράκου και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο το 1962. Συμμετείχε σε πληθώρα θεατρικών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

Δείτε επίσης: Τους βρήκαν νεκρούς μέρες μετά - Οι τραγικές ιστορίες 10 θρυλικών διάσημων Ελλήνων που πέθαναν μόνοι

Ωστόσο υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα το 1987 σε ηλικία μόλις 45 ετών να αυτοκτονήσει.

Ελευθερία Βιδάκη

Η Ελληνίδα ηθοποιός γεννήθηκε στο Θέρισο Χανίων το 1969. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου αλλά και στη Φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ. Έγινε ευρέως γνωστή το 1999-2000 με τη συμμετοχή της στη σειρά «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» στο ρόλο της Ελένης Γιαννίκου.

Δυστυχώς αφότου γέννησε το γιο της, έπασχε από επιλόχειο κατάθλιψη. Αυτοκτόνησε στις 30 Μαρτίου 2004 πέφτοντας από το παράθυρο του τετάρτου ορόφου της πολυκατοικίας που διέμενε. Η γυναίκα βρήκε ακαριαίο θάνατο. Ήταν μόλις 35 ετών.

Βάσος Ανδριανός

Γεννήθηκε ως Βασίλης Παπαδόπουλος το 1943. Ήταν Έλληνας ηθοποιός ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός το 1970 με τη συμμετοχή του στη σειρά «Μεθοριακός σταθμός».

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 υπέφερε από κατάθλιψη. Το 1999 έπεσε από τη βεράντα του τρίτου ορόφου που διέμενε στην Κηφισιά. Ήταν μόλις 56 ετών.

Μάριον Σίβα

Γεννήθηκε ως Ζαχαρούλα Μπούρμπουλα στη Μυτιλήνη το 1939. Ήταν Ελληνίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. Το 1962 αναδείχθηκε νικήτρια του διαγωνισμού τραγουδιού του Δήμου Αθηναίων. Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της εποχής και εξαιτίας ενός έρωτα εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ.

Στις 15 Αυγούστου 1981 σε ηλικία 42 ετών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Αθήνα.

Ρένα Παγκράτη

Γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 1949 στη Δάφνη Αττικής. Ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια. Σπούδασε στη σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και από μικρή ηλικία θεωρούνταν «παιδί θαύμα». Έπαιξε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες στο πλευρό του Στάθη Ψάλτη.

Το 1998 σε ηλικία 49 ετών απεβίωσε από φαρμακευτική δηλητηρίαση. Αυτοκτόνησε καθώς αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες και ανεργία τα τελευταία χρόνια.

Δημήτρης Βογιατζής

Ο Έλληνας ηθοποιός καταγόταν από το Βόλο. Αποφοίτησε δεύτερος στη βαθμολογία από το Θέατρο Τέχνης. Έγινε ευρέως γνωστός από τη συμμετοχή του στη σειρά «Αέρινες Σιωπές». Το 2012 αυτοκτόνησε, μιας και βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του. Η μητέρα του ανέφερε ότι είχε κακή ψυχολογία και μελαγχολική διάθεση, μιας και ήταν άνεργος για 2 χρόνια.