Μαρία Κατσανδρή: Οι δυο γάμοι, τα παιδιά που δεν έκανε και η απόπειρα βιασμού - Η ζωή της ηθοποιού που παίζει στον Άγιο Έρωτα

Όσα δεν γνωρίζεις για την αγαπημένη ηθοποιό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Φέτος την βλέπουμε να πρωταγωνιστεί στην σειρά του ALPHA, Άγιος Έρωτας που έχει καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών γεγονός που φαίνεται και από τα νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε. Ο λόγος για την επιτυχημένο ηθοποιό, Μαρία Κατσανδρή. Υποδύεται την οικονόμο της οικογένειας του Παύλου, μια γλυκιά και ήσυχη γυναίκα (δείτε τι έχει πει για το ρόλο της).

Ποια είναι όμως η Μαρία Κατσανδρή;

Το ξεκίνημα της καριέρας της στην υποκριτική

Γεννήθηκε στο Σικάγο ενώ μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κάρολος Κουν και τελειώνοντας δούλεψε για λίγο στο θέατρο και μετά εγκαταστάθηκε στο Παρίσι για σπουδές.

Στην τηλεόραση η Μαρία Κατσανδρή έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη σειρά Τα πέτρινα λιοντάρια το 1994. Ο ρόλος που την έκανε γνωστή όμως στο ευρύ κοινό ήταν αυτός της Αλίκης στην αισθηματική σειρά Καρέ της Ντάμας στο Mega Channel. Εκεί από τo 1997 μέχρι το 2000 πρωταγωνίστησε μαζί με την Τζόυς Ευείδη, τη Χρύσα Σπηλιώτη και τη Μαίρη Σταυρακέλη, υποδυόμενες τέσσερις παιδικές φίλες που μοιράζονται στιγμές τη ζωής τους μαζί.

Μαρία Κατσανδρή Καρέ της ντάμας

Στην συνέχεια ακολούθησαν συμμετοχές σε επιτυχημένες σειρές όπως: Εγκλήματα, 10 Λεπτά Κήρυγμα, Επτά Θανάσιμες Πεθερές, Δυο μέρες μόνο και Αυτή η νύχτα μένει. Όσον αφορά τον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη ταινία Αθήνα το 1990.

Οι δυο γάμοι και τα παιδιά που δεν απέκτησε ποτέ

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, η Μαρία Κατσανδρή επιθυμεί να την κρατάει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας θέλοντας με αυτό τον τρόπο να την προστατεύσει. Σε συνεντεύξεις της όμως, έχει μιλήσει για τους δυο γάμους που έχει κάνει - μη αποκαλύπτοντας τους πρώην συζύγους της.

«Θα ήθελα να έχω μια οικογένεια με 12 παιδιά και να φτιάχνω μαρμελάδες. Δεν προέκυψε. Δεν έχουν τον ίδιο δρόμο όλοι οι άνθρωποι, κι εξάλλου πιστεύω ότι ο Θεός ξέρει. Έχω παντρευτεί δύο φορές με νυφικό. Για μένα ο γάμος είναι σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή ενός ανθρώπου, είναι ιερό πράγμα, θέλει δουλειά. Όπως ένα λουλούδι αν το αφήσεις απότιστο θα πεθάνει», είχε εξομολογηθεί το 2016 στην εκπομπή Έτοιμο το πρωινό στο Epsilon.

Μαρία Κατσανδρή

Η απόπειρα βιασμού

Σε συνέντευξή της η Μαρία Κατσανδρή έχει αναφερθεί και στην απόπειρα βιασμού που βίωσε σε ηλικία 19 ετών. «Έχουν αποπειραθεί να με βιάσουν όταν ήμουν 19 χρονών. Δεν τα κατάφεραν. Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να συμπεριφερθούν όμως, έτσι. Δεν μου άφησε τραύμα, στον άλλο άφησε. Τον συνάντησα μετά από χρόνια κι ήταν σαν βρεγμένη γάτα. Πολύ χάρηκα», έχει πει.

Οι δηλώσεις που έχει κάνει για Λιγνάδη - Φιλιππίδη

«Εγώ αυτό το θεωρώ πάρα πολύ εξωφρενικό, ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί να είναι μια χαρά στο σπίτι του. Αν σκεφτούμε στη θέση του Λιγνάδη έναν απλό άνθρωπο, άγνωστο, που δεν τον ξέρει κανείς αλλά που έχει κάνει τα ίδια με τον Λιγνάδη, πού θα ήταν; Σπίτι του; Άρα; Για ποια ισότητα των νόμων μπορούμε να μιλήσουμε;

Η δικαιοσύνη θα δείξει αλλά εγώ πιστεύω τις γυναίκες. Είμαι με το μέρος των γυναίκων σαφέστατα. Έχω δουλέψει με τον Πέτρο 3 χρόνια και ναι έχει έναν οξύθυμο χαρακτήρα αλλά δεν περίμενα τους βιασμούς… άλλο το να φλερτάρεις και άλλο το να βιάζεις».

Η Μαίρη Κατσανδρή ήταν αυτόπτης μάρτυρας και στο περιστατικό ξυλοδαρμού του Γιώργου Ψάλτου από τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2015 στην παράσταση «Φον Δημητράκης»: «Αν δεν ήταν ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης κι ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, μάλλον το παιδί θα είχε πάει στο νοσοκομείο».