Αγιούμπ Ελ Καάμπι: Ποιος πραγματικά είναι ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού - Το άσχημο παρελθόν του και ο άγριος σεισμός που τον στιγμάτισε

Η ζωή του σκόρερ που χάρισε στην ελληνική ομάδα τη νίκη του Conference League

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
(ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησε το βράδυ της Τετάρτης 29/5 σχεδόν όλη η Ελλάδα (δείτε εδώ τα ποσοστά τηλεθέασης που έκανε) τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Φιορεντίνα, στον οποίο τελικά θριάμβευσε η ελληνική ομάδα με το γκολ του γνωστού και κορυφαίου ποδοσφαιριστή Ελ Κααμπί.

Στο 115ο λεπτό ο Κίνι διώχνει την μπάλα, καταλήγει στον Ελ Κααμπί που την ανοίγει αριστερά στον Όρτα, η σέντρα με το εξωτερικό καταλήγει στο κεφάλι του Μαροκινού στράικερ και... ΓΚΟΛ! Σείστηκε όλη η Ελλάδα!

Ο επιθετικός από το Μαρόκο ήρθε στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι με ένα πολύ ενδιαφέρον παρελθόν.

Ποιος πραγματικά είναι ο Ελ Κααμπί

Η ζωή για τον Ελ Κααμπί από τα παιδικά του κιόλας χρόνια δεν ήταν καθόλου εύκολη στην Αφρική. Ως νέος εργάστηκε ως ξυλουργός και οικοδόμος για να βοηθήσει τον πατέρα του και να βγάλουν τα προς το ζην.

Ο Ελ Κάαμπι ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του παίζοντας στην πρώτη ομάδα της Ράσινγκ Καζαμπλάνκα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως αριστερό μπακ λόγω της ταχύτητας και της αντοχής του, αργότερα εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα και άλλαξε θέση από μπακ στο κέντρο και στη συνέχεια τοποθετήθηκε τελικά στη θέση της επίθεσης, αφού ένας προπονητής αντιλήφθηκε τη μεγάλη του ικανότητα στα τελιώματα. Του πιστώθηκε η άνοδος της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία.

Ελ Κααμπί Ολυμπιακός
Instagram/@ayoub_elkaabii

Το 2018, η Ελ Κάαμπι εντάχθηκε με μεταγραφή στην Χεμπέι Τσάινα Φόρτσουν έναντι 6,5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ στις 2 Αυγούστου, ο Ελ Κάαμπι σημείωσε το πρώτο του γκολ για τον σύλλογο, εναντίον της Γκουοάν Πεκίνου.

«Η προσφορά της Χεμπέι ήταν πολύ καλή για να την αρνηθώ. Έχοντας καταγωγή από ταπεινό περιβάλλον, ο Αγιούμπ ήθελε να εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογένειάς του», είχε δηλώσει σε τότε συνέντευξή του ο Χανίφ Μπεν Μπερκάνε. Ένα χρόνο αργότερα, βέβαια, ο Ελ Κααμπί επέστρεψε στο Μαρόκο και στη Wydad Casablanca.

Το καλοκαίρι του 2021 εντάχθηκε στο δυναμικό της Χατάισπορ, μια κίνηση που ήταν ότι καλύτερο για το μέλλον του αφού σημείωσε 26 γκολ σε 53 αγώνες της τουρκικής Super Lig κι άρχισε να γίνεται είδωλο! Ένας καταστροφικός σεισμός, ωστόσο, στην πόλη το 2023 έβαλε ένα σκληρό τέλος στην καριέρα του στο τουρκικό ποδόσφαιρο και τον οδήγησε στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός Conference league
Instagram/@ayoub_elkaabii

Πιο συγκεκριμένα στις 6 Αυγούστου 2023, εντάχθηκε με ελεύθερη μεταγραφή στον Ολυμπιακό ενώ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα της ομάδας λίγες μέρες από την άφιξη του, στις 17 Αυγούστου στον εκτός έδρας αγώνα έναντι της βελγικής Γκενκ (1-1) για την προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Σκόραρε για πρώτη φορά για λογαριασμό του Ολυμπιακού στις 24 Σεπτεμβρίου, στην τέταρτη εμφάνιση του, στην εντός έδρας νίκη με 3-1 ενάντια της σερβικής Τσουκαρίτσκι για τα προκριματικά πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Εχθές, έμεινε στην ιστορία ως ο σκόρερ που οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη του Conference League!