Δημήτρης Πλακιάς: «Είχαμε πει ότι θα ανεχτούμε τα πάντα από την Καρυστιανού, αλλά η κόκκινη γραμμή είναι..».

Διχασμένοι οι συγγενείς των θυμάτων Τεμπών - Κόντρα για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Ελένη Μπορμπόλη
EUROKINISSI
EUROKINISSI

Μεγάλη η ένταση ανάμεσα στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, εξαιτίας της προγραμματισμένης συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο, στις 11 Οκτωβρίου, για τους 57 νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του, εξέφρασε την αντίθεσή του μέσω ανάρτησης στα social media. Σε επικοινωνία με το newsit.gr, δήλωσε πως θα κινηθεί νομικά αν πραγματοποιηθεί η συναυλία, τονίζοντας: «Δεν δέχομαι να γίνει καμία συναυλία στο όνομα των Τεμπών με οικονομικό αντίτιμο. Να δημοσιεύσουν ποιοι είναι οι συμμετέχοντες στον σύλλογο και ποια οικογένεια συναινεί στη διοργάνωση. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πού πηγαίνουν τα 15 ευρώ που πληρώνει».

Ο κ. Πλακιάς επεσήμανε επίσης ότι δεν είναι ξεκάθαρο πού θα καταλήξουν τα χρήματα της συναυλίας, υποστηρίζοντας ότι οι διοργανωτές εκμεταλλεύονται τα ονόματα των θυμάτων. «Γνωρίζει ο κόσμος πού θα πάνε αυτά τα χρήματα; Γνωρίζουν οι καλλιτέχνες; Θα προχωρήσω σε νομικές ενέργειες. Σκοπεύω να στείλω εξώδικα στους καλλιτέχνες και να λάβω ασφαλιστικά μέτρα για όποιον συμμετάσχει. Δεν γίνεται δύο οικογένειες να λάβουν 600.000 ευρώ στο όνομα των παιδιών μου, χωρίς εγώ να ξέρω τι συμβαίνει», δήλωσε.

Συνέχισε λέγοντας: «Οι καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν γνωρίζουν ότι δε θα το κάνουν για τα παιδιά μας; Δεν θα υπάρξει καμία βοήθεια για τον νομικό μας αγώνα, ούτε για εμένα, ούτε για άλλους, ούτε για τους τραυματίες. Όταν μιλάμε για "Τέμπη" και για τους 57 που χάθηκαν, μιλάμε για τα παιδιά μου. Όσο και αν προσπαθούν να καλύψουν την αλήθεια, αυτή θα βγει στην επιφάνεια».

Η ανάρτηση που έκανε ο Νίκος Πλακιάς

Δείτε επίσης: "Τσακίζει" κόκκαλα η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού έναν χρόνο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη: «Θα δικαιωθείς κόρη μου...»

Η απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού

Με ένα τετράλεπτο βίντεο, η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023» και μητέρα θύματος, προσπάθησε να εξηγήσει τη θέση της σχετικά με τη συναυλία. Όπως διευκρίνισε, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τον νομικό αγώνα των οικογενειών που συμμετέχουν στον σύλλογο.

«Έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι ο σύλλογος δημιουργήθηκε από μία μικρή ομάδα συγγενών, σίγουρα μεγαλύτερη από αυτήν που αναφέρει ο κ. Πλακιάς. Δεν εκπροσωπεί όλες τις οικογένειες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης ότι ο σύλλογος ακολουθεί μια πιο "επιθετική γραμμή", συγκριτικά με άλλες οικογένειες, και πως τα έσοδα της συναυλίας θα στηρίξουν τη νομική τους μάχη.

«Έχουμε έρθει σε επαφή με νομικά γραφεία, που ο κ. Πλακιάς αγνοεί. Έχουμε πληροφορίες για τα ποσά που απαιτούνται για τον αγώνα αυτό και, δυστυχώς, δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να τα καλύψουμε. Γι' αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε τη συναυλία, για να συγκεντρώσουμε τα χρήματα που απαιτούνται για τους δικαστικούς αγώνες στο εξωτερικό, στους οποίους, όπως είναι γνωστό, ο κ. Πλακιάς δεν συμμετέχει. Ούτε και οι οικογένειες που ακολουθούν τη νομική γραμμή που εκείνος θέλει», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αναρτήσεις τους στα social media, και άλλοι συγγενείς θυμάτων έχουν καταδικάσει την επιβολή εισιτηρίου για τη συναυλία. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η Βάσω Κούλπα, μητέρα του Τάσου Κουτσόπουλου, η Μαρία Θεοδωρή, μητέρα του Βάιου Βλάχου, και η Αθανασία Μπουρνάζη, που έχασε τον πατέρα και τον αδερφό της στο δυστύχημα.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Πλακιάς βγήκε στην εκπομπή Live News, σήμερα, Τρίτη 1 Οκτωβρίου, όπου και απάντησε: "Είχαμε πει θα ανεχτούμε τα πάντα από την κυρία Καρυστιανού, αλλά η κόκκινη γραμμή είναι τα χρήματα".